ورود
ارسال پست
جستجو
سرچشمه
جاذبه ها
وبلاگ
جشنواره ها
نقشه ایران
ارسال پست
تربت حافظ
بی تردید، آرامگاه حافظ مشهورترین و پربازدیدترین دیدنی شهر شیراز است. این شهرت به دلیل علاقه و دلبستگی مردم به حافظ و شعرهایش است. اما این دلیل باعث نمیشود که زیباییهای این بنا در نظر گرفته نشود. این زیبایی بنا به همراه فضای روحانی آرامگاه هر بینندهای را نه تنها به خود میکشاند بلکه ساعتها در خود نگه میدارد. اما این بنا در طول تاریخ همواره به این شکل نبوده است. در سال ۸۵۶ ه. ق. ( ۱۴۵۲) حدود ۶۵ سال پس از وفات حافظ شمسالدین محمد یغمایی، وزیر میرزا ابوالقاسم گورکانی؛ حاکم فارس، برای اولین بار عمارتی گنبدی شکل بر فراز مقبره حافظ بنا کرد و در جلو این عمارت، حوض بزرگی ساخت که از آب رکن آباد پر میشد. ین بنا در زمان حکومت شاه عباس صفوی (اوایل قرن یازدهم هجری قمری) مورد مرمت و باز سازی قرار گرفت و همچنین به دستور نادرشاه افشار آرامگاه بار دیگر مرمت شد. کریمخان زند (۱۱۵۲ ه. ش) بر مقبره حافظ، بارگاهی به سبک بناهای خود ساخت (تصویر) و بر تربتش سنگی مرمرین نهاد که سنگ امروز نیز باقی است و دو غزل از حافظ به شیوه نستعلیق توسط حاجی آقاسی بیک افشار آذربایجانی نگاشته شدهاست که مطلع آن دو غزل چنین است: مژده وصل تو کو، کز سر جان برخیزم طایر قدسم و از دام جهان برخیزم و ایدل غلام شاه جهان باش و شاه باش پیوسته در حمایت لطف اله باش هم چنین تالاری با چهار ستون سنگی یکپارچه بلند ساخت که از طرف شمال و جنوب گشاده بود و در دو سوی آن، دو اتاق بنا کرد به گونهای که مقبره حافظ در پشت این بنا قرار میگرفت و در جلو آن باغ بزرگی را احداث نمود. در سال ۱۳۱۴ ه. ش سرهنگ علی ریاضی (رئیس فرهنگ فارس) با همیاری علی اصغر حکمت و نظارت علی سامی، با طراحی آندره گدار فرانسوی و با الهام گیری از عناصر معماری عهد کریم خان زند، به بازسازی بنای حافظیه اقدام نمودند. در سال ۱۳۱۵ به کوشش علی اصغر حکمت، بنای کنونی با بهرهگیری از عناصر معماری زندیه و یادمانهای حافظیه، توسط آندره گدار فرانسوی طراحی و با همکاری علی سامی به اجرا در آمد.
fa.wikipedia.org
4
0
مهدی
| شنبه 2 خرداد 1394
نمای ایران
| يكشنبه 3 خرداد 1394
0
0
سپاس. تصویر فوق العاده است.
بابک
| يكشنبه 3 خرداد 1394
0
0
عکس بسیار زیبایی است
عبدل
| يكشنبه 3 خرداد 1394
0
0
شب است و سكوت است و ماه است و من فغان و غم اشك و آه است و من. شبی آرام و زیبا در خلوت حافظ
حامد
| جمعه 8 خرداد 1394
0
0
شعر حافظ در زمان آدم اندر باغ خلد دفتر نسرین و گل را زینت اوراق بود
شیراز قدیمترها
بازار وكیل شیراز
بازار وکیل شهر شیراز یکی از مشهور ترین بازارهای سنتی و تاریخی ایران است.
نمایی از داخل مسجد وکیل
مسجد وکیل در دل بازار وکیل این مجموعه تاریخی وکیل به فرمان کریم خان زند ساخته شده
مسجد نصیرالملک
شهرت مسجد نصیرالملک شیراز از اندازه آن بسیار بزرگتر است اما این شهرت بی دلیل نیست. مسجد نصیرالملک مسجدی به نسبت کوچک ولی بسیار زیباست. مشهورترین بخش مسجد هم شبستان غربی آن است که کاشیکاریهای بسیار زیبای آن به همراه ارسیهایی با شیشههای رنگی، جلوه و نمای ویژه و یگانهای به آن میدهد.
باغ ارم
باغ گیاه شناسی ارم شیراز
لطفا جهت ارائه نظر وارد شوید
دسته بندی
آرامگاه ها
فارس
واژه کلیدی
حافظ
حافظیه
آرامگاه
شیراز
مهدی مخلصیان
عضویت از سهشنبه 23 شهريور 1389
من در شهریور سال ۱۳۵۸ در شهر بادرود در استان اصفهان به دنیا آمدم. اما تولدم در تهران ثبت شد. دوره تحصیل پیش از دانشگاه را در دبستان حر، راهنمایی نمونه نور و دبیرستان نمونه رشد گذراندم و سال ۷۶ در رشته مهندسی برق دانشگاه صنعتی خواجه نصیر پذیرفته شدم. در سال ۷۹ با مدرک کاردانی ترکتحصیل کردم و تمام وقت به شغل مورد علاقهام برنامهنویسی رایانه پرداختم. اکنون پس از گذشت بیش از ۲۰ سال، به عنوان معمار نرمافزار و مدیر تولید نرمافزار به کار ادامه میدهم. در سال ۷۲ به هنر خوشنویسی علاقهمند شدم، در سال ۸۲ با انجمن خوشنویسان نوین ایران آشنا شدم و به مدت یکسال خوشنویسی نستعلیق با خودکار را آموختم و سپس چند سال به عوان مدرس با انجمن افتخار همکاری داشتم. از سال ۹۴ به عنوان عضو کارگروه واژهگزینی فاوا با فرهنگستان زبان و ادب فارسی همکاری میکنم و به کار مستندسازی گویش بادرودی برای گروه زبانها و گویشهای ایرانی فرهنگستان نیز مشغولم. عکاسی را از سال ۸۱ به عنوان سرگرمی آغاز کردم اما از سال ۹۰ به طور جدیتر و به طور خودآموخته ادامه دادم، به مناطق مختلف ایران سفر کردم و با عکاسی از جاذبه های بی نظیر فرهنگی و طبیعی ایران به کسب تجربه پرداختم و در این راه در چندین جشنواره بین المللی عکاسی مورد تایید فیاپ و PSA شرکت کردم و در تعدادی از آنها پذیرفته شدم. حضور به عنوان داور در چندین دوره از رقابت های عکاسی مایه افتخار اینجانب بوده است.
instagram.com
آخرین پست ها
تنگه و آبشار روزیه
بنای تاریخی عباس آباد
ترکیببندی در عکاسی (بخش چهارم)
ترکیببندی در عکاسی (بخش سوم)
ترکیببندی در عکاسی (بخش دوم)
وب سایت ما جهت ارایه خدمات از کوکی استفاده می کند. جهت آشنایی با قوانین ما اینجا کلیک کنید!
آگاه هستم!
© 2021 Boomlog
بوم لاگ فارسی
رسانه دیجیتال
خدمات
وبافزار مدیریت محتوا
راهکار فروشگاه آنلاین
سرویس تبلیغات هوشمند
میزبانی داده ها
تولید محتوا
فروشگاه آنلاین
عطاری آنلاین
پمبافت
فروشگاه اینترنتی بانوان
صنایع دستی چوبی
هیمه
بوم لاگی ها
اطلاعات گردشگری ایران
دریاچه کویر
نشریه آنلاین فارسی کانادا
وب نامه هوم
رهبین
وایامدیا - پرورش ایده ها
VIRAWARE™ SMART SOLUTION
راهکار تقویت چرخه تولید و فروش
نقشه ایران