ورود
ارسال پست
جستجو
سرچشمه
جاذبه ها
وبلاگ
جشنواره ها
نقشه ایران
ارسال پست
ترکیببندی در عکاسی (بخش چهارم)
‹
›
‹
›
‹
›
قطر بالارو
قطر میانه خط افقی و عمودی است و از نظر گرمی و سردی متعادل است. قطر تحرک دارد و چشم را با خود به گوشه تصویر میبرد و برای اینکه نگاه را به بیرون عکس نکشاند به بازدارندهای عمودی یا افقی نیاز دارد. قطری که از گوشه پایین سمت چپ به گوشه بالا سمت راست میرود موزونترین و متعادلترین قطر است و کمترین نیاز را به بازدارندههای عمودی یا افقی دارد (عکس شماره ۱۷).
عکس شماره ۱۷
قطر پایینرو
قطر پایینرو از گوشه بالای سمت چپ به سمت گوشه پایین سمت راست حرکت میکند. این حرکت بسیار قوی است و به بازدارندهای عمودی و افقی برای جلوگیری از خروج چشم از گوشه پایین راست تصویر نیاز دارد. عکس شماره ۲ که پیشتر در بخش قطع مربع آمده است، همه انواع خط راست اصلی را در برمیگیرد. در کنار هم بودن همه این انواع به همراه قطع مربع، تعادل کاملی را میرساند.
عکس شماره ۲
خط مایل
به خطهای راست دیگر به جز خطهای افقی،عمودی و قطری که در راستاهای دیگری امتداد دارند خط مایل میگویند. خط مایل با نقطه که محکم در جایگاهش ثابت است در تضاد است. خط مایل بینظمی و بیتعادلی را وارد عکس میکند که باید به وسیله خطهای افقی یا عمودی دوباره برقرار شود. در عکس شماره ۱۸ لبههای پلههای برقی در دو طرف عکس، قاب پنجرهها و لبه دیوار دو طرف خطهای مایل هستند که با خطهای افقی لبه پلهها و نیز خطهای عمودی چترها به تعادل میرسد.
عکس شماره ۱۸
گونههای دیگر خط
تمامی خطهایی که در مسیر مستقیمی حرکت نمیکنند در این دستهبندی قرار میگیرند. مانند خطهای منحنی، موجدار، دندانهدار (زیگزاگ) و هر نوع دیگری از خط. هر خط بیان خاص خود را دارد. خطی که دارای مسیری با زاویهها و دندانههای تیز است دارای بیانی سختتر و خشنتر از خطی با انحناهای نرم است. خطهای دارای مسیر آزاد دارای بیشترین قدرت بیان هستند. این نکته در عکسهای تک رنگی که تضاد بالایی دارند بهتر دیده میشود.در عکس شماره ۱۹ تضاد تیرگی شاخهها در پسزمینه روشن خطهای آزادی را ایجاد کرده که در مرکز آن یک خط عمودی قرار گرفته است. خطها با یکدیگر نیز می توانند تضاد داشته باشند. خطی دندانه دار اگر در کنار خطی با مسیر آزاد قرار گیرد دندانهدارتر به نظر خواهد رسید این نکته در همان عکس بین شاخههای دندانهدار دارای برگ با دیگر شاخهها دیده میشود.
عکس شماره ۱۹
منبع :
کتاب «ترکیب بندی در عکاسی» نوشته هارالد مانته ترجمه پیروز سیار همه عکسهای این بخش از نگارنده
4
0
مهدی
| شنبه 6 ارديبهشت 1399
سپیده
| دوشنبه 8 ارديبهشت 1399
0
0
ممنون و عکس ها در متن خیلی خوب هستند
لطفا جهت ارائه نظر وارد شوید
دسته بندی
آموزش
واژه کلیدی
ترکیب بندی در عکاسی
بخش چهارم
آموزش
مهدی مخلصیان
عضویت از سهشنبه 23 شهريور 1389
instagram.com
آخرین پست ها
تنگه و آبشار روزیه
بنای تاریخی عباس آباد
ترکیببندی در عکاسی (بخش سوم)
ترکیببندی در عکاسی (بخش دوم)
باغ موزه نگارستان
وب سایت ما جهت ارایه خدمات از کوکی استفاده می کند. جهت آشنایی با قوانین ما اینجا کلیک کنید!
آگاه هستم!
© 2021 Boomlog
بوم لاگ فارسی
رسانه دیجیتال
خدمات
وبافزار مدیریت محتوا
راهکار فروشگاه آنلاین
سرویس تبلیغات هوشمند
میزبانی داده ها
تولید محتوا
فروشگاه آنلاین
عطاری آنلاین
پمبافت
فروشگاه اینترنتی بانوان
صنایع دستی چوبی
هیمه
بوم لاگی ها
اطلاعات گردشگری ایران
دریاچه کویر
نشریه آنلاین فارسی کانادا
وب نامه هوم
رهبین
وایامدیا - پرورش ایده ها
VIRAWARE™ SMART SOLUTION
راهکار تقویت چرخه تولید و فروش