گزارش سنگ نگاره های کهن ایران  در بنیاد علمی فرهنگی پروفسور داریوش فرهودمحمد ناصری فردمحمد ناصری فردگزارش سنگ نگاره های کهن ایران در بنیاد علمی فرهنگی پروفسور داریوش فرهوداین بار سعادت یاری کرد؛ تا در بنیاد علمی فرهنگی پروفسور داریوش فرهود ( تهران ) سخن از اسرار سنگ نگاره های کهن ایران زمین داشته باشیم.
سنجاق های ناجی و ضد آل در ایران باستانمحمد ناصری فردمحمد ناصری فردسنجاق های ناجی و ضد آل در ایران باستاندر میان سنگ نگاره های تیمره (کوه های شمال غرب خمین) تخته سنگی را می بینیم (اگر چه امروز آن را نابود کرده اند)؛ که نقش بانویی بر آن حک شده و یک بزکوهی بر فراز سرش دیده می شود؛ دستان بر سینه دارد و در حال زایمان است. چند تن از همراهان و ندیمان هم کنارش دیده می شوند.
نقش حیوانی عجیب و کهنمحمد ناصری فردمحمد ناصری فردنقش حیوانی عجیب و کهننقش حیوانی عجیب و کهن، که بعلت قدمت زیاد هم رنگ بستر شده است. همگون آن را در میان حیواناتی که اکنون زندگی می کنند؛ نمی بینیم. شاید از دسته حیواناتی باشد؛ که در هزاره های پیش می زیسته و نسل شان منقرض شده است
رازها و سخن ها در کتیبه کهن سطری و جام شوشمحمد ناصری فردمحمد ناصری فردرازها و سخن ها در کتیبه کهن سطری و جام شوشکتیبه ای با خط سطری ( ProtoElamite or Linear)، کشف شده درکوه های تیمره، با دیرینگی حدود 2300 پ.م؛ که یکی از علایم خطی بکار رفته در آن استیلــیزه شده ی (خلاصه و پیچیده شده) نقش بزکوهی است؛ به مضمون درخواست فـــــزونی نعمت و نگهـــــداری ما.
هنر باستان در بیمارستانمحمد ناصری فردمحمد ناصری فردهنر باستان در بیمارستانهنری در بیمارستان تازه افتتاح شده حضرت فاطمه (س) شهرستان خمین به چشم می خورد؛ که کمتر فردی است که در آن بیمارستان وارد شود و آن طرح های هنری زیبا از سنگ نگاره های کهن تیمره را نبیند.
کشف و معرفی یکی از کهن ترین کتیبه های خط در ایرانمحمد ناصری فردمحمد ناصری فردکشف و معرفی یکی از کهن ترین کتیبه های خط در ایرانطی بررسی ها و مستند نگاری که از سنگ نگاره های تیمره، در سال 1385برفراز کوهی در چم اسبه غرقاب، از توابع گلپایگان داشتیم؛ به تخته سنگی ستروگ با علایم خطوط سطریLinear (2300 پ.م.) بر خورد کردیم؛ که برای ما بسیار جالب و شگفت انگیز بود.
کشف فنجان نماهای کهن در حاشیه خلیج فارسمحمد ناصری فردمحمد ناصری فردکشف فنجان نماهای کهن در حاشیه خلیج فارسبه گودي هاي ايجاد شده بر روي سطوح صاف سنگ ها، بدست انسان هاي باستان، برای مقاصد گوناگون، فنجان نما Cup mark گفته مي‌‌شود. آنها از كهن‌ترين و گسترده ترين آثار ايجاد شده بدست بشر در ميان سنگ نگاره هاي ايران و جهان هستند. فنجان نماها توسط ابزارهاي خاصي (سنگ، استخوان حيوانات و فلزات و…) ايجاد شده اند. اندازه ي کلی آنها (عمق و قطر) از حدود يك متر عمق و قُطر، تا حدود یک سانتیمتر قُطر و عمق متفاوت است.
فنجان نماهای کهن و شگفت انگیز در جزیره خارکمحمد ناصری فردمحمد ناصری فردفنجان نماهای کهن و شگفت انگیز در جزیره خارکجزیره خارک، یکی از جزیره های زیبا و نفت خیز در خلیج فارس است؛ که متعلق به استان بوشهر می باشد. اخیرا دوست گرامی، جناب اصغر هوشنگی که از باستان شناسان سازمان میراث فرهنگی استان بوشهر هستند؛ عکس هایی جالب و شگفت انگیز از فنجان نماهای کشف شده در جزیره خارک را برای نگارنده ارسال داشته اند؛ که فوق العاده جالب و کهن هستند. شگفتی فنجان نماهای جزیره خاک به حضور انسان در هزاره های پیش در آن جزیره بر می گردد. چرا که فنجان نماها تابلوهایی تمام نما از حضور و زیست انسان ها در آن حیطه و قلمرو هستند.
سر نوشت دره ی کوچری Koucheri و سنگ نگاره های کهن در اطراف گلپایگانمحمد ناصری فردمحمد ناصری فردسر نوشت دره ی کوچری Koucheri و سنگ نگاره های کهن در اطراف گلپایگانکوچری نام دره ای زیبا با نقاشی های کهن است؛ که در وسط آن رودخانه ای با آب زلال همیشه جاری است و یکی از مبانی شکل گیری گلپایگان از دیر باز بوده است.
کشف فنجان نماهای کهن در شهرستان صیدون بری خوزستانمحمد ناصری فردمحمد ناصری فردکشف فنجان نماهای کهن در شهرستان صیدون بری خوزستانفنجان نماها، کهن ترین ابزارهای زیست دست بشر هستند و شاید بتوان گفت که عمری برابر زیست انسان بر روی کره زمین دارند. برای مطالعه ی زیست انسان کهن بر روی کره زمین، آنها یکی از کهن یاری گرها و کهن الگوی های زیست بشر در ابعاد گونان هستند؛ که می توانند در قالب چراغ راهنما برای پژوهشگران عمل کنند و پنجره هایی متنوع به روی آنها طی دوره های کهن بگشایند؛ که در محافل علمی و دانشگاهی ایران ناشناخته و مهجورهستند ؟!
نقش کهن و زیبای یک بانوی اسب سوارمحمد ناصری فردمحمد ناصری فردنقش کهن و زیبای یک بانوی اسب سواراین نقش گواه بر آن است؛ که بانوی اسب سوار، از مهارت بالای اسب سواری برخوردار بوده و کلاهی تاج گونه نیز بر سر دارد؛ که نشان از جایگاه اجتماعی بالای وی درآن زمان دارد. گردن کشیده، یال های برجسته و دم بلند اسب، نشان از نژاد خاص اسب دارد؛ که مخصوص آن بانوی صاحب شُکوه بوده است.
209 نتیجه 1 از 1423