میدان نقش جهان

موزه ی زیبای هنر و تاریخ در دل نصف جهان

میدان نقش جهان
مهرداد زینلیانيكشنبه 22 آذر 1394 | 9 سال پیشهیچ مسافری را نمیتوان یافت به شهر زیبای اصفهان سفر کرده باشد و از میدان نقش جهان یا میدان شاه و میدان امام فعلی بازدید نکرده و از این شاهکار دوران صفویه فیض نبرده باشد . میدان نقش جهان را به واقع میتوان از لحاظ عماری و جغرافیای ساخت آن جزو بناهای نادر جهان باز شمرد. از خصوصیات میدان امام (میدان شاه) همین بس که تمامی سیاحان و به خصوص توریست های خارجی به وصف آن پرداخته ، طلوع و غروب خورشید راهم در آن رصد نموده اند. بنای این مجموعه که در دل خود عماراتی چون: مسجد شاه ،مسجد شیخ لطف اله ،عمارت عالی قاپو، بازار قیصریه ،وبازارهای زیبایی را جای داده است به زمان صفویه برمیگردد. قبل از ساخت بنا این مکان محدوده ی باغی بوده که به نام نقش جهان شهرت داشته و به باغ نجوان در آذربایجان برمیگشته هنگامی که صفویه تاج و تخت خود را به شهر اصفهان ارجاع میدهند، در این شهر فقط سبزه میدان و یا میدان کهنه (اخیرا این میدان احیا و به نام امام علی علیه السلام نامگذاری شد) وجود داشت که به دستور شاه عباس اول و معماری استادان مهمی چون محمد رضا و علی اکبر اصفهانی، میدان نقش جهان و مجموعه آثار هم جوار آن (عالی قاپو ،مسجد شاه، مسجد شیخ لطف اله ،بازار و...) ساخته شد. البته قبل از آن هم در این مکان در زمان سلاجقه زمینی صاف و هموار و میدانی به نام کوشک وجود داشته که محل برگزاری جشن ها و همچنین اعدام محکومین به اعدام بوده لیکن پس از ساخت و ساز دیگر از برنامه های قدیم خود کاسته و شکل مجموعه به فرهنگی ،مذهبی و تشریفات مبدل گردید.مساجد و برگزاری عبادات از یک طرف، میزبانی از مقامات و میهمانان داخلی و خارجی،تجارت و تفریحاتی همچون چوگان بازی و غیره از طرف دیگر، این مکان را چند منظوره دارای اهمیت نموده بود. میدان امام (نقش جهان) به شکل مستطیل و ابعاد طول 507 و عرض 158 متر ،اگرچه بسیار ساده و از صفه ها و ایوان های هم شکل و ساده درست شده لیکن موقعیت جغرافیایی ساخت آن بسیار حائز اهمیت است که تابش نور را در تمامی روز در خود داشته و چشم اندازی بی نظیر را در اذهان متبلور میسازد.egardesh.comدسته‌بندیجاذبه‌های تاریخیاصفهانسایر ویژگیهای اجتماعیکلید‌واژهمیداننقشجهاناصفهان16144 بازدید
عبدل چشم نوازی نقش جهان بر کسی پوشیده نیستيكشنبه 22 آذر 1394 | 9 سال پیش
نمای ایران سپاسدوشنبه 23 آذر 1394 | 9 سال پیش
معرفی و اجرای نحوه کارکرد خرمنکوب قدیمی (بَردو)حسن  صفریحسن صفریمعرفی و اجرای نحوه کارکرد خرمنکوب قدیمی (بَردو)«بردو» صنعتی پرکاربرد دیروز وابزارناشناخته موزه های امروز خرمنکوب های سنتی که در اصطلاح محلی ˈ بَردو ˈ نامیده می شدند در واقع یک ماشین دست ساز چوبی بودند که به وسیله دو گاو و یا دو الاغ بر روی خرمن غلات کشیده و موجب خرد شدن ساقه ها و جدا شدن دانه های گندم از خوشه ها می شد.
اقامتگاه بوم‌گردی سرای جواهربوم ما بوم ما اقامتگاه بوم‌گردی سرای جواهردر بافت تاریخی و مرکز شهر قرار دارد. 20 متر فاصله با مسجد جامع نطنز، 30 متر با آتشکده نطنز
موزه کلوکسعید جواهریسعید جواهریموزه کلوکموزه کلوک نطنز ؛ از صفویه ،قاجار و پهلوی
قلعه كوهابسپیده اصلانسپیده اصلانقلعه كوهاباین کاروانسرا متعلق به دوره صفوی بوده و به شماره ۱۴۸۹ در سال 1355 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است
جندق‌سپیده اصلانسپیده اصلانجندق‌جَندَق‌ ، دهستان‌ و شهری‌ در بخش‌ خور و بیابانک‌ در شهرستان‌ نائین‌ در استان‌ اصفهان‌.دهستان‌ جندق‌، به‌ مرکزیت‌ شهر جندق‌، تقریباً در جنوب‌ دشت‌ کویر و در شمال‌ بخش‌ خور و بیابانک‌ واقع‌ است‌. از شمال‌ به‌ دهستان‌ طُرود (در بخش‌ مرکزی‌ شهرستان‌ شاهرود)، از مشرق‌ و جنوب‌ شرقی‌ به‌ دهستان‌ بیابانک‌ و از جنوب‌ غربی‌ و مغرب‌ به‌ دهستان‌ چوپانان‌ (در بخش‌ اَنارک‌) محدود می‌شود و مشتمل‌ بر یازده‌ آبادی‌ و یک‌ شهر به‌ نام‌ جندق‌ است‌.
کاخ سرهنگ آبادسپیده اصلانسپیده اصلانکاخ سرهنگ آباداین کاخ در جنوب روستای سرهنگ آباد که روستایی است سر سبز در دل کویر در فاصله ۳۰ کیلومتری جنوب شرقی زواره در منطقه ای کوهستانی و خوش آب و هوا قرار گرفته است. ساخت این باغ توسط سرهنگ مصطفی قلی خان سهام السلطنه از امرای اردستان که مدت سی سال مسئول قراسورانی (ژاندارمی) حدود یزد و کاشان و اردستان به عهده ي وي بوده صورت گرفته است.
آتشکده نطنزمونا سلطانیمونا سلطانیآتشکده نطنزآتشکده نطنز ،نیایشگاه زرتشتيان
مسجد جامع نطنزبابک ارجمندیبابک ارجمندیمسجد جامع نطنزمسجد جامع یا مسجد جمعهٔ نطنز
تپه باستانی زیویه شهرستان سقزعباس رحمانیعباس رحمانیتپه باستانی زیویه شهرستان سقزقلعه باستانی زیویه از دوران هخامنشی
بنای تاریخی عباس آبادمهدی مخلصیانمهدی مخلصیانبنای تاریخی عباس آبادکاخ عباس آباد نطنز، یادگاری از دوران صفویه است که در کنار جاده قدیم نطنز به کاشان قرار دارد.
کاخ هشت بهشتمصطفی ربیعی بهشتیمصطفی ربیعی بهشتیکاخ هشت بهشتکاخ هشت‌ بهشت یک کاخ تاریخی در شهر اصفهان است که در دوران صفویان و در سال ۱۰۸۰ قمری ساخته شده‌است. ساختمان این کاخ در دو طبقه در میان باغی بزرگ بنا شده‌است. سبک معماری این بنا به شیوه اصفهانی است.
باغ موزه نگارستانمهدی مخلصیانمهدی مخلصیانباغ موزه نگارستانقصر يا باغ نگارستان بين سال‌هاي ۱۲۲۸-۱۲۲۲ هـ .ق به فرمان فتحعلي‌شاه قاجار، با هدف ايجاد يک مرکز ييلاقي ـ حکومتي در خارج از دارالخلافه تهران ساخته شد. به دليل وجود نقاشي‌ها و نگاره‌هاي متعددي از فتحعلي‌شاه و درباريان او در ساختمان‌هاي مختلف، اين باغ به نگارستان شهرت يافت.
شهر زیبای ورزنهمهدی مخلصیانمهدی مخلصیانشهر زیبای ورزنهشهر کوچک و زیبای ورزنه، در حاشیه زاینده‌رود و نزدیک به باتلاق گاوخونی از مکان هایی است که هر کس دست کم یکبار باید آن را ببیند.
تالاب گاوخونیمهدی مخلصیانمهدی مخلصیانتالاب گاوخونیتالاب گاوخونی در فاصله 140 کیلومتری جنوب شرقی اصفهان و 30 کیلومتری شهر تاریخی ورزنه قرار دارد. این تالاب در جنوب شرقی بخش بن رود و شهر ورزنه، شمال شرقی بخش جرقویه و در جنوب غربی شهرستان نایین و غرب منطقه ندوشن از استان یزد و شمال غرب کویر ابرقو قرار دارد.
دریاچه کویر دریاچه کویر شنبه به در زوارهاهالی زواره بعد از ظهر اولین شنبۀ سال نو ...
کویر دق سرخدریاچه کویر دریاچه کویر کویر دق سرخنزدیک شهر زواره، کویری به نام دق سرخ وجود دارد که با جنگلی از درختان تاغ از کویر مرکزی ایران جدا شده است.