بزرگترین آتشکده عصر ساسانی کازرون چشم انتظار گردشگران تابستانی

آتشکده جره از آثار منحصر به فرد دوره ساسانی است که در فارس قرار دارد.این اثر تاریخی توسط مهر نرسه وزیر بزرگ و مقتدر بهرام پنجم ،پادشاه ساسانی در بخش ج...

بزرگترین آتشکده عصر ساسانی کازرون چشم انتظار گردشگران تابستانی
ز.ر يكشنبه 13 شهريور 1390 | 13 سال پیشآتشکده جره از آثار منحصر به فرد دوره ساسانی است که در فارس قرار دارد.این اثر تاریخی توسط مهر نرسه وزیر بزرگ و مقتدر بهرام پنجم ،پادشاه ساسانی در بخش جره و بالاده و در فاصله 55 کیلومتری کازرون در مسیر جاده کازرون به فراشبند ساخته شده است. آتشگاه جره چهار طاق بزرگی است که هر ضلع آن بیش از 14 متر طول دارد. این آتشگاه در قله یک بلندی مشرف به رودخانه جره قرار گرفته است. بر این بلندی بقایای متعدد ساختمان‏هایی وجود دارد که نشان می‏دهد این مکان محل شهری قدیمی بوده است. آتشگاه بر لبه پرتگاهی ﮋرف بنا شده تا بتوان آن را از تمام منطقه و از هر دو شعبه دره مشاهده کرد.این بنا حصاری نداشته بلکه فقط در سمت شمال غربی آن و در قسمت پایین تپه دماغه مانندی که چهار طاق بر فراز آن قرار گرفته ردیفی از بناهای متعلق به آتشکده مانند اتاق آتش ، انبارهای گوناگون و محل اقامت راهبان به چشم می‏خورد.مصالح این چهار طاقی از ملاط و سنگ تشکیل شده است. بخش جره _ بالاده در میان دنباله های کم ارتفاع سلسله جبال زاگرس قرار گرفته که شاخه ای از این رشته کوه در شرق فامور از کوهمره سرخی و کوهمره نودان و شاخه ای دیگر از این رشته کوه دشت سر مشهد را از منطقه دشتستان بوشهر تفکیک می‏کند. این منطقه از نظر اقلیمی متنوع و حاصلخیز و با وسعت 1570 کیلو متر مربع یکی از بخش‏های مهم شهرستان کازرون است. باید یادآور شد که آتش‏گاه یا آتشکده محل نگهداری آتش و مکان تشریفات مذهبی عمومی و نیایش بوده است. پیش از ساسانیان در زمان هخامنشیان آتش در فضای آزاد و بر روی سکوهای بلند مشتعل می‏شد. پس از تدوین و تنظیم شرایع مذهب زردشت در قرن چهارم میلادی و پیشرفت و توسعه آیین مزبور و بنا به شریعت این مذهب که مقرر می‏داشت نور آفتاب نباید به آتش بتابد، این شعله مقدس و مورد احترام بشر اولیه در زمان ساسانی زیر سایبانی قرار گرفت که آن را به شکل چهار در که معمولا درهای آن بر طبق جهات اربعه تنظیم شده بود و به نام چهار طاقی معروف است، می‏ساختند و هنگام نیایش آتش، پیروان آیین زردشت می‏توانستند آن را طواف و بدون نزدیک شدن به آتش آن را مشاهده کنند. شکل آتشکده‏ها بر طبق آنچه از زمان ماد به ما رسیده تا زمان ساسانیان مختصر تفاوتی کرده است ولی عموما به صورت چهار طاقی ساده و یا بزرگتر و مهم تر و دارای دالان طوافی در اطراف چهار طاق بوده‎‏اند. این اثر سال جاری با همت اداره کل میراث‏فرهنگی، صنایع‏دستی و گردشگری استان فارس مرمت شده و چشم انتظار گردشگران تابستانی است. (با تشکر از : میراث آریا / chtn.irدسته‌بندیمراکز عبادی سایر ادیانفارسکلید‌واژهبزرگترینآتشکدهعصرساسانیکازرونچشمانتظارگردشگرانتابستانی16149 بازدید
کلیسای سنت استپانوسمهدی مخلصیانمهدی مخلصیانکلیسای سنت استپانوسجلفا زیبایی‌ها و دیدنی های گوناگون و رنگارنگی دارد اما بی شک یکی از جذاب ترین آنها کلیسای سن استپانوس یا استپانوس مقدس است.
آتشکده نطنزمونا سلطانیمونا سلطانیآتشکده نطنزآتشکده نطنز ،نیایشگاه زرتشتيان
شهرستان بواناتپارسه کشاورزپارسه کشاورزشهرستان بواناتشهرستان بوانات از شمال با شهرستان ابرکوه (استان یزد)، از شرق با شهرستان خاتم (استان یزد)، از جنوب با شهرستان‌های ارسنجان و نیریز، و از غرب با شهرستان‌های پاسارگاد و خرمبید هم‌جوار است.
درگذرگاه های ساسانی - تنگه چوگان، شهربیشاپور، کاخ و قلعه فیروزآباد - بخش نخستپروین هاوشپروین هاوشدرگذرگاه های ساسانی - تنگه چوگان، شهربیشاپور، کاخ و قلعه فیروزآباد - بخش نخستپس از فروپاشی حکومت پارتیان به دست اردشیر بابکان ،در اوایل قرن سوم میلادی،قدرتی جدید به نام سلسله ساسانی روی کار آمد.بنیان تعدادی از شهر های تاریخی ایران به دو پادشاه نخستین این سلسله ،اردشیر و شاپور منسوب است که ساخت هر یک از این شهر ها اهدافی را دنبال میکرد.
كاخ اردشیر ساسانی فیروز آبادنادر چقاجردینادر چقاجردیكاخ اردشیر ساسانی فیروز آبادكاخ اردشیر ساسانی با ابعاد ۵۹ در ۱۲۵ متر كه نخستین بنای تاق دار ساسانی محسوب می شود، در دو کیلومتری شمال شهر فیروزآباد قرار دارد.
چهارطاقی جرهنادر چقاجردینادر چقاجردیچهارطاقی جرهچهارطاقی (آتشگاه) بالاده یا جره با ارتفاع ۱۴ متر بر بالای تپه ای مرتفع در شمال شرقی شهر بالاده قرار گرفته است که یکی از پنج آتشکده ساخته شده توسط مهرنرسی وزیر بهرام دوم در مسیر فیروزآباد به بیشاپور میباشد.
نقش برجسته و کتیبه سرمشهدنادر چقاجردینادر چقاجردینقش برجسته و کتیبه سرمشهدبر صخره های مشرف بر روستای سرمشهد، نقش برجسته زیبا و بزرگی از بهرام دوم، پنجمین شاه ساسانی در حال مبارزه با دو شیر نر حک شده است. در این نقش برجسته بهرام دوم در حال مبارزه با دو شیر نر و حفاظت از همراهانش دیده میشود. یکی از شیرها در مقابل بهرام بر زمین افتاده و دیگری نیز که در حال حمله به شاه است، شمشیر بهرام را در سینه خود میبیند.
کاخ ساسانی سروستاننادر چقاجردینادر چقاجردیکاخ ساسانی سروستانکاخ ساسانی سروستان در ۷.۵ کیلومتری جنوب شهر سروستان در استان فارس قرار دارد.
نقش قندیلنادر چقاجردینادر چقاجردینقش قندیلنقش قندیل در فاصله ۸۵۰ متری شمال غرب روستای قندیل و ۶ کیلومتری شهر قائمیه (چنار شاهیجان) از توابع کازرون در استان فارس قرار دارد.
میل اژدهانادر چقاجردینادر چقاجردیمیل اژدهابنای سنگی میل اژدها که به نام های دیمه‌ میل و میل آزاد نیز نامیده می شود بنایی ساخته شده از ۱۶ ردیف سنگهای بزرگ تراشیده شده به شکل مکعب مستطیل بوده که بر دامنه تپه ای سنگی در ۵ کیلومتری غرب (جنوب غربی) شهرستان نورآباد و در نزدیکی راه این شهر به روستای آهنگری واقع شده است.
نقش برجسته سراب بهرامنادر چقاجردینادر چقاجردینقش برجسته سراب بهرام“نقش برجسته ها، راویان مصور تاریخ اند.”
آتشکده سنگی دارابنادر چقاجردینادر چقاجردیآتشکده سنگی دارابتنهاترین نیایشگاه‌ این بنای ساسانی که در 6 کیلومتری شهر داراب ساخته شده است تنها چهارتاقی در ایران است که همه‌ی دیوارها، ستون ها، سقف‌ها و اتاق‌ها به گونه‌ی یکپارچه در دل کوه تراشیده شده و آن را با نام چهارتاقی سنگی، آتشکده سنگی، آتشکده آذرخش و مسجد سنگی نیز می‌شناسند.
چشمه بالنگاناحمد خدابندهاحمد خدابندهچشمه بالنگانچشمه بالنگان در فاصله 12 کیلومتری قدمگاه شهر سده در کنار روستای حاجی آباد در شمال فارس قرار دارد.