دریاچه سد ملاصدرا

سد ملا‌صدرا در 60 كیلومتری بالا‌ دست سد درودزن واقع در شمال استان فارس، شهرستان اقلید، كیلومتر 22 شهرسده و روی سرشاخه اصلی رودخانه كر در محلی به نام تنگ براق ساخته شد.

  • دریاچه سد ملاصدرا
  • دریاچه سد ملاصدرا
احمد خدابندهچهارشنبه 11 اسفند 1395 | 7 سال پیشبا وجود سد مهم درودزن و تأمین آب برای بخشی از دشت حاصلخیز منطقه، بخش وسیعی از زمین‌های مستعد و قابل كشت در كامفیروز استان فارس بدون آب مانده بود. علا‌وه بر آن با جاری شدن سیلا‌ب‌های خروشان همه ساله خسارت‌هایی به كشاورزان منطقه وارد می‌شد. برای حل این مشكلا‌ت و به منظور تأمین برق در زمان اوج مصرف، تأمین آب شرب و صنعتی شهرشیراز و كنترل حجم آب سد درودزن، سد ملا‌صدرا در 60 كیلومتری بالا‌ دست سد درودزن واقع در شمال استان فارس، شهرستان اقلید، كیلومتر 22 شهرسده و روی سرشاخه اصلی رودخانه كر در محلی به نام تنگ براق ساخته شد. سد از نوع سدهای خاكی (سنگریزه‌ای با هسته رسی(GC) با ارتفاع 72 متر، طول تاج 630 متر بوده و حجم مخزن این سد حدود 440 میلیون متر مكعب است. آبگیری رودخانه در محل سد به طور متوسط سالا‌نه 360 میلیون متر مكعب است. از نكات قابل توجه در نیروگاه‌های آبی، بازده بسیار بالا‌ در زمان تولید برق و خرج بسیار پایین در زمان نگهداری است، به طوری كه آمار، نشان دهنده آن است كه هزینه ساخت سد و نیروگاه كمتر از ده سال بازگشت داده می‌شود. برق تولید شده از نیروگاه ملا‌صدرا 10/5 كیلوولت و 3079 آمپر است كه پس از تقویت به 132 كیلوولت تبدیل و به پست یاسوج انتقال داده می‌شود كه در اوج مصرف كشورمان در مدار قرار می‌گیرد. سد ملاصدرا سالانه 170 میلیون کیلو وات ساعت برق تولید می کند. دسته‌بندیدریاچه‌ها ، سدها ، تالاب‌ها ، جزیره‌هافارسکلید‌واژهفارسسدهدریاچهملاصدرا17342 بازدید
نمای ایران تصاویر زیبایی است. لطفا موقعیت آنرا بر روی نقشه مشخص کنید و شرحی برای آن بنویسید. سپاسچهارشنبه 11 اسفند 1395 | 7 سال پیش
عبدل منظره زیبایی است استان: فارس شهر: سده محل سد: ۶۰ کیلومتری شمال سد درودزن، حدود ۲۲ کیلومتری سده اهداف : تامین آب کشاورزی، شرب و برق چهارشنبه 11 اسفند 1395 | 7 سال پیش
علی ❤❤❤❤سه‌شنبه 24 اسفند 1395 | 7 سال پیش
شهرستان بواناتپارسه کشاورزپارسه کشاورزشهرستان بواناتشهرستان بوانات از شمال با شهرستان ابرکوه (استان یزد)، از شرق با شهرستان خاتم (استان یزد)، از جنوب با شهرستان‌های ارسنجان و نیریز، و از غرب با شهرستان‌های پاسارگاد و خرمبید هم‌جوار است.
تالاب گاوخونیمهدی مخلصیانمهدی مخلصیانتالاب گاوخونیتالاب گاوخونی در فاصله 140 کیلومتری جنوب شرقی اصفهان و 30 کیلومتری شهر تاریخی ورزنه قرار دارد. این تالاب در جنوب شرقی بخش بن رود و شهر ورزنه، شمال شرقی بخش جرقویه و در جنوب غربی شهرستان نایین و غرب منطقه ندوشن از استان یزد و شمال غرب کویر ابرقو قرار دارد.
دریاچۀ نمک حاج علیقلی دامغاندریاچه کویر دریاچه کویر دریاچۀ نمک حاج علیقلی دامغاندریاچۀ نمک حاج علیقلی یکی از جاذبه‌های منحصر‌ به فرد دامغان، در ۵۰ کیلومتری جنوب شهر دامغان واقع شده است
درگذرگاه های ساسانی - تنگه چوگان، شهربیشاپور، کاخ و قلعه فیروزآباد - بخش نخستپروین هاوشپروین هاوشدرگذرگاه های ساسانی - تنگه چوگان، شهربیشاپور، کاخ و قلعه فیروزآباد - بخش نخستپس از فروپاشی حکومت پارتیان به دست اردشیر بابکان ،در اوایل قرن سوم میلادی،قدرتی جدید به نام سلسله ساسانی روی کار آمد.بنیان تعدادی از شهر های تاریخی ایران به دو پادشاه نخستین این سلسله ،اردشیر و شاپور منسوب است که ساخت هر یک از این شهر ها اهدافی را دنبال میکرد.
موج های یخ زدهسپیده اصلانسپیده اصلانموج های یخ زدهتفرجگاه حسن ابدال در استان زنجان شامل یك منطقه كوهپایه ای و سد حسن ابدال می‌باشد. این مجموعه در ۱۰ کیلومتری شهر زنجان به سمت تهران پس از عبور از روستای حسن ابدال واقع شده است.
كاخ اردشیر ساسانی فیروز آبادنادر چقاجردینادر چقاجردیكاخ اردشیر ساسانی فیروز آبادكاخ اردشیر ساسانی با ابعاد ۵۹ در ۱۲۵ متر كه نخستین بنای تاق دار ساسانی محسوب می شود، در دو کیلومتری شمال شهر فیروزآباد قرار دارد.
دریاچه الندانمجیدرضا افشاریانمجیدرضا افشاریاندریاچه النداندریاچه الندان ،دریاچه ای در دل جنگل
چهارطاقی جرهنادر چقاجردینادر چقاجردیچهارطاقی جرهچهارطاقی (آتشگاه) بالاده یا جره با ارتفاع ۱۴ متر بر بالای تپه ای مرتفع در شمال شرقی شهر بالاده قرار گرفته است که یکی از پنج آتشکده ساخته شده توسط مهرنرسی وزیر بهرام دوم در مسیر فیروزآباد به بیشاپور میباشد.
نقش برجسته و کتیبه سرمشهدنادر چقاجردینادر چقاجردینقش برجسته و کتیبه سرمشهدبر صخره های مشرف بر روستای سرمشهد، نقش برجسته زیبا و بزرگی از بهرام دوم، پنجمین شاه ساسانی در حال مبارزه با دو شیر نر حک شده است. در این نقش برجسته بهرام دوم در حال مبارزه با دو شیر نر و حفاظت از همراهانش دیده میشود. یکی از شیرها در مقابل بهرام بر زمین افتاده و دیگری نیز که در حال حمله به شاه است، شمشیر بهرام را در سینه خود میبیند.
جزیره شیدوار (مارو)نادر چقاجردینادر چقاجردیجزیره شیدوار (مارو)جزیره شیدوار (شیدوَر)، در بین مردم محلی به جزیره مارو معروف است و ظاهرا این نام را از تعداد زیاد مارهای کوچک سمی به رنگ سیاه گرفته است.
کاخ ساسانی سروستاننادر چقاجردینادر چقاجردیکاخ ساسانی سروستانکاخ ساسانی سروستان در ۷.۵ کیلومتری جنوب شهر سروستان در استان فارس قرار دارد.
نقش قندیلنادر چقاجردینادر چقاجردینقش قندیلنقش قندیل در فاصله ۸۵۰ متری شمال غرب روستای قندیل و ۶ کیلومتری شهر قائمیه (چنار شاهیجان) از توابع کازرون در استان فارس قرار دارد.
میل اژدهانادر چقاجردینادر چقاجردیمیل اژدهابنای سنگی میل اژدها که به نام های دیمه‌ میل و میل آزاد نیز نامیده می شود بنایی ساخته شده از ۱۶ ردیف سنگهای بزرگ تراشیده شده به شکل مکعب مستطیل بوده که بر دامنه تپه ای سنگی در ۵ کیلومتری غرب (جنوب غربی) شهرستان نورآباد و در نزدیکی راه این شهر به روستای آهنگری واقع شده است.
نقش برجسته سراب بهرامنادر چقاجردینادر چقاجردینقش برجسته سراب بهرام“نقش برجسته ها، راویان مصور تاریخ اند.”
آتشکده سنگی دارابنادر چقاجردینادر چقاجردیآتشکده سنگی دارابتنهاترین نیایشگاه‌ این بنای ساسانی که در 6 کیلومتری شهر داراب ساخته شده است تنها چهارتاقی در ایران است که همه‌ی دیوارها، ستون ها، سقف‌ها و اتاق‌ها به گونه‌ی یکپارچه در دل کوه تراشیده شده و آن را با نام چهارتاقی سنگی، آتشکده سنگی، آتشکده آذرخش و مسجد سنگی نیز می‌شناسند.
دریاچه افوسمهرداد زینلیانمهرداد زینلیاندریاچه افوسشهرستان بویین میاندشت، غرب استان اصفهان
پل شهدای لالیمهرداد زینلیانمهرداد زینلیانپل شهدای لالیشاهکار مهندسان ایرانی بر روی دریاچه سد گتوندعلیا در شمال خوزستان
دریاچه سد گتوندعلیامهرداد زینلیانمهرداد زینلیاندریاچه سد گتوندعلیاشهرستان لالی، شمال استان خوزستان
چشمه بالنگاناحمد خدابندهاحمد خدابندهچشمه بالنگانچشمه بالنگان در فاصله 12 کیلومتری قدمگاه شهر سده در کنار روستای حاجی آباد در شمال فارس قرار دارد.
تفرجگاه چهل شهیدان دژکرداحمد خدابندهاحمد خدابندهتفرجگاه چهل شهیدان دژکرداین تفریحگاه که در قسمت شمالی دژکُرد و در فاصله 22 کیلومتری قدمگاه سده قرار دارد. چشمه چهل شهیدان از بزرگترین چشمه هایی است که همواره و از فراز روزگاران چشم هر رهگذری را به خود خیره نموده به طوریکه در کتاب فارسنامه ناصری نیز در بحث چشمه های فارس تحت عنوان چشمه شهیدان از آن یاد شده است.
تنگ براقاحمد خدابندهاحمد خدابندهتنگ براقتنگ براق، نام دره زیبای شمال روستا است. آبشار مارگون که در روبروی تنگ براق از بلندی های صخره ای با آب فراوان سرازیر می شود، یکی از حیرت انگیزترین آبشارهای ایران است.
تفرجگاه قدمگاهاحمد خدابندهاحمد خدابندهتفرجگاه قدمگاهتفرجگاه قدمگاه در نزدیكی شهر سده در دامنه کوه قدمگاه و در محلی با پوشش گیاهی مناسب و محوطه ای سرسبز و درختكاری شده قرار دارد...
ماهیگیریعبدل شعبانیعبدل شعبانیماهیگیریماهیگیری تفریحی
زمستان گذرانی در بندرعباسعبدل شعبانیعبدل شعبانیزمستان گذرانی در بندرعباسشک نکنید که قبل از خورشید بیدار میشوید .صرف صبحانه ای دلچسب لب ساحل با صدای دل انگیز موج که از هر موسیقیی گوش نواز تر است در کنار خانواده همراه با تماشای پرندگانی که پرواز کنان و شنا کنان شما را به تماشای خویش می خوانند . سفری به یادماندنی به جزیره زیبای قشم و هرمز روی دریا خاطره ای خوش را برای خود و خانواده به ثبت خواهید رساند.
تفریح در ساحلعبدل شعبانیعبدل شعبانیتفریح در ساحلزمستان فصل گشت و گذار و تفریح و اب بازی و شنا در ساحل زیبای خلیج فارس و ورزشهای ابی در هرمزگان
دریاچه الندانمجیدرضا افشاریانمجیدرضا افشاریاندریاچه النداندریاچه الندان در روستای الندان بخش چهاردانگه‌ی شهرستان ساری واقع می‌باشد. این اثر طبیعی با قدمت کواترنری به شماره ۲۶۳، ۲۳ آبان ماه ۹۴ در فهرست آثار ملی ثبت شد.
تالاب بهشت معصومهجمال زعیمی یزدیجمال زعیمی یزدیتالاب بهشت معصومهتالاب بهشت معصومه در حدود ۲۰ کیلومتری جنوب تالاب حوض سلطان در حاشیه شرقی اتوبان قم تهران قرار گرفته است...
سد روستای خان آبادتقی قاسمیتقی قاسمیسد روستای خان آبادسد روستای خان آباد یکی از جاذبه های گردشگری شهرستان خمین است،آب موجود در سد از سرچشمه دیریزنو خان آباد تامین میشود .از شروع فصل پاییز تا اواسط بهار آب چشمه وارد سد می شود و کشاورزان روستای خان آباد در فصلهای کم آب از این آب برای کشاورزی استفاده میکنند .این سد به دلیل قرار گرفتن در مسیر مهاجرت پرندگان به یک پناهگاه موقت پرندگان مهاجر نیز تبدیل شده است.
دریاچه نیلی مارمیشو، طبیعتی بکر در دل کوهستانرحیم زیوریدریاچه نیلی مارمیشو، طبیعتی بکر در دل کوهستاندریاچه نیلی مارمیشو، طبیعتی بکر در دل کوهستان در استان اذربایجان غربی قرار دارد.
سد دولت آباد چنارانماسو ماسویاسد دولت آباد چنارانسد دولت آباد چناران در نزدیکی روستای دولت آباد قرار دارد و در نزدیکی چناران در استان خراسان رضوی واقع شده است.
پل قوسی کارون 3جمال زعیمی یزدیجمال زعیمی یزدیپل قوسی کارون 3این پل بر روی دره ای به عمق 250 متر واقع در محدوده دریاچه سد و نیروگاه کارون 3 و به جهت جایگزینی جاده قدیمی ایذه – شهرکرد ساخته شده.
دریاچه لارمهرداد زینلیانمهرداد زینلیاندریاچه لارجلوه زیبای طبیعت در شمال شرق تهران
سنگ‌شکن، بزرگترین غار دست‌ساز جهان در جهرمسیدحسین رضوانیسیدحسین رضوانیسنگ‌شکن، بزرگترین غار دست‌ساز جهان در جهرمغار سنگ‌شکنان جهرم که بین محلی‌ها به نام سنگ‌اِشکن معروف است، بزرگ‌ترین غار دست‌ساز خاورمیانه و یکی از بزرگ‌ترین و زیباترین غارهای مصنوعی جهان است.
غروب در ساحل زیبای قشمحامد محمدیحامد محمدیغروب در ساحل زیبای قشمقِشم بزرگترین جزیره ایران و خلیج فارس واقع در تنگه هرمز است. این جزیره در دوران ساسانیان ابرکاوان نام داشته‌است. شهرستان قشم بخشی از استان هرمزگان است که خود جزیره قشم را شامل میشود.
دریاچه افوسمهرداد زینلیانمهرداد زینلیاندریاچه افوستجلی زیبای طبیعت بهاری در غرب استان اصفهان
کاخ اردشیر بابکاننجمه فرشینجمه فرشیکاخ اردشیر بابکانکاخ اردشیر بابکان پس از 1800 سال همچنان شکوه خود را نشان میدهد.
تالاب پساب یزدآرام آرام تالاب پساب یزددر میان کویر خشک و سوزان دریاچه های کوچک آب با نیزارهای سبز هر سلیقه ای را به تحسین وا میدارد
موزه مردم شناسی شهرستان زیبای اوزسیدحسین رضوانیسیدحسین رضوانیموزه مردم شناسی شهرستان زیبای اوزاِوَز (که در گویش محلی با نام اَوَز شناخته می‌شود) شهری است در جنوب استان فارس. اوز در ۴۰ کیلومتری شمال غربی لار و ۳۴۰ کیلومتری جنوب شرقی شیراز در دشتی میان دو رشته کوه از دنبالهٔ کوه‌های زاگرس جنوبی واقع شده و ارتفاع آن از سطح دریا ۹۸۶ متر است.
دریاچــه گهـــر دوروددورود لرستاندریاچــه گهـــر دوروددریاچه ای طبیعی در دامنه ی اشترانکوه
بهار کوهستان استهبانسیدحسین رضوانیسیدحسین رضوانیبهار کوهستان استهبانمسیر ییلاقی سلسله جبال تودج استهبان در استان فارس
باغستان مرکبات و خرما در جنوب استان فارسسیدحسین رضوانیسیدحسین رضوانیباغستان مرکبات و خرما در جنوب استان فارسبهار و انواع رایحه های خوش درختان مرکبات و زیبایی رنگ نخلستان
پایان زمستان زیبا و جشن طبیعت در استهبان فارسسیدحسین رضوانیسیدحسین رضوانیپایان زمستان زیبا و جشن طبیعت در استهبان فارسمسیر زیبای چشمه بک بک در شهرستان استهبان
سراب روانسرعدنان مرادیعدنان مرادیسراب روانسرسراب یاوری روانسر
اسکله و سواحل زیبای کیشجمال زعیمی یزدیجمال زعیمی یزدیاسکله و سواحل زیبای کیشزیبایی و آرامش جزیره کیش وصف شدنی نیست.فقط باید دید و تجربه کرد
دریاچه کویر یزدمظفر کشاورزمحمدیانمظفر کشاورزمحمدیاندریاچه کویر یزدبا هدایت پساب فاضلاب شهر یزد به کویر این دریاچه ها بوجود آمده.
طبیعت ایذهعیسی حسینیعیسی حسینیطبیعت ایذهروستای سادات حسینی از توابع ایذه
دریاچه ارومیهکیان ژالهدریاچه ارومیهدریاچه ارومیه بزرگترین دریاچه داخلی ایران در استان آذربایجان غربی واقع شده است.
باغ ارماحمدرضا فتحیاحمدرضا فتحیباغ ارمباغ زیبای اِرم
دریاچه برم الواناحمدرضا فتحیاحمدرضا فتحیدریاچه برم الواندریاچه زیبای برم الوان واقع در 40 کیلومتری شهرستان بهمئی
دریاچه سد کارون 3جمال زعیمی یزدیجمال زعیمی یزدیدریاچه سد کارون 3سد کارون ۳ یکی از بزرگ‌ترین سدهای ایران است، که بر روی رودخانه کارون در جنوب غربی ایران احداث شده‌است
کعبه زرتشتمهدی مخلصیانمهدی مخلصیانکعبه زرتشتکعبه زرتشت، بنای کوچک و زیبایی در نقش رستم در نزدیکی مرودشت شیراز است. در کوه نقش رستم بجز این بنا، آرامگاه‌های چند تن از شاهان هخامنشی و چند نقش از دوران ساسانیان و عیلامی نیز وجود دارد.
جلبک های دریاییعبدل شعبانیعبدل شعبانیجلبک های دریاییجلبک ها در ساحل سخره ای دریا به فراوانی یافت میشود . پرفسور کردوانی هم در باره آنها بسیار صحبت کرده است
جنگل حرا  . جنگی در دل دریاعبدل شعبانیعبدل شعبانیجنگل حرا . جنگی در دل دریاجنگل زیبای حرا که گستردگی ان مناطقی از جنوب بندرعباس و جزیره قشم میباشد . مردم محلی برای تغذیه دامهای خود آنرا از دریا چیده و به خشکی می اورند . شاید همین خطری باشد برای آینده این جنگل زیبای دریا زی
مسجد نصیرالملکمهدی مخلصیانمهدی مخلصیانمسجد نصیرالملکشهرت مسجد نصیرالملک شیراز از اندازه آن بسیار بزرگتر است اما این شهرت بی دلیل نیست. مسجد نصیرالملک مسجدی به نسبت کوچک ولی بسیار زیباست. مشهورترین بخش مسجد هم شبستان غربی آن است که کاشیکاری‌های بسیار زیبای آن به همراه ارسی‌هایی با شیشه‌های رنگی، جلوه و نمای ویژه و یگانه‌ای به آن می‌دهد.
تربت حافظمهدی مخلصیانمهدی مخلصیانتربت حافظبی تردید، آرامگاه حافظ مشهورترین و پربازدیدترین دیدنی شهر شیراز است. این شهرت به دلیل علاقه و دلبستگی مردم به حافظ و شعرهایش است. اما این دلیل باعث نمی‌شود که زیبایی‌های این بنا در نظر گرفته نشود.
دریاچه ریبای برم الوان جاذبه ای در نزدیکی شهرستان لندهحامد محمدیحامد محمدیدریاچه ریبای برم الوان جاذبه ای در نزدیکی شهرستان لندهتالاب برم الوان در موقعیت جغرافیایی N310034 E501428 در استان کهگیلوییه و بویراحمد قرار دارد.در 40 کیلومتری شهر لیکک بهمئی ، دهستان سرآسیاب یوسفی واقع شده است . آب آن دائمی است و ارتفاع آن از سطح دریا 1100 متر می باشد . مساحت این دریاچه 15 هکتار و حداقل عمق آب آن 12 متر و حداکثر 30 متر می باشد .
بند های خاکی شهرکدکنمجید رفیعیمجید رفیعیبند های خاکی شهرکدکنبند های خاکی راهی مناسب برای ذخیره آب ها
چالاوعدنان مرادیعدنان مرادیچالاوتالاب های زرین چیا
صبح زیبای خزرمهرداد زینلیانمهرداد زینلیانصبح زیبای خزرسلام دوباره خورشید از ورای امواج زیبای خزر
سد منجیلتورج جمالسد منجیلدریاچه‌ی سد سفیدرود. این عکس حدود ساعت ۶ صبح گرفته شده است.
نمک آبرودمحمد رزازانمحمد رزازاننمک آبرودشهرک نمک آبرود بین راه چالوس به تنکابن در ۱۲ کیلومتری چالوس قرار دارد.
ساحل نایبندمهرداد  ایقانیمهرداد ایقانیساحل نایبندساحل خلیج نای بند ، عسلویه
بارج سواری بر روی دریاچه کارونمهرداد زینلیانمهرداد زینلیانبارج سواری بر روی دریاچه کارونوسیله نقلیه عمومی روستاهای پیرامون دریاچه سد کارون 3 در استان خوزستان
دریاچه نئورپویا پاشایی پورپویا پاشایی پوردریاچه نئوردریاچه نئور - استان اردبیل
دریاچه سد کارون 3مهرداد زینلیانمهرداد زینلیاندریاچه سد کارون 3بهشت زیبایی در دل ارتفاعات مرکزی زاگرس
دریاچه سد کارون 4مهرداد زینلیانمهرداد زینلیاندریاچه سد کارون 4بزرگترین سد بتونی دو قوسی ایران
پل دریاچه سد کارون 3مهرداد زینلیانمهرداد زینلیانپل دریاچه سد کارون 3شکوه معماری مدرن در طبیعت زیبا
سد کارون سهمهرداد زینلیانمهرداد زینلیانسد کارون سهشاهکار سدسازی ایران در استان خوزستان
سد دزمحمد رزازانمحمد رزازانسد دزسد دز یک سد بتُنی برق‌آبی است که در پیش از انقلاب بر روی رودخانه دز توسط یک کنسرسیوم ایتالیایی در ۲۳ کیلومتری شمال شرقی شهر دزفول واقع شده‌است. احداث شد. این سد ۱۲۵۰۰۰ هکتار از اراضی پایین دست را آبیاری می‌کند و نقش مهمی در کنترل سیلاب‌های بالادستش دارد. نیروگاه این سد دارای قدرت نصب ۵۲۰ مگاوات می‌باشد.
سد دزمحمد رزازانمحمد رزازانسد دزسد دز یک سد بتُنی برق‌آبی است که در پیش از انقلاب بر روی رودخانه دز توسط یک کنسرسیوم ایتالیایی در ۲۳ کیلومتری شمال شرقی شهر دزفول واقع شده‌است. احداث شد. این سد ۱۲۵۰۰۰ هکتار از اراضی پایین دست را آبیاری می‌کند و نقش مهمی در کنترل سیلاب‌های بالادستش دارد. نیروگاه این سد دارای قدرت نصب ۵۲۰ مگاوات می‌باشد.
سد دزمحمد رزازانمحمد رزازانسد دزسد دز یک سد بتُنی برق‌آبی است که در پیش از انقلاب بر روی رودخانه دز توسط یک کنسرسیوم ایتالیایی در ۲۳ کیلومتری شمال شرقی شهر دزفول واقع شده‌است. احداث شد. این سد ۱۲۵۰۰۰ هکتار از اراضی پایین دست را آبیاری می‌کند و نقش مهمی در کنترل سیلاب‌های بالادستش دارد. نیروگاه این سد دارای قدرت نصب ۵۲۰ مگاوات می‌باشد.
دریاچه (شوره زار) ارومیهمحمد نورمحمديانمحمد نورمحمدياندریاچه (شوره زار) ارومیهاین شوره زار زمانی دریاچه ای زیبا و پر آب بود...
جشن صبح گاهی مرغان ماهی خوارعبدل شعبانیعبدل شعبانیجشن صبح گاهی مرغان ماهی خوارمرغان ماهی خوار که بعضی از انها به اندازه لاشخور بزرگ هستند زمستان مهمان خلیج فارس و شهر بندرعباس هستند
دریاچه سد آغچهمهرداد زینلیانمهرداد زینلیاندریاچه سد آغچهدریاچه سد آغچه در غرب استان اصفهان، مقصد گردشگری مناسبی در فصل بهار و تابستان است.
جزیره نازتورج جمالجزیره نازجزیره ناز - قشم
قله كوه سبلانمحمد نورمحمديانمحمد نورمحمديانقله كوه سبلانكوه سبلان با ارتفاع 4811 متر سومین قله بلند ایران.
کاخ تچر - تالار آینهبابک ارجمندیبابک ارجمندیکاخ تچر - تالار آینهکاخ تَچَر (تچرا) و یا تالار آینه نخستین کاخی که در تخت جمشید (به قول یونانییان، پرسپولیس) به دستور داریوش بزرگ، پادشاه هخامنشی ساخته شده. سنگهای خاکستری این کاخ بسیار براق بود و عکس آدمی در آن می افتد. بر روی دیواره‌های پلکان های این کاخ نقوش گوناگونی نقش بسته است. کتیبه هایی از داریوش اول (بزرگ)، خشایارشا و اردشیر سوم در این کاخ به جای مانده‌ است.
شهرچایمهرداد زینلیانمهرداد زینلیانشهرچایدریاچه سد شهرچای در 12 کیلومتری غرب شهر ارومیه
آرامگاه کوروشجمال زعیمی یزدیجمال زعیمی یزدیآرامگاه کوروشآرامگاه کوروش بزرگ که مقبره کوروش دوم هخامنشی ملقب به کوروش بزرگ یا کوروش کبیر است، بنایی بی‌پیرایه ولی با معماری منحصربه‌فرد، در فاصله حدود یک کیلومتری جنوب غربی کاخ‌های پاسارگاد است.