آتشکده نطنز

آتشکده نطنز ،نیایشگاه زرتشتيان

  • آتشکده نطنز
  • آتشکده نطنز
  • آتشکده نطنز
  • آتشکده نطنز
مونا سلطانیسه‌شنبه 7 بهمن 1399 | 4 سال پیشآتشکده نطنز آتشکده، آتشگاه یا در مهر به گونه‌ای از نیایشگاه های زرتشتیان گفته می شود که در آن آتش در جایگاه ویژه ای جای قرار گرفته است و مهمترین نیایش های دینی در آن و در برابر آتش انجام می گیرد. آتشکده نطنز آتشکده چهار طاقی (چارتاقی) و مربوط به دوران ساسانیان است و از محورهای گردشگری این شهرستان محسوب می شود. این چهار طاقی در محوطه ای در حدود ۱۲۲ متر ایجاد شده است. هر چهار جرز آن بر روی دوسکو که یکی بر روی دیگری ساخته شده بنا شده است. (خبرگزاری تسنیم) ستون های چهارگانه طاق جنوبی و اندکی از لبه گنبد این آتشکده باستانی هنوز پابرجاست و سه طاق دیگر بر اثر عدم رسیدگی سقوط کرده است. بنا از سنگ لاشه ساخته شده و با ملاتی از گچ اندود شده است. چهار طاقی ابعادی در حدود ۱۱.۳۵ در ۱۱.۳۵ متر دارد. فضای داخلی به ابعاد ۷ متر است. پوشش آتشکده کاملاً فرو ریخته و تنها بخشی از گوشه سازی( فیلپوش یا سکنج) آن باقی مانده است. حضور آتشکده در کنار مسجد جامع نطنز معنایی مهم را تداعی می کند. معماران دوره اسلامی مسجد را روی بازمانده آتشکده نساخته و با فاصله ای نزدیک به آن ساخته شده است. همچنین در تخریب آتشکده کوشش نشده است و تخریب آتشکده در طول زمان و به تدریج رخ داده. در قرن چهارم هجری گنبد بزرگ مسجد جامع نطنز ساخته شده و این به معنای ارجح قرار دادن شکل یا فرمی جدید در برابر آتشکده پیش از اسلام است. (معماری ایرانی) جایگاه آتشکده ها در ایران در آتشکده اتاق مکعب شکل یا گنبد، مقدس‌ترین قسمت هر آتشکده بوده که آتش در آن نگاهداری می‌شده است. اصطلاح گنبد در زبان پهلوی نیز رایج بوده است. از میان آتشکده‌های دوران ساسانی سه آتشکده که در آن ها آتش بهرام می‌درخشیده است از اهمیت بسیاری برخوردار بوده‌اند: ۱. آذر فرنبغ ۲. آذر گشنسب ۳. آذر برزین مهر هر کدام از این آتشکده ها منسوب به یکی از طبقات اجتماعی ساسانی است. فرنبغ آتش روحانیان، گشنسب آتش جنگجویان و برزین مهر آتش کشاورزان است. شاهان ساسانی در هنگام جلوس آتشی را تأسیس می‌کردند که مبدا سال های پادشاهی آنها به شمار می‌رفت. امور آتشکده ها در دوران ساسانی بر عهده دیوان خیرات (دیوان کردگان) یا اوقاف (روانگان) بوده است و خطی که محاسبات امور آتشکده بدان نوشته می‌شده( آتش همار دفیره) نام داشته است. پس از اسلام و با گرویدن ایرانیان به اسلام شماره آتشکده ها کاسته شد و به ویرانی گرایید. دسته‌بندیمراکز عبادی سایر ادیاناصفهانکلید‌واژهآتشکدهنطنزساسانیزرتشتچهار طاقیچارتاقی16250 بازدید
نمای ایران سپاسسه‌شنبه 7 بهمن 1399 | 4 سال پیش
azadeh بسیار آموزنده و عالی سپاس فراوان🙏پنجشنبه 9 بهمن 1399 | 4 سال پیش
اقامتگاه بوم‌گردی سرای جواهربوم ما بوم ما اقامتگاه بوم‌گردی سرای جواهردر بافت تاریخی و مرکز شهر قرار دارد. 20 متر فاصله با مسجد جامع نطنز، 30 متر با آتشکده نطنز
کلیسای سنت استپانوسمهدی مخلصیانمهدی مخلصیانکلیسای سنت استپانوسجلفا زیبایی‌ها و دیدنی های گوناگون و رنگارنگی دارد اما بی شک یکی از جذاب ترین آنها کلیسای سن استپانوس یا استپانوس مقدس است.
موزه کلوکسعید جواهریسعید جواهریموزه کلوکموزه کلوک نطنز ؛ از صفویه ،قاجار و پهلوی
قلعه كوهابسپیده اصلانسپیده اصلانقلعه كوهاباین کاروانسرا متعلق به دوره صفوی بوده و به شماره ۱۴۸۹ در سال 1355 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است
جندق‌سپیده اصلانسپیده اصلانجندق‌جَندَق‌ ، دهستان‌ و شهری‌ در بخش‌ خور و بیابانک‌ در شهرستان‌ نائین‌ در استان‌ اصفهان‌.دهستان‌ جندق‌، به‌ مرکزیت‌ شهر جندق‌، تقریباً در جنوب‌ دشت‌ کویر و در شمال‌ بخش‌ خور و بیابانک‌ واقع‌ است‌. از شمال‌ به‌ دهستان‌ طُرود (در بخش‌ مرکزی‌ شهرستان‌ شاهرود)، از مشرق‌ و جنوب‌ شرقی‌ به‌ دهستان‌ بیابانک‌ و از جنوب‌ غربی‌ و مغرب‌ به‌ دهستان‌ چوپانان‌ (در بخش‌ اَنارک‌) محدود می‌شود و مشتمل‌ بر یازده‌ آبادی‌ و یک‌ شهر به‌ نام‌ جندق‌ است‌.
کاخ سرهنگ آبادسپیده اصلانسپیده اصلانکاخ سرهنگ آباداین کاخ در جنوب روستای سرهنگ آباد که روستایی است سر سبز در دل کویر در فاصله ۳۰ کیلومتری جنوب شرقی زواره در منطقه ای کوهستانی و خوش آب و هوا قرار گرفته است. ساخت این باغ توسط سرهنگ مصطفی قلی خان سهام السلطنه از امرای اردستان که مدت سی سال مسئول قراسورانی (ژاندارمی) حدود یزد و کاشان و اردستان به عهده ي وي بوده صورت گرفته است.
مسجد جامع نطنزبابک ارجمندیبابک ارجمندیمسجد جامع نطنزمسجد جامع یا مسجد جمعهٔ نطنز
بنای تاریخی عباس آبادمهدی مخلصیانمهدی مخلصیانبنای تاریخی عباس آبادکاخ عباس آباد نطنز، یادگاری از دوران صفویه است که در کنار جاده قدیم نطنز به کاشان قرار دارد.
کاخ هشت بهشتمصطفی ربیعی بهشتیمصطفی ربیعی بهشتیکاخ هشت بهشتکاخ هشت‌ بهشت یک کاخ تاریخی در شهر اصفهان است که در دوران صفویان و در سال ۱۰۸۰ قمری ساخته شده‌است. ساختمان این کاخ در دو طبقه در میان باغی بزرگ بنا شده‌است. سبک معماری این بنا به شیوه اصفهانی است.
شهر زیبای ورزنهمهدی مخلصیانمهدی مخلصیانشهر زیبای ورزنهشهر کوچک و زیبای ورزنه، در حاشیه زاینده‌رود و نزدیک به باتلاق گاوخونی از مکان هایی است که هر کس دست کم یکبار باید آن را ببیند.
تالاب گاوخونیمهدی مخلصیانمهدی مخلصیانتالاب گاوخونیتالاب گاوخونی در فاصله 140 کیلومتری جنوب شرقی اصفهان و 30 کیلومتری شهر تاریخی ورزنه قرار دارد. این تالاب در جنوب شرقی بخش بن رود و شهر ورزنه، شمال شرقی بخش جرقویه و در جنوب غربی شهرستان نایین و غرب منطقه ندوشن از استان یزد و شمال غرب کویر ابرقو قرار دارد.
دریاچه کویر دریاچه کویر شنبه به در زوارهاهالی زواره بعد از ظهر اولین شنبۀ سال نو ...
کویر دق سرخدریاچه کویر دریاچه کویر کویر دق سرخنزدیک شهر زواره، کویری به نام دق سرخ وجود دارد که با جنگلی از درختان تاغ از کویر مرکزی ایران جدا شده است.
عمارت سرهنگ آباد یا کوشکدریاچه کویر دریاچه کویر عمارت سرهنگ آباد یا کوشککوشک یا کاخ سرهنگ‌آباد موسوم به چهلستون در جنوب روستای سرهنگ‌آباد در ۳۰ کیلومتری جنوب شرق زواره قرار دارد.
سرو کهن ایراجدریاچه کویر دریاچه کویر سرو کهن ایراجسرو ایراج به ارتفاع بیش از ۵۰ متر و دارای عمری بیش از ۱۰۰۰ سال است