ورود
جستجو
سرچشمه
جاذبه ها
وبلاگ
جشنواره ها
وب نامه ها
نقشه ایران
باغ موزه نگارستان
‹
›
‹
›
‹
›
اين قصر باغ در روزگار اوليه خود داراي وسعت زيادي بوده است. به گونهاي که طبق اسناد قاجاري دروازه جنوبي آن در ضلع شمالي ميدان بهارستان واقع بوده و از طرف شرق به دروازه شميران و از طرف غرب به خيابان صفيعليشاه منتهي ميشده است. ولی بايد اذعان داشت که باغ نگارستان در معرض تخريبهاي بسياري قرار گرفته است و فقط ۱۱۴۶۹ مترمربع آن در حال حاضر باقی مانده و در مالکیت دانشگاه تهران میباشد. در اين قصر باغ عمارتها و تالارهاي باشکوهي چون عمارت دلگشا، تالار سلام، تالار قلمدان و چندين حوضخانه بر پا شده بود. باغ نگارستان رويدادهاي تاريخي سياسي فراواني را به خود ديده است که از جمله ميتوان به قتل ميرزا ابوالقاسم قائم مقام فراهاني به دست محمد شاه اشاره کرد. در سال ۱۲۸۴ هـ .ق، با اجراي طرح توسعه شهري ناصرالدين شاه، باغ نگارستان وارد محدوده شهر تهران شده و با کاسته شدن از اهميت سياسي آن در اختيار مؤسسات فرهنگي مختلف قرار ميگيرد.
در زمان سلطنت مظفرالدين شاه به تبعيت از اروپا نخستين مدرسه فلاحت به سرپرستي آقاي «داشر» و مدرسه صنايع مستظرفه به سرپرستي نقاش معروف محمد غفاري “کمال الملک” در اين محل تأسيس شد. به سال ۱۳۰۷ خورشيدي اعتمادالدوله قراگوزلو، وزير فرهنگ ايران، باغ نگارستان را به عنوان محل دائمي دارالمعلمين عالي در نظر ميگيرد. سپس نقشه ساختمان يک مدرسه عالي با رعايت سبک معماري ايراني ـ قاجاري و اصول مدرسهسازي توسط نيکلای مارکوف (معمار پناهنده روسي) در ضلع شمالي باغ نگارستان اجراء ميشود. در اين مجموعه ۱۶۴ اتاق و دو تالار بزرگ احداث شد. در سال ۱۳۱۱ خورشيدي دارالمعلمين عالي با تغيير نام خود به دانشسراي عالي به تربيت معلم براي مدارس جديد ايران ميپردازد. در سال ۱۳۱۵ خورشيدي نيز عمارت بزرگ ديگري به عنوان کتابخانه در شمال شرقي باغ نگارستان بنا شد و پروين اعتصامي ـ شاعره نامدار ـ به عنوان معاون اين کتابخانه مشغول به کار شد. در طول بيش از نيم قرن، تعداد زيادي از شخصيتهاي علمي، ادبي و هنري کشور چون ملکالشعراء بهار، کاظم عصار، علياکبر دهخدا، بديعالزمان فروزانفر، علينقي وزيري، جلال همايي، سعيد نفيسي، ابراهيم پورداود، غلامحسين صديقي، پرويز خانلري، محمد معين، محمدابراهيم باستاني پاريزي، عليمحمد کاردان و محمود حسابي در اين مجموعه تاريخي به تحصيل و تدريس علم پرداختهاند.
در ۲۸ خرداد ۱۳۱۵هـ ش مجسمه ابوالقاسم فردوسی (شاعر نامدار ایرانی۴۱۶-۳۲۳ ه.ق) به عنوان نماد دانشکده ادبیات، در مقابل درب شمالی دانشسرا نصب شد و محوطه اطراف آن به گلگشت فردوسی معروف شد. این مجسمه به مناسبت برگزاری جشن هزاره فردوسی و با کمک مالی دانشجویان مقیم اروپا و به ویژه فرانسه و توسط لورنزی (مجسمه ساز مشهور فرانسوی) با برنز ساخته شده است. در سال ۱۳۱۳ خورشيدي قانون تأسيس دانشگاه تهران در مجلس شوراي ملي تصويب شد و از سال ۱۳۲۵ خورشيدي به بعد، برخي از دانشکدهها و مؤسسات به محل امروزي دانشگاه تهران منتقل شدند. از سال ۱۳۳۵ خورشيدي نگارستان به مؤسسه لغتنامه دهخدا، مؤسسه جغرافيا، مؤسسه زبانهاي خارجي و کلاسهاي دروس عمومي دانشکده ادبيات و دانشکده علوم اجتماعی اختصاص يافت. در سال ۱۳۳۷ خورشيدي به همت دکتر غلامحسين صديقي به مؤسسه تحقيقات علوم اجتماعي و تعاون واگذار شد. از سال ۱۳۹۲ پس از مرمت و بازسازی، درب باغ تحت نظر معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران به روی عموم مردم باز شد و با شماره ۲۰۸۲ در زمره آثار ملي ایران به ثبت رسيد.
negarestan.ut.ac.ir
مهدی
| پنجشنبه 21 فروردين 1399
711 بازدید
برای ارسال کامنت وارد شوید
بنای مسعودیه تهران
در مرکز تهران و در لابه لای شلوغیها و ترافیک همیشگی آن، بنایی قرار دارد که با ورود به آن، این شهر شلوغ و زشتیهایش را فراموش میکنید. این بنای زیبا بنای مسعودیه یا عمارت مسعودیه است که در میدان بهارستان، خیابان ملت جای دارد.
طلوع آفتاب
طلوع آفتاب در تهران
ایران در سوگ قهرمان های آتشنشان مان
روحشان شاد و قرین رحمت
میدان حسن آباد
میدان حسن آباد
دماوند، همیشه سربلند
کوه دَماوَند کوهی در شمال ایران است که بلندترین کوه ایران و خاورمیانه و بلندترین قلهٔ آتشفشانی آسیا است. این کوه در قسمت مرکزی رشتهکوه البرز در جنوب دریای خزر و از نظر تقسیمات کشوری در استان مازندران و در بخش لاریجان شهرستان آمل قرار دارد.
دسته بندی
جاذبه های تاریخی
باغ ها ، عمارت ها ، کاخ ها
واژه کلیدی
باغ موزه نگارستان
مهدی مخلصیان
هموند از سهشنبه 23 شهريور 1389
من در شهریور سال ۱۳۵۸ در شهر بادرود در استان اصفهان به دنیا آمدم. اما تولدم در تهران ثبت شد. دوره تحصیل پیش از دانشگاه را در دبستان حر، راهنمایی نمونه نور و دبیرستان نمونه رشد گذراندم و سال ۷۶ در رشته مهندسی برق دانشگاه صنعتی خواجه نصیر پذیرفته شدم. در سال ۷۹ با مدرک کاردانی ترکتحصیل کردم و تمام وقت به شغل مورد علاقهام برنامهنویسی رایانه پرداختم. اکنون پس از گذشت بیش از ۲۰ سال، به عنوان معمار نرمافزار و مدیر تولید نرمافزار به کار ادامه میدهم. در سال ۷۲ به هنر خوشنویسی علاقهمند شدم، در سال ۸۲ با انجمن خوشنویسان نوین ایران آشنا شدم و به مدت یکسال خوشنویسی نستعلیق با خودکار را آموختم و سپس چند سال به عوان مدرس با انجمن افتخار همکاری داشتم. از سال ۹۴ به عنوان عضو کارگروه واژهگزینی فاوا با فرهنگستان زبان و ادب فارسی همکاری میکنم و به کار مستندسازی گویش بادرودی برای گروه زبانها و گویشهای ایرانی فرهنگستان نیز مشغولم. عکاسی را از سال ۸۱ به عنوان سرگرمی آغاز کردم اما از سال ۹۰ به طور جدیتر و به طور خودآموخته ادامه دادم، به مناطق مختلف ایران سفر کردم و با عکاسی از جاذبه های بی نظیر فرهنگی و طبیعی ایران به کسب تجربه پرداختم و در این راه در چندین جشنواره بین المللی عکاسی مورد تایید فیاپ و PSA شرکت کردم و در تعدادی از آنها پذیرفته شدم. حضور به عنوان داور در چندین دوره از رقابت های عکاسی مایه افتخار اینجانب بوده است.
instagram.com
آخرین پستها
غار رنگین کمان هرمز
دره ستارگان قشم
دره تندیسهای قشم
دیهوک قدیم
ارگ فورگ
بنای مسعودیه تهران
کلیسای سنت استپانوس
آبشار آسیاب خرابه جلفا
تنگه و آبشار روزیه
بنای تاریخی عباس آباد
وب سایت ما جهت ارایه خدمات از کوکی استفاده می کند. جهت آشنایی با قوانین ما اینجا کلیک کنید!
آگاه هستم!
© ۱۴۰۰ نمای ایران
راهنمای سفر و گردشگری ایران
نقشه ایران
درباره نمای ایران
راهنمای نمای ایران
وب نامه ها
جشنواره های فیلم و عکس
همکاری با نمای ایران
دریاچه کویر
جاذبه های گردشگری
جاذبه های طبیعی ایران
جاذبه های تاریخی ایران
جاذبه های فرهنگی ایران
کوه ها و قله های ایران
دژها و قلعه های ایران
وبلاگ
محتوای آموزشی
جشنواره های نمای ایران
بوم گردی ها
وب نامه هوم
بابک ارجمندی
دوستان
عطاری آنلاین ایی حکیم
صنایع دستی چوبی
نشریه آنلاین فارسی کانادا
بیدلینک - اشتراک لینک
بوم کم - تصویر زنده ابری