ورود
جستجو
سرچشمه
جاذبهها
وبلاگ
جشنوارهها
وبنامهها
نقشه ایران
تماس
جستجو
ایران
جاذبهها
جاذبههای تاریخی
مساجد و مراکز عبادی اسلامی
تکیه معاون الملک
همه کرمانشاه را به طاق بستان و بیستون میشناسیم، اما تکیه معاون الملک جواهری درون این شهر است که اگر آن را ندیده باشید، سفر شما کامل نیست و باید دوباره به کرمانشاه سفر کنید.
×
‹
›
‹
›
‹
›
‹
›
‹
›
مهدی مخلصیان
چهارشنبه 27 تير 1403 | 12 ماه پیش
در سال ۱۲۸۱ هجری شمسی، حسین خان معینالرعایا (پدربزرگ رحیم معینی کرمانشاهی، شاعر معاصر) بخش حسینهی تکیه معاونالملک را بهمنظور برگزاری آیین تعزیه و سوگواری شهادت امام حسین (ع) و گرامیداشت واقعهی کربلا در شهر کرمانشاه بنا کرد و در سال ۱۲۸۲ به بهرهبرداری رسید. گروهی از مشروطهخواهان در سال ۱۲۸۸ شمسی این بنای نفیس را که همچون گوهری در غرب ایران میدرخشید به توپ بستند و آن را ویران کرده و به آتش کشیدند. بعد از این حوادث و همچنین بهدنبال ترور حسین خان معینالرعایا، بازسازی تکیه مدتها به تعویق افتاد. بالاخره در سال ۱۳۲۰ شمسی، میرزا حسن خان معاونالملک حسینیه را از برادرانش خریداری و شروع به مرمت آن کرد. حسن خان در سال ۱۳۲۶ شمسی ساختمان مجاور حسینیه را خرید و بخشهای زینبیه و عباسیه را بنا کرد تا تکیه بتواند جوابگوی عزاداران باشد. معاونالملک در همان سال تکیه را وقف برگزاری مراسم مذهبی و سوگواری امامان معصوم کرد. اواخر عمر حسن خان با تغییر حکومت قاجار به پهلوی و همین طور وضع مالی وی، دوران ویرانی بنا آغاز شد. به این ترتیب سید محمد میبدی و آقا شیخ محمدهادی جلیلی پیشنهاد کردند برای جلوگیری از تخریب بنا، بخش عباسیه به مدرسه علوم اسلامی تبدیل شود تا فواید آن را صرف تعمیر بنا کنند. از آن زمان به بعد، عباسیه بهمدت ۳۰ سال بهصورت مدرسه باقی ماند. در سال ۱۳۵۲ تکیه معاونالملک به اداره فرهنگ و هنر آن زمان تحویل داده شد و بهعنوان یکی از جاهای دیدنی کرمانشاه، در تاریخ ۱۰ آذر ۱۳۵۴ با شماره ثبت ۹۴۵ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شد. تکیه معاونالملک بخش زیادی از شهرتش را مدیون کاشیکاری منحصربهفرد و استثنائی است که صاحبنظران آن را کمنظیر و در مواردی بینظیر خواندهاند. کاشیهای زیبای این مجموعه، جلوهای بیمانند از پیوند معماری و کاشیکاری است. غنای تصویری در کاشیهای به کار رفته، تنوع رنگهای آنها و تنوع در نوع ساخت و ابعاد کاشیها، تکیه معاونالملک را به یکی از نفیسترین و تماشاییترین بناهای به یادگار مانده از دوران قاجار و از ارزشمندترین دیدنی های استان کرمانشاه تبدیل کرده است.
acu.razi.ac.ir
دستهبندی
مساجد و مراکز عبادی اسلامی
کرمانشاه
کلیدواژه
تکیه
معاون الملک
کرمانشاه
626 بازدید
بازار سنتی توپخانه کرمانشاە
بازار میوە و ترە بار سنتی کرمانشاە
استان کرمانشاه
تکیه معاون الملک
تکیه معاون الملک کرمانشاه در سال 1320 هجری و قمری در زمان حکومت مظفردین شاه و حکمرانی حسام الملک در مرکز کرمانشاه در اواسط خیابان شهید حداد عادل کنونی توسط معین الرعایا بنیان گذاشته شد. از جمله کاشی ساز ها و کاشی نگارهای صاحب سهم که عمرش را روی تزیئنات کاشی تکیه گذاشت...
سنگ نگاره های طاق بستان
محوطه تاریخی تاقبستان، در دامنه کوهی به همین نام و در کنار چشمهای در شمال شرقی حاشیه کنونی شهر کرمانشاه قرار دارد. در این محوطه آثاری از دوره ساسانی شامل سنگ نگاره اردشیر دوم و دو ایوان سنگی به نامهای تاق کوچک و تاق بزرگ وجود دارد.
سنگ نگاره تاق بستان
درباره اشخاص به نمایش درآمده دراین سنگ نگاره نظرات متفاوتی از سوی باستانشناسان ومحققین تاریخ ارائه گردیده است. رایج ترین این نظریه ها نفر وسط را اردش...
شیرین خفته (بانوی خفته)
هنگام حرکت به سمت کرمانشاه در مسیر صحنه به بیستون و از فاصله ۱۰ کیلومتری بیستون، کوه بیستون و صخره های پشت آن تصویر جالبی را در ذهن انسان تداعی میکنند. دست طبیعت صخره ها را به شکل یک زن که به به پشت بر روی زمین خوابیده درآورده است.
شیرین خفته
فرهاد به علت نداشتن تبهر لازم نقاشی، بار دیگر دست به تیشه شده و پیکر محبوب خود را از سنگ تراشیده است.
مهدی مخلصیان
منارجنبان خرانق
شاید بیشتر ما فکر میکنیم که منارجنبان بنایی است در اصفهان که البته درست هم است اما این بنا تنها منارجنبان ایران نیست.
ابراهیم رفیعی
آرامگاه سید محمد سید منصور گوده
آرامگاه سید محمد سید منصور واقع در روستای چاه بنارد - (دهستان گوده) از توابع بخش مرکزی شهرستان بستک در غرب استان هرمزگان، یکی از آثارهای تاریخی و از نقاط دیدنی استان هرمزگان در جنوب ایران است.
سپیده اصلان
مسجد جامع قائن
خراسان جنوبی، استان یک هزار افسانه قصه ها در خود دارد. شهر به شهر، روستا به روستا هزار داستان دارد این استان. پا به پایش باید بروی نرم و آهسته، پا به سن گذاشته است خراسان. هزاران سال است که رهگذران، شاهان، سواران، زنان و کودکان رفته اند، گاهی هم آمده اند و مانده اند. قصه امروز برای شاهان و سواران و معماران مسجد جامع قاین است.
بابک ارجمندی
مسجد جامع نطنز
مسجد جامع یا مسجد جمعهٔ نطنز
عدنان مرادی
پاوه
پاوه در هر فصل زیبایی های خاص خود را دارد و در فصل بهار با شکوفا شدن شکوفه های بادام های کوهی مناظر چشم نواری خلق می کند
مصطفی ربیعی بهشتی
مسجد تاریخانه دامغان
مسجد تاریخانه قدیمیترین مسجد در ایران است.
دریاچه کویر
مسجد تاریخانه دامغان
تاریخانۀ دامغان معبدیست که در دورۀ اسلامی به عنوان مسجد از آن استفاده میشد
بابک ارجمندی
مسجد تاریخانه دامغان کهنترین مسجد ایران
مسجد تاریخانۀ دامغان یکی از کهنترین مساجد ایرانی ست. پژوهشگرانی بر این نظر هستند که بنای اصلی متعلق به دوران پارتیان یا ساسانیان است که با ظهور و گسترش اسلام، به مسجد تبدیل شده است.
عدنان مرادی
آبشار های دیار پاوه
آبشارها یکی از مهمترین جاذبه های گردشگری در هر منطقه هستند و سرزمین پاوه وهورامان را می توان سرزمین آبشارها نامید
نادر چقاجردی
شیرین خفته (بانوی خفته)
هنگام حرکت به سمت کرمانشاه در مسیر صحنه به بیستون و از فاصله ۱۰ کیلومتری بیستون، کوه بیستون و صخره های پشت آن تصویر جالبی را در ذهن انسان تداعی میکنند. دست طبیعت صخره ها را به شکل یک زن که به به پشت بر روی زمین خوابیده درآورده است.
نادر چقاجردی
غار قوری قلعه
غار قوری قلعه در مسیر روانسر به پاوه بر دامنه کوه شاهو و در یکی از کوهستانی ترین مناطق ایران در استان کرمانشاه واقع شده است. فاصله این غار از شهر کرمانشاه حدود 85 کیلومتر و تا پاوه 25 کیلومتر بوده و در نزدیکی روستایی به همین نام واقع شده است.
عبدل شعبانی
امامزاده بابازید محمد
نمای ایران
کرمانشاه - ایران، تسلیت
عبدل شعبانی
امیرچخماق یزد
پانوراما از میدان امیرچخماق یزد
عدنان مرادی
كوه بانو
كوه بانو شبیه زنى است كه رو به آسمان چشم دوخته است
عدنان مرادی
گل هاى بهارى
گل هاى بهارى
عدنان مرادی
آبشار ملاندر
آبشارهای شهرستان پاوە
عدنان مرادی
بازار سنتی توپخانه کرمانشاە
بازار میوە و ترە بار سنتی کرمانشاە
عدنان مرادی
آیین سقز چینی
آیین سقز چینی
عدنان مرادی
سفید کوە
سفید کوە - شاهنشین
عدنان مرادی
زعفران کوهی
زعفران گیاهی است پایا با ارتفاع تقریبا ۳۰ سانتیمتر که دارای برگهای دراز و سبز مانند تره است ...
عدنان مرادی
پاوە
پاوە شهر کوەها و چشمەها و درەها
سیدمراد خاموشی
نان ساجی
نان ساجی از دیرباز در استان کرمانشاه توسط زنان خانه دار و سخت کوش پخت می شده و اکنون هم در بعضی از مناطق استان مردم از این نان مصرف می کنند.
سیدحسین رضوانی
غروب زیبای میدان نقش جهان
بنای زیبای تاریخی شهر اصفهان
مجید رفیعی
مجموعه تاریخی باغ مزار کدکن
مجموعه تاریخی فرهنگی باغ مزار در مرکز شهر کدکن واقع است.
محسن ملایی
امام زاده عبدالله ع کارشک (خضری- دشت بیاض)
نسب این ملجا شریف عبارت است از: عبدالله بن موسی الجون بن عبدالله محض بن حسن مثنی بن حسن بن علی بن ابیطالب (ع) . بنا به شجره نامه موجود از این امامزاده شریف، امامزاده عبدالله فرزند موسی الجون ومادرش ام سلمه دختر محمد ابن طلحه بن عبدالرحمن بن ابی بکر بن ابی قحافه و از نوادگان امام حسن مجتبی(ع) است بنابر این امامزاده عبدالله با سه واسطه فرزند امام حسن مجتبی (ع) می باشد.
محسن ملایی
امام زاده حسین ابن موسی الکاظم ع - طبس گلشن
حسین بن موسی یکی از فرزندان امام کاظم(ع) است وی از جمله همراهان احمد بن موسی(ع) بوده است و در حدود سال 202 ه. ق از مدینه عازم ایران شد ودر شیراز به شهادت رسید. حضرت حسین بن موسی در برخی منابع به سید علاءالدین حسین ملقب گردیده است.
عدنان مرادی
دریاچه سد داریان
دریاچه سد داریان
محمد غریب معاذی نژاد
نمایی از غروب پاوه در ارتفاعات بالادست
عدنان مرادی
کوە آتشگا
کوە آتشگا
عدنان مرادی
آبشار ساتیارى
آبشار روستاى ساتیارى
عدنان مرادی
آبشار دودان
دودان نام روستایى زیبا در بخش باینگان از توابع شهرستان پاوه
محمد غریب معاذی نژاد
شاهو در مجموعه بزرگ زاگرس
دم کردن چای در پای برفاب کوهستان
عدنان مرادی
سراب روانسر
سراب یاوری روانسر
عدنان مرادی
آبشار پاوه رود
یکی از چشم نواز ترین و خوش نواترین تصاویر و مویسقی ها چشم انداز ریزش آب و صدای آبشار است
عدنان مرادی
پاوه
چشم انداز پاوه در هنگام غروب
محمد غریب معاذی نژاد
پاوه .روستای خاطره انگیز هجیج ،مظهر جدید بل
چشمه بل
عدنان مرادی
غروب پاوه
شب رویایی پاوه
عدنان مرادی
آتشگا
کوه پوشیده از برف آتشگا
محمد غریب معاذی نژاد
نمایی دیگر از پاوه
نمایی از پاوه
کیان ژاله
زبان گنجشک
در ایران نامهای محلی گوناگونی دارد مانند «درخت ون»، «دردار»، «وند»، «ونو»، «بناو»، «بنو»، «اهر»، «نباوج»، «قوش دیلی»، «تلک وتلکوچی»، «خوش تباخ»، «لسان العصفور»، «لسان العصافیر».به خاطر شکل میوههای درخت است که نام «زبان گنجشک» را برایش برگزیدهاند.
کیان ژاله
لاله واژگون
لاله واژگون کوه های پاوه
فرصاد حیدری
زمستان نودشه
محمد غریب معاذی نژاد
پاییز هورامان .پاوه
فضای منحصر بفرد پاوه وهورامان (اورامانات ) در فصل پاییز آرام بخش روح وروان بوده...
عبدل شعبانی
آرامگاه و زیارتگاه سید مظفر بندرعباس
امامزاده سید مظفر از نوادگان امام موسی کاظم (ع ) مدفون در بندرعباس زیارتگاه اهل دل
عدنان مرادی
شب پاوه
شب زمستانی پاوه
عدنان مرادی
جاده بهشت
جاده پاوه به سیروان
عدنان مرادی
انارستان
انارستانهای پاوه
عدنان مرادی
طبیعت پاوه
کوه شاهو و منطقه ویمیر
عدنان مرادی
گل های تابستانی
گل های تابستانه پاوه
عدنان مرادی
ژاله
گل ژاله
خالد محمدی
سراب جابری ( جاوری ) روانسر
سراب جابری (جاوری) که در دامنه کوه ماه زرد ودر ورودی شهر روانسر در مسیر جاده روانسر – کرمانشاه قرار دارد وآبدهی آن 50تا 500 دبی در ثانیه می باشد ومنابع مهم مصرف کشاورزی در منطقه ویکی از نقاط گردشگری روانسر می باشد .
خالد محمدی
تپه های تاریخی روانسر
در ابتدای مسیر ورود جاده کرمانشاه به شهرستان روانسر در حدود 450 متری از جنوب جاده اصلی شهر، تپه های سه گانه متصل به هم وجود دارند که در نزد مردم منطقه به نام تپه موسی معروف می باشند.
خالد محمدی
دخمه روانسر
دخمه روانسر (گور صخرهای) یا تاق فرهاد در دیواره کوهی در حاشیه سراب روانسر واقع است که به دوره هخامنشی باز میگردد. این دخمه شامل یک اتاقک کوچک است که ورودی آن به سمت شرق و مشرف به رودخانه وشکه رو( خشک رود) و دشت های باشوکی است.
خالد محمدی
غار قوری قلعه زیباترین جاذبه گردشگری استان کرمانشاه
غار قوری قلعه، بزرگ ترین غار آبی آسیا با پیشینهٔ ۶۵ میلیون سال یکی از زیباترین جاذبههای دیدنی و جهانگردی شهرستان روانسر میباشد . این غار در ۲۵ کیلومتری شهر روانسر در دامنه کوه شاهو و در مسیر جاده روانسر به پاوه و مشرف به روستایی به همین نام قرار دارد.
محمد غریب معاذی نژاد
باغات آلوچه پاوه
محمد غریب معاذی نژاد
کلیچه نانی/ پاوه
کلیچه نانی یکی از نانهای خوشمزه، با کیفیت عالی که ترکیباتی است از دوشاب (شیره توت) جهت زنگ و مزه ، خمیر ، زوغن مایع ویا روغن کرمانشاهی، (روغن حیوانی) شکر ، گاها شیر وترکیبات جزئی دیگر . این نوع نان یا شیرینی بسیار خوشمزه و مقوی می باشد .پخت آن در هر شرایطی وجود دارد .ولی بر روی هیزم وآتش در درون باغ مزه وکیفیت آنرا می افزاید.
محمد نورمحمديان
مسجد شهیدی تبریز
مسجد شهیدی مربوط به دوره قاجار
عدنان مرادی
آبشار دشه
آبشار دشه
محمد غریب معاذی نژاد
جاده ، کوهستان ،پرتگاه ،شریان زندگی / پاوه .منطقه گرمسیری
زندگی در همه جای این سرزمین جاریست .موانع طبیعی هیچگاه نتوانسته اند زندگی را متوقف سازند. اینجا بخشی از شهرستان پاوه ، منطقه باینگان ،مناطق گرمسیری نوار مرزی عراق است
محمد غریب معاذی نژاد
گذری بر خانه باغ های پاوه / پشته
همه شاخصه های شهری و روستایی شهرستان پاوه .چشم نواز و منحصر بفرد می باشند .این بار سری به خانه باغهای پایین دست پاوه ،نزدیک روستای خانقاه .یعنی خانه باغهای پشته می زنیم .اینجا بوی هنر ،خلاقیت ، تاریخ و قدمت می آید ،سنگ سنگ این خانه باغها بوی صلابت واستواری مردان وزنان هورامان را می دهند.
عدنان مرادی
سَردَره
منطق مره اسپان و زاز
سید محمد حسین ماهری
گلپایگان . امامزاده گان سید السادات س
آستان مقدس امامزادگان سید السادات س، یکی از اماکن تاریخی و مذهبی گلپایگان است که در مرکز شهر و خیابانی به همین نام واقع شده است. بنای این امامزاده مربوطه به دوره ی صفویه می باشد .
مهدی مخلصیان
مسجد نصیرالملک
شهرت مسجد نصیرالملک شیراز از اندازه آن بسیار بزرگتر است اما این شهرت بی دلیل نیست. مسجد نصیرالملک مسجدی به نسبت کوچک ولی بسیار زیباست. مشهورترین بخش مسجد هم شبستان غربی آن است که کاشیکاریهای بسیار زیبای آن به همراه ارسیهایی با شیشههای رنگی، جلوه و نمای ویژه و یگانهای به آن میدهد.
نقد و نظر یا دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید. ابتدا وارد شوید!
© ۱۳۷۹-۱۴۰۴ نمای ایران
راهنمای سفر و گردشگری ایران
نقشه ایران
درباره نمای ایران
نمای زنده ایران
راهنمای نمای ایران
همکاری با نمای ایران
دریاچه کویر
جاذبههای گردشگری
جاذبههای طبیعی ایران
جاذبههای تاریخی ایران
جاذبههای فرهنگی ایران
کوهها و قلههای ایران
دژها و قلعههای ایران
وبلاگ
محتوای آموزشی
جشنوارههای نمای ایران
بومگردیها
فال و تماشا
پیکمی
پشتیبانان
کلک آزادگان
ویراویر™ راهکار هوشمند
اُیو™ راهکار هوشمندسازی
ووددن؛ دستسازههای چوبی
بابک ارجمندی