ورود
جستجو
سرچشمه
جاذبه ها
وبلاگ
جشنواره ها
وب نامه ها
نقشه ایران
امام زاده گان هفده تن (س) گلپایگان
‹
›
‹
›
این بنا که مربوط به دوران قرن هشتم هجری است، دارای ایوان و غرفههای دو طبقه و گلدسته و گنبدی به بلندی ۹ متر است. تزئینات سمت شمال شرقی و جنوب شرقی این بقعه از نظر ظرافت کار شایان توجه میباشد.درسال ۱۳۵۴ شمسی یک خیابان جدید کنار این امامزاده و ساختمان مسجد جامع احداث گردیدهاست. بنا به نوشته اشعاری که برروی سنگ حک شدهاست و سنگ مزبور در طرف راست در ورودی بقعه میباشد، سه تن از فرزندان امام هفتم شیعیان به نامهای: امامزاده اسحاق، امامزاده منصور و امامزاده رضا در آنجا مدفون اند.البته در همه جای دنیا مردم، نیکان زمانه خودشان را به پیشوایان دینی خود وصل میکنند، در تاریخ ایران نیز علویان از ستم حکومتهای جبار در امان نبودند و در تعقیب و گریز دشمنانشان جان می باختند و بعد از واقعه، مردم برایشان مرقد و بارگاه ساخته، امامزاده میهواندند.در این بقعه قبر دیگری منسوب به امامزاده یحیی فرزند حضرت امام نهم نیز قرار دارد. این بقعه در زمان سلطنت فتحعلی شاه قاجار توسط فردی پولدار به نام حاج میرزا مهدی خان تعمیر و مرمت گردیدهاست. امامزاده هفده تن از ابنیه قرن یازدهم هجری است که در زمان شاه عباس اول صفوی احداث گردیده و به شماره ۲۹۰ آثار باستانی به ثبت رسیده است. در قسمت جنوبی شهر گلپایگان بقعة زیبا و هشت گوشی به نام (هفده تن) وجود دارد که وسط حیاط مزبور سر درب دارای کتیبة کاشی معرق نفیسی هست و ایوان شمالی خود ذی قیمتی از چوب منبت کاری احداث گردیده که آیات قرآن و گل بوته در آن به شکل پنجره احداث شده و قسمت های فاصل بین آیات قران و گل و بوته رابه کلی بریده و حذف کرده اند، از این حیث یکی از شاهکارهای منحصر به فرد عهد صفوی به شمار می رود. بر فراز بقعه، گنبد کاشی و دو پوشه ی باشکوهی احداث گردیده که ازمسافات دور جلب نظر می کند و ذیلاً به ذکر کتیبه های سر درب و بیرون و داخل بقعه مبادرت می شود نشانی: خیابان هفده تن ، کوچه هفده تن
vardpatekan.org
سید محمد حسین
| شنبه 19 ارديبهشت 1394
1832 بازدید
برای ارسال کامنت وارد شوید
شب نمای گلپایگان
پیشیـنه تـاریخی گلپایگان در خصوص وجه تسمیه گلپایگان ، حمدالله مستوفی در کتاب نزهه القلوب میگوید:جرفادقان را همای بنت بهمن کیانی ساخت و به نام خود « سَمره» خواند که در اول همای را سمره گفتندی دخترش آنرا تجدید عمارت کرد و گلبادگان گفت . عرب مُعرب کرد ، جرفادقان خواندند. پیشینه زندگی در گلپایگان این کهن شهر دوران کیانی، به دوران پارینه سنگی میانه و نو سنگی میرسد. سنگ نگارههای این شهرستان از کهنترین آثارتاریخی و هنری به جا مانده از بشر هستند. سابقه تمدن و شهرنشینی به استناد تپه های تاریخی به 8000 سال پیش
مناره سلجوقی گلپایگان
منار گلپایگان(فانوس صحرایی) این سازه ی 18 متری به دلیل واقع شدن در مسیر جاده ی ابریشم به فانوس صحرا معروف است و قدمتی حدود 1000 ساله دارد .
مسجد جامع گلپایگان
مسجد جامع گلپایگان از بناهای شاخص تاریخی گلپایگان است که با معماری منحصر به فرد خود زبان زد خاص و عام می باشد .
گلپایگان. گرمابه ی تاریخی رباط آحسین
گرمابه رباط آحسین گلپایگان از نادر گرمابه های تاریخی مربوط به عهد قاجار ایران است که هنوز (به صورت زنانه) مورد استقاده قرار می گیرد.
گلپایگان . امامزاده گان سید السادات س
آستان مقدس امامزادگان سید السادات س، یکی از اماکن تاریخی و مذهبی گلپایگان است که در مرکز شهر و خیابانی به همین نام واقع شده است. بنای این امامزاده مربوطه به دوره ی صفویه می باشد .
دسته بندی
مساجد و مراکز عبادی اسلامی
اصفهان
واژه کلیدی
گلپایگان
امام زاده
هفده تن
صفویه
گنبد
ارسی
منبت
کتیبه
سید محمد حسین ماهری
هموند از جمعه 1 دی 1391
متولد 1361 شهر تاریخی گلپایگان . دارای تحصیلات کارشناسی رشته علوم ارتباطات اجتماعی و کارشناسی ارشد تحقیق در ارتباطات . فعالیت , پژوهشگری در زمینه های میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری . مهارت در رشته های منبت ، حجاری ،کتیبه کاری ، مولاژ(نمونه برداری و مرمت آثار تاریخی)، ریخته گری فلزات و طراحی و ساخت ابزارهای تخصصی منبت و پیکر تراشی با برند دارکوبdarkoob . عکاسی از آثار تاریخی و طبیعت . نوازندگی سه تار وتنبور .
vardpatekan.org
vardpatekan.blogsky.com
آخرین پستها
گلپایگان . آثار به جای مانده از دژ باستانی بارو
گلپایگان - منطقه ی تاریخی سعید آباد - خانه ی تاریخی سیفی ها
گلپایگان. منطقه ی سعید آباد . خانه ی تاریخی آقا
گلپایگان . امامزاده گان سید السادات س
دشت لاله های واژگون گلپایگان
مسجد جامع گلپایگان
کبوترخانه های گلپایگان
گلپایگان. گرمابه ی تاریخی رباط آحسین
گلپایگان . هتل ارگ تاریخی گوگد(عظمت خشت خام)
سنگ نگاره های تیمره ی گلپایگان
وب سایت ما جهت ارایه خدمات از کوکی استفاده می کند. جهت آشنایی با قوانین ما اینجا کلیک کنید!
آگاه هستم!
© ۱۴۰۱ نمای ایران
راهنمای سفر و گردشگری ایران
نقشه ایران
درباره نمای ایران
راهنمای نمای ایران
وب نامه ها
جشنواره های فیلم و عکس
همکاری با نمای ایران
دریاچه کویر
جاذبه های گردشگری
جاذبه های طبیعی ایران
جاذبه های تاریخی ایران
جاذبه های فرهنگی ایران
کوه ها و قله های ایران
دژها و قلعه های ایران
وبلاگ
محتوای آموزشی
جشنواره های نمای ایران
بوم گردی ها
وب نامه هوم
بابک ارجمندی
دوستان
عطاری آنلاین ایی حکیم
صنایع دستی چوبی
نشریه آنلاین فارسی کانادا
بیدلینک - اشتراک لینک
بوم کم - تصویر زنده ابری
گذر اُرس - فروشگاه دستسازههای ایرانی