ورود
جستجو
سرچشمه
وبلاگ
جشنوارهها
وبنامهها
نقشه ایران
جستجو
ایران
جاذبهها
استانها
مرکزی
نگاهی اجمالی به گذشته تا حال روستای خان آباد
نگاهی اجمالی به گذشته تا حال خان آباد اگر اندکی به گذشته برگردیم به سالهای قبل از نیمه دهه هفتاد هجری شمسی ونگاهی به جایگاه وموقعیت خان آباد داشته...
×
تقی قاسمی
دوشنبه 10 اسفند 1388 | 15 سال پیش
نگاهی اجمالی به گذشته تا حال خان آباد اگر اندکی به گذشته برگردیم به سالهای قبل از نیمه دهه هفتاد هجری شمسی ونگاهی به جایگاه وموقعیت خان آباد داشته باشیم آنچه به یاد می آوریم اختلافات قومی وطایفه ایی ٫جنگ ودرگیری بود درگیریهایی بر سر هیچ وپوچ ٫که عده ایی قلیل واندک با تفرقه افکنی میان یک جمع خود از این موقعیتهای بدست آمده استفاده نموده وبه منافعی دست میافتند این درگیریها وجدلهای طایفه ایی باعث مهاجرت عده ایی از مردم خوب این روستا به شهرها و روستاههای دیگر گردید . هرکس منافع مادی و شخصی خود را در نظر می گرفت وآنانی که اندک سرمایه ایی داشتند رغبتی به ماندن در این فضای مسموم را نداشت. هیچ کس به فکر عمران وآبادانی نبود چون از خود گذشتگی نبود ٫نگاهی به گذشته نشان از مهاجرت بیش از ۳۰ خانوار طی سالهای قبل از ۱۳۸۲ می نماید . علت چه بود؟ چه دلایلی موجب مهاجرت گسترده این عده از اهالی گردیده بود ؟ چرا در بقیه نقاط روستایی شهرستان چنین مهاجرت گسترده ایی صورت نگرفت ؟ اگر قدری واقع بینانه و متفکرانه به دور از هرگونه علل شخصی به این موضوع بپردازیم جواب روشن و واضح است اختلاف افکنی وفتنه انگیزی و تفرقه افکنی عده ایی قلیل و خاص که همیشه دوست دارند کینه ودشمنی در بین مردم وجود داشته باشد تا مانع پیشرفت و ترقی روستا و مردم گردد و منافعشان را در خرابکاری و اختلاف افکنی بین مردم جستجو می کنند . در حالی که هیچ منفعتی به حال آنها ندارد بلکه در دراز مدت به ضرر آنها نیز تمام می شود . یقینا در چنین فضایی ماندن و زندگی کردن عقلانی نیست و کسانی هم که خالصانه قصد خدمت رسانی به مردم را داشتند به دلیل تهمتها و تفرقه افکنی این افراد رغبتی از خود نشان نمی دادند آیا حق ما این بود که بخاطر این عده قلیل و انگشت شمار از عمران و آبادی وهمدلی بین مردم عقب بمانیم و آیا کسی نبود که کارهای به زمین مانده را انجام دهد .البته عدم برنامه ریزی های دولت و تصمیمات غیر اصولی و کارشناسی در این امر بی تاثیر نبودند و به این اختلافات دامن می زدند . خوشبختانه طی سالهای گذشته با توجه به اینکه اکثر مردم ضررها و خسارات ناشی از اختلافات را احساس کردند و همچنین با توجه به بالا رفتن سطح تحصیلات جوانان روستا اینگونه اختلافات کنار گذاشته شده و روستا طی سالهلی اخیر روبه پیشرفت و آبادانی است.البته نباید پیگیریها و خدمات شورای روستا و دهیاری را نیز نادیده بگیریم که الحق طی یکی دوسال گذشته پیشرفتهای چشمگیری داشته است.جای خوشبختی است که همکنون شاهد این هستیم که کسانی که از روستا مهاجرت کرده بودند مجددا خود یا فرزندانشان به سمت روستا روی آورده و جهت خرید زمین کشاورزی و مسکونی و یا سرمایه گذاری اقدام می نمایند که آینده روشنی را برای روستا رقم می زند . www.khanabad.ir
دستهبندی
مرکزی
سایر ویژگیهای اجتماعی
کلیدواژه
نگاهی
اجمالی
گذشته
حال
روستای
خان
آباد
88K بازدید
حسن صفری
معرفی و اجرای نحوه کارکرد خرمنکوب قدیمی (بَردو)
«بردو» صنعتی پرکاربرد دیروز وابزارناشناخته موزه های امروز خرمنکوب های سنتی که در اصطلاح محلی ˈ بَردو ˈ نامیده می شدند در واقع یک ماشین دست ساز چوبی بودند که به وسیله دو گاو و یا دو الاغ بر روی خرمن غلات کشیده و موجب خرد شدن ساقه ها و جدا شدن دانه های گندم از خوشه ها می شد.
محمد ناصری فرد
سیر هنر کهن ایران به دیگر نقاط جهان
در گذشته های دور هنر یک زبان مشترک جهانی بوده است.
نادر چقاجردی
غار چال نخجیر
غار چال نخجیر در 8 کیلومتری شمال شرق شهر دلیجان قرار دارد. طول کلی غار حدود 1800 متر عنوان شده است که حدود 1200 متر آن قابل بازدید میباشد.
تقی قاسمی
ننه پیر و چرخ نخ ریسی(دوک dok) در باور اهالی روستای خان آباد
در باور اهالی روستای خان آباد،در اولین روز بعد از ششله یعنی هفتم اسفند ماه ننه پیر از پشکل پناه می آید و دوک نخ ریسی چوبی خود را آتش میزند تا به آب شدن یخها کمک کند و گرمابخش زمین باشد
تقی قاسمی
پخت نان شب عید در روستای خان آباد
پخت نان شب عید از جمله فعالیت های بانوان روستای خان آباد از قدیم تا به حال است.در گذشته روستائیان تمام مایحتاج نان خود را طبخ می كردند.در واقع زنجیره تولید گندم تا پخت نان (شامل كشت،داشت و برداشت گندم به عنوان ماده اصلی پخت نان، آسیاب كردن گندم و در نهایت تولید نان) توسط مردم روستا انجام میشد.
تقی قاسمی
رفتن به میهمانی های شبانه، #شب_نشینی و خوردن #شب_چره
شب نشینی از کارهای متداول اهالی خان آباد است. شب نشینی در اواخر #پاییز و فصل زمستان بیشتر صورت میگیرد چرا که عموما در روستاها بعد از برداشت محصول در فصل پاییز، اوقات فراغت و بیکاری روستائیان آغاز شده و تا پایان زمستان ادامه پیدا میکند.
تقی قاسمی
سد روستای خان آباد
سد روستای خان آباد یکی از جاذبه های گردشگری شهرستان خمین است،آب موجود در سد از سرچشمه دیریزنو خان آباد تامین میشود .از شروع فصل پاییز تا اواسط بهار آب چشمه وارد سد می شود و کشاورزان روستای خان آباد در فصلهای کم آب از این آب برای کشاورزی استفاده میکنند .این سد به دلیل قرار گرفتن در مسیر مهاجرت پرندگان به یک پناهگاه موقت پرندگان مهاجر نیز تبدیل شده است.
تقی قاسمی
تهیه شیره انگور ،روستای خان آباد
مراسم تهیه شیره انگور توسط بانوان روستای خان آباد روستای خانآباد از توابع شهرستان خمین است که بانوان با حضور در باغهای انگور و تاکستانهای روستا، انگورها رسیده و مرغوب را برداشت کرده و به محلی مناسب که معمولا حیاط خانه روستایی است انتقال میدهند و به تمیز کردن و شستن آنها میپردازند.در برداشت و تمیز کردن و همچنین شستشوی انگورها، تمام اعضای خانواده از کودکانی که توانایی کمک دارند تا بزرگترها و مردان شرکت و با صمیمیت خاصی با یکدیگر همکاری میکنند، در بعضی از مواقع نیز همسایگان به کمک میآیند که در گذشته
تقی قاسمی
بانوان ارزشمند و سرمایه های انسانی در عرصه هنر و فرهنگ این مرزو بوم
خاله آرا در حقیقت یكی از چهره های ماندگار خان آباد است،خاله آرا بدون کوچک ترین چشم داشتی به کمک بانوان روستا میرفت و در کلیه کارهای روزمره یاری گر خانواده های روستایی بود.
تقی قاسمی
شروع فصل تولید قره قوروت در روستای خان آباد
هرساله در اوایل تیرماه و هم زمان با گرم شدن هوا، بانوان روستای خان آباد اقدام به تهیه قره قوروت آفتابی می کنند
تقی قاسمی
شروع فصل تولید کشک خشک در روستای خان آباد
اواسط تیرماه،همزمان با گرم شدن هوا و بالا رفتن کیفیت شیر به علت مصرف دامها از علوفه تازه ،تهیه کشک در روستای خان آباد آغاز می شود.
محمد حمزه لو
روستای تاریخی لکان ( شهرستان خمین)
روستای تاریخی لکان در کنار کوه های الوند لکان ٬نسار و پرگز قرار گرفته و به همین دلیل از آب و هوای بسیار لطیفی در تابستان بهره مند است. لکان دو اثر تاریخی ثبت شده در میراث فرهنگی دارد.
محمد رفیعی
غارتاریخی آقداش
محمد حمزه لو
منطقه حفاظت شده الوند لکان (خمین)
منطقه حفاظت شده الوند لکان در شهرستان خمین استان مرکزی یکی از مهم ترین زیستگاه های پرندگان استان مرکزی است.
امیر کهلویی
معرفی روستای جورقین
محمد رفیعی
طبیعت زمستانی از روستاهای ساوه
روستای آقداش جزو استان مركزی،در ارتفاع 1980 از سطح دریا...
نقد و نظر یا دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید. ابتدا وارد شوید!
© ۱۳۷۹-۱۴۰۳ نمای ایران
راهنمای سفر و گردشگری ایران
نقشه ایران
درباره نمای ایران
راهنمای نمای ایران
همکاری با نمای ایران
دریاچه کویر
جاذبههای گردشگری
جاذبههای طبیعی ایران
جاذبههای تاریخی ایران
جاذبههای فرهنگی ایران
کوهها و قلههای ایران
دژها و قلعههای ایران
وبلاگ
محتوای آموزشی
جشنوارههای نمای ایران
بومگردیها
فال و تماشا
پیکمی
دوستان
ویراویر™ راهکار هوشمند
اُیو™ راهکار هوشمندسازی
ووددن؛ دستسازههای چوبی
تولید محتوا چیست؟
بابک ارجمندی