ورود
جستجو
سرچشمه
وبلاگ
جشنوارهها
وبنامهها
نقشه ایران
جستجو
تولید محتوای دیجیتال و دیجیتال مارکتینگ
ایران
جاذبهها
جاذبههای تاریخی
دژها ، قلعهها ، برج و منارهها
قلعه بابک
بنای قلعه در پنجاه کیلومتری شمال شهرستان اهر و از ارتفاعات غربی شعبه ای از رود بزرگ قره سو و در سه کیلومتری جنوب غربی کلیبر واقع است. بنای جمهور مرکب ...
×
هادی کرایی
دوشنبه 23 فروردين 1389 | 15 سال پیش
بنای قلعه در پنجاه کیلومتری شمال شهرستان اهر و از ارتفاعات غربی شعبه ای از رود بزرگ قره سو و در سه کیلومتری جنوب غربی کلیبر واقع است. بنای جمهور مرکب از قلعه و قصر است بر فراز قله کوهستانی با نام جمهور در ارتفاع بیش از 2300 تا 2600 متر از سطح دریا. اطراف این قله را از هر طرف دره هایی به عمق 400 تا 600 متر فرا گرفته است و تنها یک راه به اصطلاح (بز رو) دارد. از کلیبر تا قلعه بذ 3 کیلومتر راه صعب العبور را باید طی نمود ولی بعد از صعود به قله و ورود در قلعه رنج راه به کلی از بین می رود. بعد از حمله اعراب به ایران جنبشهایی بوجود آمد که یکی از آنها به رهبری بابک خرمدین بود که مقر جنبش در طول مبارزه در قلعه ای که بعدها به دلیل شجاعت و درایت بابک نام او را به خود گرفت بود. از جمله وقایع مهم و جالب زمان بابک آوردن دین خرمدین است که خود او رهبرش بود. قبل از اینکه به دروازه قلعه برسیم از معبری به صورت دالان باریک که 200 متر از دروازه قلعه فاصله دارد و زیر سلطه و نظر نگهبان است باید عبور نمود پس از صعود از مدخل دیگری با پلکانهایی تقریبا نا منظم عبور میکنیم ابتدا به بنای قصر که دو طبقه و سه طبقه است بر میخوریم طرفین مدخل به وسیله دو ستون کاذب مشخص شده است (ستون کاذب = نیمه ستون که به دیوار تکیه میدهد ) . پس از آن تالار اصلی است که اطراف آن را هفت اطاق فرا گرفته است . اطاقها به تالار مرکزی مربوط میشوند . در جبهه شرقی قصر تاسیسات دیگری مرکب از اطاقها و آب انبار ها ساخته اند سقف آب انبارها باطاق جناقی و گهواره ای استوار شده اند . در جبهه شمال غربی قصر از پلکانهایی سرتاسری که اکنون ویران شده و قسمتهایی از آن بیرون از خاک است به بخش رفیع بنا صعود میکنیم که مدخل آنرا ردیف پلکانها با دو نیمه ستون شتون مشخص میکنند در قسمت علیای این نیمه ستونها محلی برای دیده بانها جایسا زی شده و محدوده پس از آن که در چند بخش تشکیل شده احتمالا جایگاه سربازان بوده که به همه چیز و همه جا تسلط کامل داشته اند. از همینجا بوده است که بابک خرم دین قهرمان تاریخی ایران و یارانش بمدت بیست و چند سال عساکر عرب را که به قصد محاصره و کوبیدن جنبش او آمده اند در کوهها و کتلها سرگردان کرده و با شبیخونهای خود آنها را از دم تیغ گذرانده و به عزیمت وادارشان کرده اند. بر طبق کاوش و حفاریهای پژوهشی که در قلعه بذ انجام شده در چهار اطاق قصر A, B, C, D, پلکانی در اطاق - C آلات جرب پوسیده در اطاق D سفالینه هایی تا اواخر قرن سوم هجری در اطاق B بالاخره سکه هایی مربوط به دوره اتابکان بدست آمده همچنین قسمتی از کف آجری اطاقهای A, C, D, برداشته شده و چندین تنور و سفالینه های زیبایی مربوط به قرن سوم هجری کشف شده که مسلم گردید که این دژ یکی از بناهای بابک و جایگاه اصلی قهرمان ملی و دلاور آذربایجانی است که حتی بعد از به شهادت رسیدن وی مورد احترام و دارای سکونت بوده است. امروزه قلعه بابک پر طرفدارترین جاذبه گردشگری در استان آذربایجان شرقی بوده و از اوایل فروردین ماه تا اواخر آبانماه پذیرای دهها هزار نفر گردشگر میباشد. از طریق تبریز- اهر- کلیبر، سه مسیر برای صعود به قلعه پیشنهاد میگردد. 1- مسیر هتل بابک-قلعه- هتل بابک ( آسانترین مسیر ). 2- مسیر هتل بابک- قلعه- قلعه دره سی ( در مسیر برگشت به قلعه دره سی از جنگل زیبای قلعه درسی عبور خواهید کرد . 3- مسیر قلعه دره سی- قلعه- قلعه دره سی (این مسیر بهترین مسیر برای صعود به قلعه بوده و برای اشخاصی که از آمادگی بدنی نسبتاً بالایی برخوردار میباشند توصیه میگردد).
دستهبندی
دژها ، قلعهها ، برج و منارهها
آذربایجان شرقی
کلیدواژه
قلعه
بابک
87K بازدید
مهدی مخلصیان
قلعه سپید ندوشن
هنگامی که وارد شهر ندوشن شوید، از دور قلعه زیبایی را بالای تپهای خواهید دید. این قلعه کوچک قلعه سپید یا سپیده یا سفیده نام دارد.
مهدی مخلصیان
قلعه خرانق
اگر از میبد حدود ۶۰ کیلومتر در جادهای که به سمت طبس میرود برانیم، به روستای زیبایی میرسیم که خرانق نام دارد. روستای زیبایی که در دشتی وسیع در کنار ارتفاعاتی نه چندان بلند جای گرفته و با کاروانسرا و قلعهای بسیار زیبا خودنمایی میکند.
مهدی مخلصیان
ارگ فورگ
درباره روستای فورگ و ارگ آن اندکی پیش از سفرم خواندم و شنیدم. اما شنیدن کی بود مانند دیدن! فورگ روستایی از در بخش درمیان از استان خراسان جنوبی است که در بلندترین نقطه آن ارگی زیبا ساخته شده است.
مهدی مخلصیان
کلیسای سنت استپانوس
جلفا زیباییها و دیدنی های گوناگون و رنگارنگی دارد اما بی شک یکی از جذاب ترین آنها کلیسای سن استپانوس یا استپانوس مقدس است.
مهدی مخلصیان
آبشار آسیاب خرابه جلفا
آبشار آسیاب خرابه جلفا، آبشاری کوچک اما زیباست که به دلیل وجود داشتن یک آسیاب آبی قدیمی به این نام خوانده میشود.
بابک ارجمندی
قلعه کنگلو معروف به عقاب مازندران
عقاب مازندران یا قلعه کنگلو یادگاری اساطیری
دریاچه کویر
قلعۀ قدیمی ایراج
از دیگر مناطق دیدنی و تاریخی این منطقه میتوان به قلعهای قدیمی که روی ارتفاعات این روستا استوار است، اشاره کرد.
دریاچه کویر
قلعۀ ساسانی گرمه
یکی از مناطق گردشگری گرمه، قلعهای قدیمی ساختهشده از گل، خشت و سنگ است.
دریاچه کویر
قلعۀ بیاضه
قلعۀ بیاضه یکی از کهنترین قلعههای منطقه و در ردیف حصارها و دژهای قابل توجه در ایران است.
دریاچه کویر
قلعۀ انوشیروان عادل
قلعه جندق یا قلعۀ انوشیروان عادل از بناهای تاریخی شهر جندق و تنها قلعۀ مسکونی در ایران کنونیست.
دریاچه کویر
قلعۀ کرشاهی، کارشاهی یا قلعه سردار
این بنا بین رشتهکوه سفیدآب و ملک صدرا واقع شده، در زمان قاجار توسط نایب حسین کاشی ساخته شده
نادر چقاجردی
میل اژدها
بنای سنگی میل اژدها که به نام های دیمه میل و میل آزاد نیز نامیده می شود بنایی ساخته شده از ۱۶ ردیف سنگهای بزرگ تراشیده شده به شکل مکعب مستطیل بوده که بر دامنه تپه ای سنگی در ۵ کیلومتری غرب (جنوب غربی) شهرستان نورآباد و در نزدیکی راه این شهر به روستای آهنگری واقع شده است.
نادر چقاجردی
قلعه کرشاهی
قلعه کرشاهی یکی، از کاملترین و مستحکمترین قلعههای دفاعی فلات ایران، در شمال شهر بادرود و شرق شهر ابوزیدآباد از توابع کاشان قرار دارد.
جمال زعیمی یزدی
چهارطاقی و قلعه باستانی نخلک
چهارطاقی و قلعه باستانی در کنار روستا و معدن سرب نخلک در حدفاصل شهر انارک و چوپانان در مسیر نایین به طبس واقع شده است
رحیم زیوری
قلعه کنگلو، دژی مستحکم در میان کوه های البرز
قلعه کنگلو مانند دژی مستحکم و استوار در میان یک استار طبیعی در بالای دره باستانی آرم ...
محمد رفیعی
قلعه تاریخی مارکوه
قلعه تاریخی مارکوه کتالم. بام رامسرقلعه مارکوه بر بالای کوه مارکوه در سمت شرق کتالم از توابع شهر رامسر واقع شده است.
نقد و نظر یا دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید. ابتدا وارد شوید!
© ۱۳۷۹-۱۴۰۳ نمای ایران
راهنمای سفر و گردشگری ایران
نقشه ایران
درباره نمای ایران
راهنمای نمای ایران
همکاری با نمای ایران
دریاچه کویر
جاذبههای گردشگری
جاذبههای طبیعی ایران
جاذبههای تاریخی ایران
جاذبههای فرهنگی ایران
کوهها و قلههای ایران
دژها و قلعههای ایران
وبلاگ
محتوای آموزشی
جشنوارههای نمای ایران
بومگردیها
فال و تماشا
پیکمی
دوستان
ویراویر™ راهکار هوشمند
اُیو™ راهکار هوشمندسازی
ووددن؛ دستسازههای چوبی
تولید محتوا چیست؟
بابک ارجمندی