جنگل ابر

جنگل ابر شاهرود قسمتی از قدیمی‌ترین و زیباترین جنگلهای هیرکانی است با گونه‌های گیاهی و جانوری نادر، یکی از زیباترین نقاط ایران و شمال شرق کشور می‌باشد. این جنگل با ۳۵ هزار هکتار وسعت در ادامه جنگل‌های سرسبز شمال کشور به دلیل این که در اغلب مواقع فضای این جنگل را اقیانوسی از ابر فراگرفته به این نام مشهور است.

  • جنگل ابر
  • جنگل ابر
  • جنگل ابر
  • جنگل ابر
  • جنگل ابر
مصطفی ربیعی بهشتیدوشنبه 25 فروردين 1399 | 4 سال پیشدر این جنگل ابرها آنقدر به درخت‌ها نزدیک اند که به‌نظر می‌رسد جنگل بر روی ابرها سوار است و می‌توان در میان ابرها گشت و گذار کرد و به باور بسیاری از گردشگران یکی از زیباترین چشم‌اندازهای طبیعت ایران محسوب می‌شود. این جنگل در منطقه البرز شرقی و در شهرستان شاهرود، بخش بسطام و دهستان خرقان (شاهرود) واقع شده و تقریباً مرز استان سمنان و استان گلستان است [۳]. برای رسیدن به جنگل ابر می‌بایست پس از رسیدن به شهر شاهرود به سمت بسطام در ۴ کیلومتری شمال شاهرود رفته و سپس در 18 کیلومتری مسیر جاده شاهرود-آزاد شهر روستای ابر و جنگل ابر بروید. وجود ۸۵ نوع گونه گیاه مانند راش، بلوط، ممرز افرا، شیردار، توسکا، آزاد داغداغان، گونه‌های کلاه میر حسن، چوبک، اسپرس، دم روباهی، آویشن و شبدر به همراه گونه‌های گیاهی نادر مانند نارون، بارانک، سرخدار و مانند آن‌ها جنگل ابر را به موزه‌ای طبیعی تبدیل کرده‌است. آب و هوای خاص این جنگل، درختان متفاوتی را در خود پرورش داده که برخی از این درخت‌ها با شکل خاص خود روی زمین خزیده‌اند و منظره زیبایی پدیدآورده‌اند. جنگل ابر یکی از بانک‌های گیاهان دارویی سرشار در کشور شناسایی شده‌است، که همه ساله مشتاقان و علاقه مندان زیادی را از گوشه کنار جهان به سوی خود دعوت می‌کند. از گونه‌های جانوری این منطقه می‌توان خرس قهوه‌ای، گرگ، پلنگ، خوک وحشی، شغال، روباه، خرگوش کل و بز، شوکا و مار و از پرندگان کبک، کبوتر جنگلی، بلدرچین، عقاب جنگلی، کرکس، شاهین، فاخته و قرقاول را نام‌برد.دسته‌بندیسمنانجنگل‌هاکلید‌واژهجنگل ابرشاهرودهیرکانیعکاسیطبیعت16147 بازدید
  • دروازه ورود به جنگل ابرجنگل ابر شاهرود قسمتی از قدیمی‌ترین و زیباترین جنگلهای هیرکانی است که با گونه‌های گیاهی و جانوری نادر، یکی از زیباترین تقاط شهرستان شاهرود می‌باشد. این جنگل با ۳۵ هزار هکتار وسعت در ادامه جنگل‌های سرسبز شمال کشور به دلیل این که در اغلب مواقع فضای این جنگل را اقیانوسی از ابر فراگرفته به این نام مشهور است. در این جنگل ابرها آنقدر به درخت‌ها نزدیک اند که به‌نظر می‌رسد جنگل بر روی ابرها سوار است و می‌توان در میان ابرها گشت و گذار کرد و به باور بسیاری از گردشگران یکی از زیباترین چشم‌اندازهای طبیعت ایران محسوب می
  • آرامگاه شیخ ابوالحسن خرقانیکتیبه آرامگاه
  • قلعه میرانقلعه میران یا قلعه موران یا قلعه ماران یا دژتاکی قله ای به ارتفاع 2430 است متر که در جنوب غرب شهر رامیان واقع شده است در بالای این قله زمینی مسطح به م...
  • آبشار پشمکی رامیانآبشار پشمکی واقع در روستای پاقلعه شهرستان رامیان در فاصله 10 کیلومتری جنوب غرب شهر رامیان
  • پروازپرواز
پارک ملی توران از دروازه طرودبابک ارجمندیبابک ارجمندیپارک ملی توران از دروازه طرودپارک ملی توران در جنوب شرقی استان سمنان و شهرستان شاهرود قرار گرفته
عمارت ابراهیم خان در ملاده مهدیشهر - شکارگاه ملادهبابک ارجمندیبابک ارجمندیعمارت ابراهیم خان در ملاده مهدیشهر - شکارگاه ملادهعمارت ابراهیم خان ملاده واقع در شهرستان مهدیشهر و ۵۵ کیلومتری شمال شهمیرزاد، استان سمنان قرار گرفته و با نام شکارگاه ملاده نیز شناخته می‌شود.
اقامتگاه بوم‌گردی خانه ناصر لشکربوم ما بوم ما اقامتگاه بوم‌گردی خانه ناصر لشکرخانه ناصر لشکر در قلعه اندرونی واقع شده است و دارای معماری قاجاری بوده، درب اصلی خانه هشتی شده و دارای امکاناتی نظیر دالان، بادگیر، برج نظامی، گودال باغچه، حوض، ایوان، سرداب، انبار، مطبخ با تنور و اجاق هیزمی است.
قله قدمگاهبابک ارجمندیبابک ارجمندیقله قدمگاهقدمگاه قله در غرب البرز شرقی قرار گرفته و با ارتفاع حدود ۳۶0۰ متر دومین قله مرتفع شهرستان مهدیشهر در استان سمنان است
کوه اُرِم - قله ارمبابک ارجمندیبابک ارجمندیکوه اُرِم - قله ارمکوه ارم با ۳۳۲۵ متر ارتفاع در جنوب چاشم
خط الراس نرو - اوپرتبابک ارجمندیبابک ارجمندیخط الراس نرو - اوپرتاوپرت مرز بیابان و آبان در فاصله مستقیم ۳۵ کیلومتری از شمال سنگسر (مهدی شهر)
اقامتگاه بوم‌گردی روزیه روستای چاشممبینا جعفریاقامتگاه بوم‌گردی روزیه روستای چاشمچاشم زیبا، در مرز شمال استان سمنان و جنوب مازندران قرار دارد. از برخی جاذبه های دیدنی روستا می‌توان به آبشار روزیه، برج قدیمی ، منطقه گردشگری اُپرت، دره زیبای خطیرکوه همراه با قلعه کنگلو و قله های بلند اطراف روستا با ارتفاع بیش از ۳۰۰۰ متر قله‌های همچون اُرم، قدمگاه، نیزوا و قله‌های نرو خرو در این روستا اشاره کرد...
روستای بیابانکبابک ارجمندیبابک ارجمندیروستای بیابانکبیابانک روستایی در حاشیه کویر مرکزی ایران
آرامگاه شیخ علاءالدوله سمنانیسپیده اصلانسپیده اصلانآرامگاه شیخ علاءالدوله سمنانیآرامگاه شیخ علاء الدوله سمنانی در روستای صوفی آباد، حدود ۱۰ کیلو متری شمال غربی شهر سمنان واقع است. بنای آرامگاه و خانقاه این عارف مشهور بازمانده معماری اواخر قرن هفتم و اوایل قرن هشتم هجری است.
تنگه و آبشار روزیهمهدی مخلصیانمهدی مخلصیانتنگه و آبشار روزیهآبشار روزيه يکی از پديده های زيبا و جالب توجه طبيعی سمنان است و اين آبشار، در روستای کوهستانی چاشم از توابع بخش مهديشهر در جاده چاشم به خطیرکوه-دوآب قرار دارد
آرامگاه جرجیس پیامبربابک ارجمندیبابک ارجمندیآرامگاه جرجیس پیامبرمکانی مقدس در حاشیه کویر مرکزی ایران و پوشیده از گیاه هوم
مسجد تاریخانه دامغانمصطفی ربیعی بهشتیمصطفی ربیعی بهشتیمسجد تاریخانه دامغانمسجد تاریخانه قدیمی‌ترین مسجد در ایران است.
تاریخچه دامغاندریاچه کویر دریاچه کویر تاریخچه دامغاننام دامغان در ابتدا به این دلیل که مغان (روحانیون زرتشتی) سبب عمران و آبادی آن شده بودند، دِه مغان بوده است.
معدن نمک کوهدشت کهندریاچه کویر دریاچه کویر معدن نمک کوهدشت کهنمعادن نمک گرمسار جزو بزرگ‌ترین معادن نمک در ایران هستند
پیر علمدار دامغاندریاچه کویر دریاچه کویر پیر علمدار دامغانآرامگاه پیر علمدار واقع در محلۀ خوریا، نزدیک مسجد دامغان و در خیابان شهید مطهری، از آثار تاریخی ارزشمند قرن پنجم ایران است.
مسجد تاریخانه دامغاندریاچه کویر دریاچه کویر مسجد تاریخانه دامغانتاریخانۀ دامغان معبدی‌ست که در دورۀ اسلامی به عنوان مسجد از آن استفاده می‌شد
دریاچۀ نمک حاج علیقلی دامغاندریاچه کویر دریاچه کویر دریاچۀ نمک حاج علیقلی دامغاندریاچۀ نمک حاج علیقلی یکی از جاذبه‌های منحصر‌ به فرد دامغان، در ۵۰ کیلومتری جنوب شهر دامغان واقع شده است
کویر حاج علیقلی دامغاندریاچه کویر دریاچه کویر کویر حاج علیقلی دامغانکویر حاج علیقلی، نمکزاری در جنوب شرقی دامغان است و در دهستان دامنکوه قرار‌دارد
تپه حصار دامغاندریاچه کویر دریاچه کویر تپه حصار دامغانتپه حصار دامغان در 2 کیلومتری جنوب شهرستان دامغان، در منطقه‌ای نیمه‌خشک و در پای مخروط‌افکنه‌های جنوبی رشته کوه البرز قرار گرفته است.
قلعۀ کرشاهی، کارشاهی یا قلعه سرداردریاچه کویر دریاچه کویر قلعۀ کرشاهی، کارشاهی یا قلعه سرداراین بنا بین رشته‌کوه سفیدآب و ملک صدرا واقع شده، در زمان قاجار توسط نایب حسین کاشی ساخته شده
کاروانسرای شاه عباسی - قصر بهرام -  ده نمک گرمساردریاچه کویر دریاچه کویر کاروانسرای شاه عباسی - قصر بهرام - ده نمک گرمسارساخت کاروانسرا در مسیر جاده‌های مهمی که از این منطقه می‌گذشتند
تاریخچه گرمساردریاچه کویر دریاچه کویر تاریخچه گرمسارشهرستان گرمسار در غرب استان سمنان و در فاصلهٔ ۱۱۰ کیلومتری از جنوب شرقی استان تهران قرار دارد.
مسجد تاریخانه دامغان کهنترین مسجد ایرانبابک ارجمندیبابک ارجمندیمسجد تاریخانه دامغان کهنترین مسجد ایرانمسجد تاریخانۀ دامغان یکی از کهن‌ترین مساجد ایرانی ست. پژوهشگرانی بر این نظر هستند که بنای اصلی متعلق به دوران پارتیان یا ساسانیان است که با ظهور و گسترش اسلام، به مسجد تبدیل شده است.
معادن نمک گرمساربابک ارجمندیبابک ارجمندیمعادن نمک گرمسارمعادن نمک گرمسار جزو بزرگ‌ترین معادن نمک در ایران هستند که بخشی عمده از مصرف خوراکی کشور و نیز بخشی از صادرات را به خود اختصاص می‌دهند. این معادن افزون بر مصارف گوناگون منظرۀ جذابی نیز دارند که سالانه گردشگران بسیاری را به گرمسار می‌کشاند.
عبور از بهشتمهرداد زینلیانمهرداد زینلیانعبور از بهشتجاده رویایی اسالم به خلخال در استان گیلان
تنگه ظلماتنادر چقاجردینادر چقاجردیتنگه ظلماتتنگه ظلمات در غرب کویر مرکزی ایران در شمال استان اصفهان و در داخل پارک ملی کویر واقع شده است.
اوپرتنادر چقاجردینادر چقاجردیاوپرتجایی در شمال استان سمنان و جنوب استان مازندران، جنگل و دشت با دیواره ای بلند به هم میپیوندند و چشم انداز طبیعی زیبایی را شکل میدهند که هر بیننده ای را مسحور میکند. این دیواره به اوپرت مشهور است و نام خود را از ییلاقی در همان منطقه گرفته است. در حقیقت قسمت دشت این منطقه ییلاق چوپانان استان سمنان است هر چند که از نظر سیاسی جزو استان مازندران محسوب میگردد.
شهر دورود از منظره لاله های واژگون چهارشاخاسفندیار خداییاسفندیار خداییشهر دورود از منظره لاله های واژگون چهارشاخدر این تصاویر شهر دورود از منظره لاله های واژگون در قله چهارشاخ بالاتر از چشمه سیب و روستای چشمه سرنجه دیده می شود. کوه چهارشاخ در کنار پریزکوه و اشترانکوه زاگرس واقع شده است و پوشش بلوط و چشمه راکن و چشمه شیربیشه از مناطق دیدنی کوه چهارشاخ است.
آرامش در مهمجیدرضا افشاریانمجیدرضا افشاریانآرامش در مهجنگل سنگده از زیباترین و انبوه ترین جنگلهای رشه کوه البرز
جنگل ناهار خوران گرگانسیدحسین رضوانیسیدحسین رضوانیجنگل ناهار خوران گرگاناین جنگل یکی از نقاط گردشگری ایران و استان گلستان به شمار می رود که دارای شهرتی ملی است به طوری که برای بسیاری نام گرگان، ناهارخوران را در ذهن تداعی می کند.
سیاه چادر ایل عشایر سنگسریمحسن رضائیانسیاه چادر ایل عشایر سنگسریسیاه چادر ایل عشایر سنگسری- این سیاه چادر که از موی بز به دست زنان ایل بافته شده به زبان محلی «گوت» معروف است. سیاه چادر از سه بخش مجزا به نام های مهمان خانه (جلو کارگِ) و میزبان خانه ( میان کارگِ) و انبار محصولات لبنی( مشکِ زار) تشکیل شده و دور و اطراف آن به طور کامل پوشیده می باشد و دارای یک در ورود و خروج می باشد.
شکوفه های بهاری شهرکدکنمجید رفیعیمجید رفیعیشکوفه های بهاری شهرکدکنهمه ساله در فصل بهار‍ شکوفه های بهاری رنگ و بوی خاصی به چهره و سیمای شهرکدکن می بخشند درختان آلو وآلوچه مقدار قابل توجهی از درختان شهر کدکن را در بر می گیرند.
تالش - جاده اسالم به الماسکاظم حریری پیرهراتیکاظم حریری پیرهراتیتالش - جاده اسالم به الماسزمستان زودتر از همیشه به کوه های تالش آمد و دانه های سپید برف را بر روی برگ های رنگارنگ پاییزی نشاند تا منظره ای خارق العاده ایجاد شود طوری که زبان از توصیفش قاصر می ماند.
جاده اسالم به الماسکاظم حریری پیرهراتیکاظم حریری پیرهراتیجاده اسالم به الماستالش زیبا در تمامی فصول جلوه ای از هنرنمایی خالق یکتاست که بیننده را مدهوش می کند.
بهشت گمشدهعلیرضا رستمیعلیرضا رستمیبهشت گمشدهجنگل های کوهستانی استان گیلان
معدن نمکمظفر کشاورزمحمدیانمظفر کشاورزمحمدیانمعدن نمکیکی از معادن نمک گرمسار در کنار جاده گرمسار به قم.
پارك جنگلی النگ دره گرگانفرج الله خیریپارك جنگلی النگ دره گرگانپاركی در شهر گرگان و از مناطق نمونه گردشگری با امكانات كامل رفاهی
پاییز زیبای روستای زوارمپیمان صابریپیمان صابریپاییز زیبای روستای زوارمروستای در 25 کیلومتری شهرستان شیروان خراسان شمالی
ناژوان زیبامهرداد زینلیانمهرداد زینلیانناژوان زیبامنظره پاییزی پارک طبیعی ناژوان در حاشیه ی جنوب غربی شهر اصفهان
پاییز هزار رنگمهرداد زینلیانمهرداد زینلیانپاییز هزار رنگپارک جنگلی ناژوان در جنوب غرب شهر اصفهان
جنگل گیسوممهدی مخلصیانمهدی مخلصیانجنگل گیسومیکی از نقاط دیدنی استان گیلان و شهرستان تالش پارک جنگلی گیسوم است. مسیری زیبا و دیدنی درختان سر به فلک کشیده آن تونلی جنگلی را ایجاد کرده است که دل هر بیننده‌ای را با خود می‌برد. همسایگی جنگل و دریا در این منطقه از شمال کشور، زیبایی دو چندانی را نصیب چشمان گردشگران می‌کند. در جنوب گیسوم، رضوانشهر به فاصله ۱۴کیلومتر و شمال آن، شهر هشتپر (تالش) با فاصله حدود ۲۰کیلومتر قرار دارد.
پاییز هورامان .پاوهمحمد غریب معاذی نژادمحمد غریب معاذی نژادپاییز هورامان .پاوهفضای منحصر بفرد پاوه وهورامان (اورامانات ) در فصل پاییز آرام بخش روح وروان بوده...
نمک آبرودمهدی مخلصیانمهدی مخلصیاننمک آبرودشهرک جدید نمک آبرود که در دوازده کیلومتری غرب چالوس واقع شده قسمتی از اراضی منطقه را با وسعت تقریبی ۶۵۰ هکتار در بر می‌گیرد. حد شمالی این اراضی را دریای خزر و حد جنوبی آن را ارتفاعات مدوبن (از بلندی‌های رشته‌کوه البرز) تشکیل داده‌است. وجود پارک‌های جنگلی بنفشه و شمشاد در قسمت شمالی این مجموعه با وسعت تقریبی ۲۰۰ هکتار مناظر بدیعی را در این قسمت از اراضی به وجود آورده‌است. ضمن آنکه در جنوب این اراضی دامنه کوه مدوبن به صورت جنگلی فشرده و با جاذبه‌های بصری فوق‌العاده واقع شده‌است.
انارستانعدنان مرادیعدنان مرادیانارستانانارستان‌های پاوه
جنگل های زیبای زاگرسمهرداد زینلیانمهرداد زینلیانجنگل های زیبای زاگرسمنطقه پشتکوه دوم فریدونشهر، غرب استان اصفهان
پارک جنگلی شبنم نوده خاندوزحسن  گنجیحسن گنجیپارک جنگلی شبنم نوده خاندوزتپه علیرضا که امروزه به نام پارک شبنم نوده خاندوز شهرستان آزاد شهر استان گلستان نام گذاری شده است ، این پارک از نوع جنگلی و دارای امکانات تفریحی برای کودکان است جایی خوش آب و هوا و با تمای بسیار زیبا در طبیعت بکر استان گلستان
جنگل های رامسرمهرداد زینلیانمهرداد زینلیانجنگل های رامسرطبیعتی رؤیایی در ارتفاعات جنوبی شهری تماشایی
جنگل های عباس آبادمهرداد زینلیانمهرداد زینلیانجنگل های عباس آبادجلوه زیبای طبیعت مازندران
تله کابین لاهیجانمهرداد زینلیانمهرداد زینلیانتله کابین لاهیجانفرصتی به یاد ماندنی جهت تماشای مناظر زیبای لاهیجان
جنگل های ماسولهمهرداد زینلیانمهرداد زینلیانجنگل های ماسولهشکوه زیبای جنگل های انبوه گیلان
جنگل های فومنمهرداد زینلیانمهرداد زینلیانجنگل های فومنشکوه طبیعت ناب و سحرانگیز گیلان
جنگل راشتورج جمالجنگل راشیکی از زیباترین جاهای طبیعی ایران. اگر دوستدار جنگل‌ها هستید، پیاده‌روی توی این جنگل را از دست ندهید.
تله کابین رامسرمهرداد زینلیانمهرداد زینلیانتله کابین رامسرتعامل زیبای تکنولوژی و طبیعت در غرب رامسر
تله کابین نمک آبرودمحمد رزازانمحمد رزازانتله کابین نمک آبرودیكی از بخشهای مهم توریستی نمك آبرود، تله كابین است. این تله كابین كه در جنوب شرقی شهرك نمك آبرود واقع شده، امكان صعود به بالای قله زیبای مدوبن را فراهم می‌كند. قله مدوبن، با داشتن امكانات پذیرایی مسافرین و همچنین اختلاف دمای حدود ۱۰ درجه سانتیگراد نسبت به پای كوه در ماههای گرم سال فضای دلنشین و خاطره انگیزی را برای گردشگران خواهد داشت.
تله کابین نمک آبرودمحمد رزازانمحمد رزازانتله کابین نمک آبرودیكی از بخشهای مهم توریستی نمك آبرود، تله كابین است. این تله كابین كه در جنوب شرقی شهرك نمك آبرود واقع شده، امكان صعود به بالای قله زیبای مدوبن را فراهم می‌كند. قله مدوبن، با داشتن امكانات پذیرایی مسافرین و همچنین اختلاف دمای حدود ۱۰ درجه سانتیگراد نسبت به پای كوه در ماههای گرم سال فضای دلنشین و خاطره انگیزی را برای گردشگران خواهد داشت.
جنگل های زاگرس مرکزیمهرداد زینلیانمهرداد زینلیانجنگل های زاگرس مرکزیشکوه زیبای بهار در شمال خوزستان
پارک جنگلی گیسوممحمد رزازانمحمد رزازانپارک جنگلی گیسومپارک جنگلی گیسوم در ۱۸کیلومتری جاده تالش به بندرانزلی قرار دارد. در جنوب آن رضوانشهر به فاصله ۱۴کیلومتر و شمال آن، شهر هشتپر ( تالش ) با فاصله حدود ۲۰کیلومتر قرار دارد و جنگل های موجود در آن به صورت خودرو و انبوه به وجود آمده است. گیسوم یکی از توابع دهستان زیبای خاله سرای ۵۷ می‌باشد و سالانه میلیون‌ها مسافر و توریست داخلی و خارجی از آن دیدن می‌کنند.
پارک جنگلی گیسوممحمد رزازانمحمد رزازانپارک جنگلی گیسومپارک جنگلی گیسوم در ۱۸کیلومتری جاده تالش به بندرانزلی قرار دارد. در جنوب آن رضوانشهر به فاصله ۱۴کیلومتر و شمال آن، شهر هشتپر ( تالش ) با فاصله حدود ۲۰کیلومتر قرار دارد و جنگل های موجود در آن به صورت خودرو و انبوه به وجود آمده است. گیسوم یکی از توابع دهستان زیبای خاله سرای ۵۷ می‌باشد و سالانه میلیون‌ها مسافر و توریست داخلی و خارجی از آن دیدن می‌کنند.
پارک جنگلی گیسوممحمد رزازانمحمد رزازانپارک جنگلی گیسومپارک جنگلی گیسوم در ۱۸کیلومتری جاده تالش به بندرانزلی قرار دارد. در جنوب آن رضوانشهر به فاصله ۱۴کیلومتر و شمال آن، شهر هشتپر ( تالش ) با فاصله حدود ۲۰کیلومتر قرار دارد و جنگل های موجود در آن به صورت خودرو و انبوه به وجود آمده است. گیسوم یکی از توابع دهستان زیبای خاله سرای ۵۷ می‌باشد و سالانه میلیون‌ها مسافر و توریست داخلی و خارجی از آن دیدن می‌کنند.
دروازه ورود به جنگل ابرمحمد رزازانمحمد رزازاندروازه ورود به جنگل ابرجنگل ابر شاهرود قسمتی از قدیمی‌ترین و زیباترین جنگلهای هیرکانی است که با گونه‌های گیاهی و جانوری نادر، یکی از زیباترین تقاط شهرستان شاهرود می‌باشد. این جنگل با ۳۵ هزار هکتار وسعت در ادامه جنگل‌های سرسبز شمال کشور به دلیل این که در اغلب مواقع فضای این جنگل را اقیانوسی از ابر فراگرفته به این نام مشهور است. در این جنگل ابرها آنقدر به درخت‌ها نزدیک اند که به‌نظر می‌رسد جنگل بر روی ابرها سوار است و می‌توان در میان ابرها گشت و گذار کرد و به باور بسیاری از گردشگران یکی از زیباترین چشم‌اندازهای طبیعت ایران محسوب می
جنگل سی سنگانمحمد رزازانمحمد رزازانجنگل سی سنگانپارک جنگلی و ساحل سی‌سنگان نوشهر در سال ۱۳۴۴ خورشیدی توسط مهندس سعیدی آشتیانی طراحی و ایجاد شد. این پارک علاوه بر جاذبه‌های گردشگری و توریستی، سیاست حفظ و حراست از گونه‌های نادر و حفاظت‌شدهٔ گیاه شمشاد را به طور جدی دنبال می‌کند.
شیرین بولاغمحمد نورمحمديانمحمد نورمحمديانشیرین بولاغشیرین بولاغ در میانه مسیر كلیبر به رود ارس
آرامگاه شیخ ابوالحسن خرقانیمحمد رزازانمحمد رزازانآرامگاه شیخ ابوالحسن خرقانیابوالحسن علی خرقانی(زادهٔ ۳۵۲-درگذشتهٔ ۴۲۵ق) عارف و صوفی نام‌دار ایرانی بوده‌است. وی از انگشت شمار پیرانی است که پیرو حکمت خسروانی و پاسدار فرهنگ ایران بود.
آرامگاه بایزید بسطامیمحمد رزازانمحمد رزازانآرامگاه بایزید بسطامیآرامگاه عارف شهیر بایزید بسطامى در شهر بسطام و شمال آرامگاه امام‌زاده محمد (ع) واقع است
برج کاشانه بسطاممحمد رزازانمحمد رزازانبرج کاشانه بسطامبرج کاشانه بسطام برج بلند و زیبایی در جنوب شهر بسطام و در شمال شهرستان شاهرود و جنوب خاوری مسجد جامع بسطام است.
دشت شقایق هامحمد رزازانمحمد رزازاندشت شقایق هاهمه ساله از اواسط اردیبهشت ماه تا اوایل خرداد میلیون ها گل شقایق دشت کالپوش شاهرود را به رنگ صورت سرخ آتشین درمی‌آورد آنچنان که گویی خالق هستی چادری سرخ بر دشت های سبز گسترده تا برای دقایقی آدمی را به جهت درک قدرت لایزال خود به تامل وا دارد .
دشت شقایق هامحمد رزازانمحمد رزازاندشت شقایق هاهمه ساله از اواسط اردیبهشت ماه تا اوایل خرداد میلیون ها گل شقایق دشت کالپوش شاهرود را به رنگ صورت سرخ آتشین درمی‌آورد آنچنان که گویی خالق هستی چادری سرخ بر دشت های سبز گسترده تا برای دقایقی آدمی را به جهت درک قدرت لایزال خود به تامل وا دارد .
دشت شقایق هامحمد رزازانمحمد رزازاندشت شقایق هاهمه ساله از اواسط اردیبهشت ماه تا اوایل خرداد میلیون ها گل شقایق دشت کالپوش شاهرود را به رنگ صورت سرخ آتشین درمی‌آورد آنچنان که گویی خالق هستی چادری سرخ بر دشت های سبز گسترده تا برای دقایقی آدمی را به جهت درک قدرت لایزال خود به تامل وا دارد .
قره داغ (ارسباران) در آغاز بهارمحمد نورمحمديانمحمد نورمحمديانقره داغ (ارسباران) در آغاز بهارقره داغ یا ارسباران منطقه كوهستانی وسیعی بین شهرستاهای اهر، ورزقان، كلیبر و مشگین شهر هست كه دارای جنگل های بكر و دیدنی و چشم اندازهای زیباست.
کوه شاهوارمحمد رزازانمحمد رزازانکوه شاهوارشاهوار بلندترین قله منطقه البرز شرقی، و در مرز استان‌های سمنان در گلستان قرار دارد. این کوه در شمال شهرستان شاهرود و شمال روستای نکارمن و شرق روستای تاش و در جنوب روستای سیاه مرزکوه جای گرفته‌است. شکل قله به صورت مخروط بزرگ خوابیده و صاف نمایان‌گر می‌باشد و فقط از طریق خط الرأس شمال شرقی به سایر ارتفاعات البرز شرقی می‌پیوندد.
منطقه چیچكلی ورزقانمحمد نورمحمديانمحمد نورمحمديانمنطقه چیچكلی ورزقانچیچكلی منطقه ای زیبا وبكر از جنگل های ارسباران در ورزقان می باشد.
آبشار لاتونمحمد نورمحمديانمحمد نورمحمديانآبشار لاتونآبشار لاتون مرتفع ترین آبشار ایران
دره مكیدیمحمد نورمحمديانمحمد نورمحمدياندره مكیدیدره مكیدی در 22 كیلومتری جنوب غربی شهرستان كلیبر.
چنار سوخته - شاهرودمحمد رزازانمحمد رزازانچنار سوخته - شاهرودچنارهای کهنسال یکی از جاذبه های طبیعی شهر شاهرود به شمار می رود. این درخت کهنسال در برخی مواقع خود به خود آتش گرفته ولی باز به حیات خود ادامه می دهد!
چنار سوخته - شاهرودمحمد رزازانمحمد رزازانچنار سوخته - شاهرودچنارهای کهنسال یکی از جاذبه های طبیعی شهر شاهرود به شمار می رود. این درخت کهنسال در برخی مواقع خود به خود آتش گرفته ولی باز به حیات خود ادامه می دهد!
کالپوش در شهرستان میامیمحمد رزازانمحمد رزازانکالپوش در شهرستان میامیمنظره ای از شهر کالپوش در شهرستان میامی - شاهرود
دشت شقایق هامحمد رزازانمحمد رزازاندشت شقایق هادر اواخر اردیبهشت دشت شقایق ها در شرق شاهرود از جاذبه های بسیار دیدنی این منطقه به شمار می رود.
منطقه حفاظت شده بوزین و مره خیلسیدمراد خاموشیسیدمراد خاموشیمنطقه حفاظت شده بوزین و مره خیلمنطقه حفاظت شده بوزین مره خیل در شهرستان پاوه استان کرمانشاه واقع شده است.