نان محلی - رخته

نان محلی - رخته
عبدل شعبانیدوشنبه 7 ارديبهشت 1394 | 9 سال پیشقدیم که گاز نبود هر غذایی و نان و آب جوش همه روی اجاق هیزمی بنام تشگه (آتشگاه) درست میشد. این نان مصرف صبحانه دارد و هنوز در منازل پخت میشود. نان که پخته شد قبل از اینکه آنرا از تابه جدا کنند به آن مهیاوه یا سوراغ میزنند و بعضیها تخم مرغ هم به آن میزنند و آنرا از تابه برداشته و به آن روغن میزنند و مصرف میکنند . (مهیاوه و سوراغ نوعی غذای محلی سوس مانندی است که از نوع خاصی ماهی تهیه میشود)دسته‌بندیغذاهای سنتیهرمزگانکلید‌واژهنانمحلیرخته1758 بازدید
عدنان باید خوشمزه باشد ما هم از این نان ها داریم براتون میزارم نگاه کنیندوشنبه 7 ارديبهشت 1394 | 9 سال پیش
حامد نون محلی....واقعا من از خوردنش سیر نمیشم...نوش جانپنجشنبه 31 ارديبهشت 1394 | 9 سال پیش
  • سوند - فین هرمزگانسوند sevend از شاخه خشک نخل خرما که قبلا در آب خیسانده اند با طنابی بافته شده از برگ نخل خرما بنام دورونی dorooni بافته میشود و بعنوان سایه بان . دیوار کپر و سقف سرگ serg و گافره gaferah از آن استفاده میشود.
  • حمام فین هرمزگانحمام فین در سال 1383 توسط سازمان میراث فرهنگی با شماره 11476 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید
  • سیلک silak - فین هرمزگانسیلک silak و سایر بافته های مشابه مثل سرابونی sarabooni برای نگهداری اشیا گران قیمت و لوازم از آن استفاده میشده است
  • حلیمحلیم در فین بطور خاصی تهیه میشود و انرا در ظروف سفالی که به ان خمره گفته میشود پخت میکنند و در مراسم ماه محرم هنوز به این سبک تهیه میشود
  • تیهوپرنده زیبا که در کوه پایه ها و ارتفاعات پست دیده میشود