قلعه بهستان

قلعه تاریخی بهستان در ماهنشان زنجان

قلعه بهستان
سمانه زارعیچهارشنبه 29 مهر 1394 | 10 سال پیششاید در نگاه اول زنجان رو به چشم استانی که دارای جاذبه های گردشگری هست نشه دید ولی به نظر من همه استان ها و روستاها و ... یه جای دیدنی دارن. توی استان زنجان شهرستانی هست به اسم ماهنشان و روستای به اسم بهستان که یه قلعه تاریخی دودکش مانند داره. پدیده ای که توی ایران خیلی جالب و چشمگیره. چند جای دیگه ایران هم این پدیده رو دارند ولی قلعه تاریخی بهستان که کاربری نظامی هم داشته سرآمد همه شون هست. یه قلعه بزرگ تو دل کوه که طبقه های اولش آشپزخونه ست و برای زندگی زنان ساخته شده و طبقه های بالاش کاربری جنگی داره. دسته‌بندی دژها ، قلعه‌ها ، برج و مناره‌ها زنجان کلید‌واژه زنجانماهنشانبهستانقلعهپدیدهدودکش60K بازدید
نمای ایران سپاسپنجشنبه 7 آبان 1394 | 10 سال پیش
عطاءاله بسیار زیبا و چشم نواز، با عکاسی حرفه یی و بسی ماهرانهجمعه 8 آبان 1394 | 10 سال پیش
عبدل جالبجمعه 8 آبان 1394 | 10 سال پیش
  • آتشکده آذرگشنسب (تخت سلیمان)تخت سلیمان (یا آتشکده آذرگشنسب) نام محوطهٔ تاریخی بزرگی، در نزدیکی تَکاب و روستای تخت سلیمان
  • تخت سلیمان؛ زندان سلیمانانسان همواره از ناشناخته ها هراس دارد.تخت سلیمان مجموعه ای از تاریخ و افسانه است. در بازدید از این مجموعه تاریخی که شامل دو بخش اصلی تخت سلیمان و زندان سلیمان می باشد. راهنمایان محلی به شما توصیه اکید خواهند کرد که بعد از غروب آفتاب، در اطراف مجموعه کوه زندان سلیمان تردد نکنید. آن ها باور دارند صدای ناله های غریبی که شب ها از منطقه شنیده می شود از دیو های اسیری بر میاید که در مجموعه کوه هستند.
  • آتشكده آذر گشنسبآتش و تیرگی شبانه
  • تخت سلیمان شهرستان تکابتخت سلیمان
  • بازار زنجانطویل ترین بازار ایران
  • استان زنجان
  • سنگ آرزوکوه گاوازنگ زنجان، مجموعه ائل داغی، قله سنبله.
قلعه سپید ندوشنمهدی مخلصیانمهدی مخلصیانقلعه سپید ندوشنهنگامی که وارد شهر ندوشن شوید، از دور قلعه زیبایی را بالای تپه‌ای خواهید دید. این قلعه کوچک قلعه سپید یا سپیده یا سفیده نام دارد.
قلعه خرانقمهدی مخلصیانمهدی مخلصیانقلعه خرانقاگر از میبد حدود ۶۰ کیلومتر در جاده‌ای که به سمت طبس می‌رود برانیم، به روستای زیبایی می‌رسیم که خرانق نام دارد. روستای زیبایی که در دشتی وسیع در کنار ارتفاعاتی نه چندان بلند جای گرفته و با کاروانسرا و قلعه‌ای بسیار زیبا خودنمایی می‌کند.
ارگ فورگمهدی مخلصیانمهدی مخلصیانارگ فورگدرباره روستای فورگ و ارگ آن اندکی پیش از سفرم خواندم و شنیدم. اما شنیدن کی بود مانند دیدن! فورگ روستایی از در بخش درمیان از استان خراسان جنوبی است که در بلندترین نقطه آن ارگی زیبا ساخته شده است.
آرامگاه چلپی اوغلوسپیده اصلانسپیده اصلانآرامگاه چلپی اوغلوبنای آرامگاه منتسب به عارف چلپی است. وی نوه ی مولانا جلاالدین محمد بلخی است. چلپی اوغلو عارفی شاعر و اهل سیر و سیاحت بود. او یک سال را در سلطانیه زنجان، پایتخت ایلخانیان سپری کرد و به عرفای شهر شیوه رقص سماع آموخت.
قلعه کنگلو معروف به عقاب مازندرانبابک ارجمندیبابک ارجمندیقلعه کنگلو معروف به عقاب مازندرانعقاب مازندران یا قلعه کنگلو یادگاری اساطیری
قلعۀ قدیمی ایراجدریاچه کویر دریاچه کویر قلعۀ قدیمی ایراجاز دیگر مناطق دیدنی و تاریخی این منطقه می‌توان به قلعه‌ای قدیمی که روی ارتفاعات این روستا استوار است، اشاره کرد.
قلعۀ ساسانی گرمهدریاچه کویر دریاچه کویر قلعۀ ساسانی گرمهیکی از مناطق گردشگری گرمه، قلعه‌ای قدیمی ساخته‌شده از گل، خشت و سنگ است.
قلعۀ بیاضهدریاچه کویر دریاچه کویر قلعۀ بیاضهقلعۀ بیاضه یکی از کهن‌ترین قلعه‌های منطقه و در ردیف حصارها و دژهای قابل توجه در ایران است.
قلعۀ انوشیروان عادلدریاچه کویر دریاچه کویر قلعۀ انوشیروان عادلقلعه جندق یا قلعۀ انوشیروان عادل از بناهای تاریخی شهر جندق و تنها قلعۀ مسکونی در ایران کنونی‌ست.
قلعۀ کرشاهی، کارشاهی یا قلعه سرداردریاچه کویر دریاچه کویر قلعۀ کرشاهی، کارشاهی یا قلعه سرداراین بنا بین رشته‌کوه سفیدآب و ملک صدرا واقع شده، در زمان قاجار توسط نایب حسین کاشی ساخته شده
موج های یخ زدهسپیده اصلانسپیده اصلانموج های یخ زدهتفرجگاه حسن ابدال در استان زنجان شامل یك منطقه كوهپایه ای و سد حسن ابدال می‌باشد. این مجموعه در ۱۰ کیلومتری شهر زنجان به سمت تهران پس از عبور از روستای حسن ابدال واقع شده است.
سنگ آرزوسپیده اصلانسپیده اصلانسنگ آرزوکوه گاوازنگ زنجان، مجموعه ائل داغی، قله سنبله.
گنبد سلطانیهسپیده اصلانسپیده اصلانگنبد سلطانیهاز عظیم ترین بناهای آرامگاهی دوران اسلامی در ایران است که پس از کلیسای جامع مریم مقدس در فلورانس ایتالیا و مسجد ایا صوفیه استانبول سومین گنبد بزرگ آجری در جهان به شمار می رود.
میل اژدهانادر چقاجردینادر چقاجردیمیل اژدهابنای سنگی میل اژدها که به نام های دیمه‌ میل و میل آزاد نیز نامیده می شود بنایی ساخته شده از ۱۶ ردیف سنگهای بزرگ تراشیده شده به شکل مکعب مستطیل بوده که بر دامنه تپه ای سنگی در ۵ کیلومتری غرب (جنوب غربی) شهرستان نورآباد و در نزدیکی راه این شهر به روستای آهنگری واقع شده است.
قلعه کرشاهینادر چقاجردینادر چقاجردیقلعه کرشاهیقلعه کرشاهی یکی، از کامل‌ترین و مستحکم‌ترین قلعه‌های دفاعی فلات ایران، در شمال شهر بادرود و شرق شهر ابوزیدآباد از توابع کاشان قرار دارد.
چهارطاقی و قلعه باستانی نخلکجمال زعیمی یزدیجمال زعیمی یزدیچهارطاقی و قلعه باستانی نخلکچهارطاقی و قلعه باستانی در کنار روستا و معدن سرب نخلک در حدفاصل شهر انارک و چوپانان در مسیر نایین به طبس واقع شده است
قلعه کنگلو، دژی مستحکم در میان کوه های البرزرحیم زیوریقلعه کنگلو، دژی مستحکم در میان کوه های البرزقلعه کنگلو مانند دژی مستحکم و استوار در میان یک استار طبیعی در بالای دره باستانی آرم ...
قلعه تاریخی مارکوهمحمد رفیعیمحمد رفیعیقلعه تاریخی مارکوهقلعه تاریخی مارکوه کتالم. بام رامسرقلعه مارکوه بر بالای کوه مارکوه در سمت شرق کتالم از توابع شهر رامسر واقع شده است.
قلعه خانیکابراهیم حقیقیقلعه خانیکقلعه خانیک، بنایی بسیار قدیمی ساخته شده از خشت و گل و سنگ بر فراز قله شمالی روستای خانیک (شهرستان فردوس) (خانیک شاه) در بخش مرکزی شهرستان فردوس است
گنبد بازمجتبی ملانظرمجتبی ملانظرگنبد بازشاهکار معماری مشهور به گنبد باز شکاری، اثری تاریخی از زمان شاه عباس صفوی است که ...
قلعه رودخانمهرداد زینلیانمهرداد زینلیانقلعه رودخاندژی استوار بر فراز ارتفاعات جنگلی و مه گرفته فومن (گیلان)
دهکده گم شدهحسن جعفریحسن جعفریدهکده گم شدهبلوبین.دهکده ای که ناپدید خواهد شد!!!
قلعه رودخانمهدی مخلصیانمهدی مخلصیانقلعه رودخانرودخان نام قلعه ای است متعلق به دوره سلجوقیان که بر فراز ارتفاعات جنگلی شهرستان فومن در روستای زیبای رودخان ساخته شده است
گنبد کاووسجمال زعیمی یزدیجمال زعیمی یزدیگنبد کاووسگنبَدِ کاووس (یا گنبد قابوس) مرکز شهرستان گنبد کاووس در استان گلستان ایران است که جمعیت آن براساس سرشماری سال ۱۳۹۰، در حدود ۱۴۴٬۵۴۶ نفر بوده‌است.[۷] این شهر به خاطر دارا بودن یکی از بلندترین برج‌های آجری دنیا با همین نام که در قرن یازدهم میلادی بنا شده‌است، معروف است.(ویکی پدیا)
گلپایگان . آثار به جای مانده از دژ باستانی باروسید محمد حسین  ماهریسید محمد حسین ماهریگلپایگان . آثار به جای مانده از دژ باستانی باروقلعه یا دژ بارو یکی از صدها آثار تاریخی و باستانی گلپایگان است که از آثار آن فقط دیوار آن به جای مانده است. بنابر شواهد موجود و همچنین پژوهش های نخستین به عمل آمده قدمت این سازه به دوره ی هخامنشیان و دوران حکومت انوشیروان دوم باز می گردد.
کعبه زرتشتمهدی مخلصیانمهدی مخلصیانکعبه زرتشتکعبه زرتشت، بنای کوچک و زیبایی در نقش رستم در نزدیکی مرودشت شیراز است. در کوه نقش رستم بجز این بنا، آرامگاه‌های چند تن از شاهان هخامنشی و چند نقش از دوران ساسانیان و عیلامی نیز وجود دارد.
قلعه هاجر آباد، قاینمحمود طالبی محمود طالبی قلعه هاجر آباد، قایناین قلعه در 2 کیلومتری شرق قاین وبر حاشیه بزرگراه آسیایی قرار گرفته دورادور آن اراضی کشاورزی وقفی است . مجموعه ی سفالهای منقوش و متنوع اطراف قلعه مربوط به قرن سوم و چهارم تا دوره قاجاریه می باشد.
کبوترخانه های گلپایگانسید محمد حسین  ماهریسید محمد حسین ماهریکبوترخانه های گلپایگانبیشترین کبوتر خانه هایی که در ایران زمین است در شهرستان گلپایگان واقع شده است .
گلپایگان . هتل ارگ تاریخی گوگد(عظمت خشت خام)سید محمد حسین  ماهریسید محمد حسین ماهریگلپایگان . هتل ارگ تاریخی گوگد(عظمت خشت خام)قلعه-کاروانسرای گوگد از جمله بناهای تاریخی شاخص شهرستان گلپایگان است که توسط سرمایه گذاری بخش خصوصی در سال 1378 به هتل ارگ 3 ستاره تغییر کاربری داد و هم اکنون پذیرای خیل بی شمار گردشگران داخلی و خارجی است .
مناره سلجوقی گلپایگانسید محمد حسین  ماهریسید محمد حسین ماهریمناره سلجوقی گلپایگانمنار گلپایگان(فانوس صحرایی) این سازه ی 18 متری به دلیل واقع شدن در مسیر جاده ی ابریشم به فانوس صحرا معروف است و قدمتی حدود 1000 ساله دارد .
قلعه پرتغالی های جزیره هرمزجمال زعیمی یزدیجمال زعیمی یزدیقلعه پرتغالی های جزیره هرمزاین قلعه که در ضلع شمالی جزیره هرمز و درساحل دریا قرار دارد
زندان اسکندرمبینا کاشانیانزندان اسکندرزندان اسکندر در یزد
قلعه باستانی محمدیه ناییننجمه فرشینجمه فرشیقلعه باستانی محمدیه نایینمحمدیه نایین از ورای دیوارهای قلعه محمدیه (عاشورگاه)
قلعه رودخانتورج جمالقلعه رودخانقلعه رودخان که به قلعه “هزار پله” ، “حسامی” و “سكسار” نیز معروف است نام قلعه ای‌ تاریخی در 23 کیلومتری جنوب غربی شهر فومن در بخش مرکزی و دهستان “گوراب پس” استان گیلان است.
گنبد سلطانیهمرضیه تکفلیگنبد سلطانیهگنبد سلطانیه مقبرهٔ اُلجایتو است که در ۱۳۰۲ تا ۱۳۱۲ در شهر سلطانیه (پایتخت ایلخانیان) ساخته شد
مجموعه بوکن فراشاهمحسن دهقانپور فراشاهمجموعه بوکن فراشاهاین مجموعه که بصورت دستکند می باشد دارای چندین تالار بزرگ و کوچک با ستون های گلی است که توسط انسان و بصورت دستکند حفر شده
قلعه سُلاسِلسید محمد مهدی شریعت زادهقلعه سُلاسِلقلعه سُلاسِل با قدمت حدود 2000 سال و در دوران اشکانی و در شهر شوشتر ساخته شده است.
قلعه تاریخی شاهدژمهرداد زینلیانمهرداد زینلیانقلعه تاریخی شاهدژقلعه ای با حدود 1000 سال قدمت بر فراز کوه صفه اصفهان
تپه آریایی هامهرداد زینلیانمهرداد زینلیانتپه آریایی هاتپه باستانی آریایی‌ها واقع در روستای رحمت آباد شهرستان خوانسار استان اصفهان
برج کاشانه بسطاممحمد رزازانمحمد رزازانبرج کاشانه بسطامبرج کاشانه بسطام برج بلند و زیبایی در جنوب شهر بسطام و در شمال شهرستان شاهرود و جنوب خاوری مسجد جامع بسطام است.
قلعه تاریخی فین هرمزگانعبدل شعبانیعبدل شعبانیقلعه تاریخی فین هرمزگاندر زمانی که ما کودک بودیم حدود 45 تا 50 سال پیش برج شرقی این قلعه هنوز دوار بود و سقف داشت الان شده نیم دایره و سقف هم ریزش کرده
ارك تبریزمحمد نورمحمديانمحمد نورمحمديانارك تبریزارك تبریز یكی از بناهای تاریخی تبریز به سبك معماری آذری می باشد.
نمای عالی قاپو از  پشتعبدل شعبانیعبدل شعبانینمای عالی قاپو از پشتعکس از قسمت ورودی به طبقات بالا و از داخل کوچه گرفته شده است.
قلعه پرتغالی ها 2جمال زعیمی یزدیجمال زعیمی یزدیقلعه پرتغالی ها 2قلعه پرتغالی‌ها در ضلع شمالی جزیره قشم و در ساحل دریای خلیج فارس قرار دارد.
قلعه پرتغالی هاجمال زعیمی یزدیجمال زعیمی یزدیقلعه پرتغالی هاقلعه پرتغالی‌ها در ضلع شمالی جزیره قشم و در ساحل دریای خلیج فارس قرار دارد.
پاسارگادعبدل شعبانیعبدل شعبانیپاسارگادبیائید متفاوت نگاه کنیم . مجموعه پاسارگاد و تخت جمشید را اکثرا دیده اند . اما از دید یک هنرمند عکاس .نقاش . محقق تاریخ . و ... نگاه ها متفاوت است هرکس در پس این صورت ظاهر صورتی دیگر را می بیند . شما چه می بینید
غار شاپوربابک ارجمندیبابک ارجمندیغار شاپورغار شاپور در منطقه تنگ چوگان و شهر بیشاپور در شهرستان کازرون مهمترین پایتخت ساسانیان در ارتفاع حدود ۸۰۰ متری از سطح زمین قرار دارد و مجسمهٔ شاپور از یک ستون چکیده غول‌پیکر که در این غار وجود داشته تراشیده شده و با وجود گذشت ۱۷۰۰ سال هم‌چنان پابرجا می‌باشد.
قلعه کرشاهی بادرودمهدی مخلصیانمهدی مخلصیانقلعه کرشاهی بادرودقلعه کرشاهی، یا قلعه دزدها، قلعه‌ای است که در قسمت شمال شرقی شهرستان نطنز در موقعیت جغرافیایی ۳۳٫۵۵ درجه شمالی و ۵۲٫۰۶ درجه شرقی، واقع در جنوب کویر بندریگ، و در نزدیکی ارتفاعات کوه یخ آب در استان اصفهان قرار دارد.
آسبادمحمود عطایی محمود عطایی آسبادنشتیفان شهر آسبادها در خراسان رضوی در 270 کیلومتری جنوب شرقی مشهد
ارگ راینمهدی مخلصیانمهدی مخلصیانارگ رایناین بنای تاریخی بزرگ با مساحتی بیش از بیست و دو هزار مترمربع، دومین بنای خشتی بزرگ جهان بعد از ارگ بم است. ارگ راین در جنوب غربی شهر کنونی راین در استان کرمان ایران قرار دارد. این بنای خشتی تا حدودی به ارگ تاریخی بم شبیه‌است و بر بالای تپه‌ای قرار دارد.
قلعه تاریخی زروند (ورودی شهر کدکن)مجید رفیعیمجید رفیعیقلعه تاریخی زروند (ورودی شهر کدکن)محوطه زروند مربوط به دوران پیش از تاریخ ایران باستان
برج طغرلبابک ارجمندیبابک ارجمندیبرج طغرلبرج طغرل از آثار به جا مانده از دورهٔ سلجوقیان می‌باشد...
برج قابوس گنبد کاووسحسن  گنجیحسن گنجیبرج قابوس گنبد کاووسمیل گنبد یا برج قابوس گنبد ، بزرگترین برج آجری دنیا
قلعه ناصری - ایرانشهرجمال زعیمی یزدیجمال زعیمی یزدیقلعه ناصری - ایرانشهرعکس : جمال زعیمی یزدی - تیر92
باغهای روستای خساره(شهرستان طارم)مجتبی صفری باغهای روستای خساره(شهرستان طارم)عکس باغهای روستای خساره(شهرستان طارم)
سنگ های قیمتی-قلعه گال-جوشین(ژاسپر)شهرت گوزلی سنگ های قیمتی-قلعه گال-جوشین(ژاسپر)1-نام منطقه: قلعه گال جوشین -2 موقعیت: مرکز نقشه 1:100000 سیه رود 3 -نوع ماده معدنی: جاسپرهای الوان -4سنگ میزبان: رسوبات آبرفتی بستر رودخانه -5راه...
سنگ اوغلان قزروستای خسارهمجتبی صفری سنگ اوغلان قزروستای خسارهعکس مربوط است به سنگ معروف به اوغلان قردختر و پسر که در بالای کوه قرار دارد که سنگ سمت راست متعلق به دختر وسنگ سمت چپ متعلق به پسر است.که از زمان ...
ارگ انارهادی کراییهادی کراییارگ انار ارگ شهرستان انار (واقع در شمال استان کرمان) یکی از بناهای خشتی و گلی ایران، سال‌هاست که در انزوا و فراموشی با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کند. ...