مسجد جامع قائن

  • مسجد جامع قائن
  • مسجد جامع قائن
  • مسجد جامع قائن
سپیده اصلانشنبه 14 فروردين 1400 | 3 سال پیشاگر مسیر تو را با خود همراهی داد و به قائن برد فقط کافی است از خیابان جلوی مسجد گذر کنی از همان دورها که دیواره های مسجد را دیدی، خود مسجد می آید و تو را ساحرانه به درون می کشد. نمی دانم معمار بنا است که هنر کرده یا این هنر تمام مردان و زنان و کودکان و رهگذران قرن ها هستند که دستت را می گیرند و می کشند به داخل صحن مسجد. مسجد تک ایوانی است و تاریخ مشخص آن تا به امروز به دوره تیموری باز می گردد. ایوان و صحن با شکوه است. قرمزی تزیینات ایوان، بلند و بالا از همان ابتدا چشم را می گیرد می برد با خود به میانه دست و بال استاد کاران تیموری که نشسته اند و کمر همت بسته اند به عرضه هنر ایرانی و باید گفت با گذشت قرن ها دست و بال صنعت گر و صاحب اثر را باید بوسید چنانکه بقایای اثر هنوز هم بسیار زیبا است. امروز با گذشت 1100 سال همچنان این بنا بلندترین عمارت قاین میباشد . مسجدجامع قاین (ذوالقبلتین) اولین اثر تاریخی به ثبت رسیده در خراسان جنوبی است که شاهکار اصیل ایرانی اسلامی محسوب میشود. این بنای دوره تیموریان و با تزیینات مختص خود میتواند، نشانگر هنر منطقه جنوب خراسان باشد. از زیبایی های صحن و ایوان اگر سر بچرخانی، بانوان سالخورده و کودکان قائنی را می توان دید. مادران سالخورده ای که بوی گذر زندگی می دهند. لباس ها و منش و لهجه اشان تو را به یاد مادران ایرانی با تمام معنایش می اندازد. همان طور آهسته حرف می زنند و نیمی از کلامشان به فرزندانشان باز می گردد و نیمی دیگر دعای خیر بدرقه ات می کنند. البته که شنیدن این جملات با لهجه شیرین قاینی، حظی دیگر دارد. به هر حال اینجا قاین است، اگر گذر زندگی تو را به سویش کشید بدان که قصه امروز و دیروز و قرن ها و هزاره ها تو را به درون خود کشیده پس خوب گوش بسپار. دسته‌بندیمساجد و مراکز عبادی اسلامیخراسان جنوبیکلید‌واژهمسجد جامع قائنخراسان جنوبیتیموریان1278 بازدید
بابک سپاس از اشتراک گذاریشنبه 12 تير 1400 | 2 سال پیش
  • مسجد جامع قایناین مسجد بنایی است بسیار قدیمی و درنهایت شکوه و جلال که علاوه بر روحانیت معنوی دارای ظاهری دلچسب و فرح انگیز است.امروز با گذشت 1100سال همچنان این بنا بلندترین عمارت قائن می باشد.
  • گل زعفران قاینهر ساله در اوایل و اواسط پفصل پاییز در مناطقی که کشت زعفران دایر می باشد و کشاورزان زعفران و همینطور تولیدکنندگان زعفران وجود دارند شور و شوق خاصی برپاست.
  • قلعه هاجر آباد، قایناین قلعه در 2 کیلومتری شرق قاین وبر حاشیه بزرگراه آسیایی قرار گرفته دورادور آن اراضی کشاورزی وقفی است . مجموعه ی سفالهای منقوش و متنوع اطراف قلعه مربوط به قرن سوم و چهارم تا دوره قاجاریه می باشد.
  • ابوذر جمهر قاینحکیم ابوذر جمهر قاینی سیاسد مدار، ادیب ، عارف و شاعر اواخر قرن چهارم و اوایل قرن پنجم هجری قمری است که در دربار سلطان محمود غزنوی خدمت می کرده است. مقبره حکیم ابوذر جمهر در فاصله 4 کیلومتری جنوب غربی شهر قاین در دامنه کوهی مرسوم به کوه ابوذر قرار دارد.
  • دره (پره) هندوستان - شهر اسفدندره ای زیبا وسرسبز در شمال غربی شهر اسفدن قاینات درخراسان جنوبی