ورود
ارسال پست
جستجو
سرچشمه
جاذبه ها
وبلاگ
جشنواره ها
نقشه ایران
ارسال پست
تهیه شیره انگور ،روستای خان آباد
‹
›
‹
›
‹
›
‹
›
روستای خانآباد از توابع شهرستان خمین است ،جهت تهیه شره انگور بانوان با حضور در باغهای انگور و تاکستانهای روستا، انگورها رسیده و مرغوب را برداشت کرده و به محلی مناسب که معمولا حیاط خانه روستایی است انتقال میدهند و به تمیز کردن و شستن آنها میپردازند.در برداشت و تمیز کردن و همچنین شستشوی انگورها، تمام اعضای خانواده از کودکانی که توانایی کمک دارند تا بزرگترها و مردان شرکت و با صمیمیت خاصی با یکدیگر همکاری میکنند، در بعضی از مواقع نیز همسایگان به کمک میآیند که در گذشته این همکاری در بین مردم بیشتر وجود داشته است. بعد از شستشوی، انگورها را داخل کیسههای نخی (گونی) میریزند و کیسه را داخل دیگ بزرگی میاندازند و آن را له میکنند تا آب انگور جدا شده و تفاله انگور داخل گونی باقی بماند. به گفته اهالی روستا در زمانی که انگورها داخل کیسه ریخته میشود، یک مشت خاک رس سفید باید به آن اضافه شود؛ بعد از اینکه آب تمام انگورها گرفته شد، آب حاصله داخل دیگ بزرگی ریخته میشود و روی اجاق هیزمی میگذارند که البته الان روی اجاقهای گازی نیز این کار انجام میشود. در این هنگام زمانی که آب به نقطه جوش برسد اما نجوشد، کفی را که روی آب جمع شده جدا میکنند و اجاق را خاموش میکنند تا آب موجود در داخل دیگ کم کم سرد شود و پس از آن به آب زمان میدهند(حدود ۵ ساعت) تا املاح آن کاملا ته نشین شده و آبی نسبتا زلال شود. در این حالت به آرامی و به نحوی که املاح ته تشین شده دوباره مخلوط نشود، آب را از دیگ داخل ظرفی تخلیه میکنند و در نهایت دیگ را تمیز میشویند، این فرآیند را اصطلاحا «گل بر کردن» میگویند. پس از انجام این کارها آب بدست آمده را مجدد روی اجاق میگذارند و اجازه میدهند تا با حرارتی ملایم بجوشد که زمان جوشیدن آب تا تبدیل شدن آن به شیره انگور حدود ۱۰ ساعت طول میکشد. تهیه شیره انگور جزء فعالیتهای سنگین و طاقت فرسای بانوان است و کلیه مراحل تولید با حساسیت خاصی انجام میشود.تهیه خاک مناسب جهت گل بر کردن شیره از وظایف مردان روستا است و این خاک از نقطهایی خاص در کوه تهیه میشود، وظیفه خاک، کمک به ته نشین شدن املاح معلق در آب انگور است و مقدار اضافه کردن آن به آب نیز، بسیار مهم است.در نهایت شیره انگور که مایعی غلیظ است را داخل ظرفهای مناسب ریخته و روی آن کمی خاک رس سفید میریزند و زمان میدهند تا خاک به آرامی ته نشین شود، خاک که به آرامی ته نشین میشود تمامی املاح معلق در شیره را همراه با خود ته نشین میکند و باعث میشود شیره انگور کاملا خالص و شفاف شود. شیره انگور یکی از مواد غذایی و از فرآوردههای ارزشمند روستای خان آباد است که بسیار مفید و مغذی است. اهالی روستای خان آباد شیره انگور را همراه با کره محلی و یا ارده در هنگام صبحانه مصرف میکنند، همچنین شیره انگور را با آب مخلوط کرده(دوغ دوشاب) و به عنوان نوشیدنی در سر سفره و یا به صورت شربت مینوشند. تهیه این ماده غذایی نشان از همکاری تمامی اعضای یک خانواده است که برای رسیدن به هدفشان در کنار هم این کار را انجام میدهند.
khanabadd.com
1
0
تقی
| پنجشنبه 8 مهر 1395
نمای ایران
| پنجشنبه 8 مهر 1395
0
0
سپاس
عبدل
| دوشنبه 12 مهر 1395
0
0
اطلاعات خوبی بود بسیار عالی
سد روستای خان آباد
سد روستای خان آباد یکی از جاذبه های گردشگری شهرستان خمین است،آب موجود در سد از سرچشمه دیریزنو خان آباد تامین میشود .از شروع فصل پاییز تا اواسط بهار آب چشمه وارد سد می شود و کشاورزان روستای خان آباد در فصلهای کم آب از این آب برای کشاورزی استفاده میکنند .این سد به دلیل قرار گرفتن در مسیر مهاجرت پرندگان به یک پناهگاه موقت پرندگان مهاجر نیز تبدیل شده است.
رفتن به میهمانی های شبانه، #شب_نشینی و خوردن #شب_چره
شب نشینی از کارهای متداول اهالی خان آباد است. شب نشینی در اواخر #پاییز و فصل زمستان بیشتر صورت میگیرد چرا که عموما در روستاها بعد از برداشت محصول در فصل پاییز، اوقات فراغت و بیکاری روستائیان آغاز شده و تا پایان زمستان ادامه پیدا میکند.
مراسم تهیه کشک محلی در روستای خان آباد
کشک از مواد لبنی پر مصرف بانوان روستاییء روستای خان آباد در تهیه خوراک ها و آش های محلی ست.
آبان ماه و آغاز مراسم بام اندود (بون انید) در روستای خان آباد
زندگی روستایی حاکم بر خان آباد در حدود 50 سال پیش صرف نظر از سختی هایی که داشت،شیرینی های خاص خود را هم در پی داشت .مردان و زنان و همه اهل خانواده در تمام فصول سال مشغول کار و فعالیت بودند که همین تلاشهای روزمره باعث می شد کمتر فردی مبتلا به بیماری های رایج این روزه از قبیل بالابودن چربی و قند خون ....باشد...
شناخت و معرفی غار کوه گره خان آباد
با توجه به توانهای محیطی منطقه خان آباد و روستاهای اطراف و وجود غار بی نظیر کوه گره خان آباد در مناطق کوهستانی با پوشش گیاهی بکر و وجود چشمه های آب فصلی و نواحی ییلاقی خوش آب وهوا، وجود راه دسترسی به غار و پیچدگی های ساختاری و مشکلات مسیر پیمایش داخل غار انگیزه های متفاوت برای سفر به غار کوه گره را ایجاد نموده است.
لطفا جهت ارائه نظر وارد شوید
دسته بندی
سایر ویژگیهای فرهنگی
مرکزی
واژه کلیدی
خان آباد
شیره
انگور
فرآورده
تقی قاسمی
عضویت از دوشنبه 10 اسفند 1388
در هر کجای دنیا که هستی قسمتی از وجود ما را همراه خود برده ایی ای هموطن !
khanabadd.com
plus.google.com
m.facebook.com
youtube.com
آخرین پست ها
ننه پیر و چرخ نخ ریسی(دوک dok) در باور اهالی روستای خان آباد
پخت نان شب عید در روستای خان آباد
رفتن به میهمانی های شبانه، #شب_نشینی و خوردن #شب_چره
سد روستای خان آباد
آبان ماه و آغاز مراسم بام اندود (بون انید) در روستای خان آباد
وب سایت ما جهت ارایه خدمات از کوکی استفاده می کند. جهت آشنایی با قوانین ما اینجا کلیک کنید!
آگاه هستم!
© 2021 Boomlog
بوم لاگ فارسی
رسانه دیجیتال
خدمات
وبافزار مدیریت محتوا
راهکار فروشگاه آنلاین
سرویس تبلیغات هوشمند
میزبانی داده ها
تولید محتوا
فروشگاه آنلاین
عطاری آنلاین
پمبافت
فروشگاه اینترنتی بانوان
صنایع دستی چوبی
هیمه
بوم لاگی ها
اطلاعات گردشگری ایران
دریاچه کویر
نشریه آنلاین فارسی کانادا
وب نامه هوم
رهبین
وایامدیا - پرورش ایده ها
VIRAWARE™ SMART SOLUTION
راهکار تقویت چرخه تولید و فروش