ورود
ارسال پست
جستجو
سرچشمه
جاذبه ها
وبلاگ
جشنواره ها
نقشه ایران
ارسال پست
ترکیببندی در عکاسی (بخش سوم)
‹
›
‹
›
‹
›
‹
›
‹
›
خط
خط رد نقطههاست. اگر به نقطه نیرویی وارد شود، نقطه در جهت آن نیرو به حرکت در میآید و یک خط راست پدید میآورد. اگر بیش از یک نیرو به نقطه وارد شود و برآیند و راستای این نیروها تغییر کند خطی که پدید میآید راست نیست و شکل های گوناگونی را پدید خواهد آورد. شاید بهترین مثال برای این تعریف از خط رد نور به جا مانده در اثر حرکت چراغ خودروها (عکس شماره ۱۲) یا حرکت یک چراغ قوه (عکس شماره ۱۳) در تاریکی شب باشد.
عکس شماره ۱۲
عکس شماره ۱۳
خطهای راست به سه گروه اصلی تقسیم میشوند. خطهای افقی، عمودی و قطری. خطهای مایل و خط قطری بینظمی و بی تعادلی را به عکس وارد میکنند و به خطهای افقی و عمودی نیاز دارند تا دوباره متعادل شوند.
خط افقی
سادهترین شکل خط راست خط افقی است. یک خط افقی تنها در یک عکس افق را به یاد میآورد. مجموعهای از خطهای افقی در یک تصویر حالت دوری به منظره میبخشد، زیرا چشم را در عمق فضایی که در عکس هست میکشد. خط افقی سرد، آرام و خشک است و با قطع مستطیلی افقی دارای خواصی مشابه و متناسب است. در عکس شماره ۱۴ بوته گیاه نقطه قوی است و خطهای تیره در کنار نوارهای روشن خطهایی افقی را تشکیل میدهند که در قطع مستطیل افقی فضایی کاملا سرد و ساکن را به بیننده منتقل میکنند. اگر چندین خط افقی بر روی قطع مستطیل عمودی قرار بگیرد، سردی خطهای افقی و گرمی قطع عمودی در تضاد قرار میگیرند. خطهای افقی سطح عکس را به نوارهای عرضی کوچکی تقسیم میکند و باعث میشود تصویر عریض تر به نظر برسد (عکس شماره ۱۵).
عکس شماره ۱۴
عکس شماره ۱۵
خط عمودی
بر خلاف خط افقی، خط عمودی بلندی را به جای گستردگی، نزدیکی را به جای دوری و گرمی را به جای سردی میرساند. خط عمودی مانع نفوذ نگاه در عمق فضای عکس میشود در عکس شماره ۱۶ ساقههای گلها خط عمودی هستند و گل سرخرنگ به عنوان یک نقطه قوی عمل میکند و نگاه را به خود جذب میکند. قطع عمودی به همراه خطهای عمودی ساقهها فضای گرم و پویا و نزدیک را نشان میدهد.
عکس شماره ۱۶
منبع :
کتاب «ترکیب بندی در عکاسی» نوشته هارالد مانته ترجمه پیروز سیار همه عکسها بجز شماره ۱۵ از نگارنده و عکاس عکس ۱۵ ناشناس
2
0
مهدی
| چهارشنبه 3 ارديبهشت 1399
سپیده
| چهارشنبه 3 ارديبهشت 1399
2
0
مطلب بسیار کاربردی🌹👌
علی
| سهشنبه 9 ارديبهشت 1399
1
0
ممنون از مطالب مفیدتون 🌷
آموزش ویرایش عکس - قسمت سوم
در این آموزش عکس دیگری را ویرایش رنگ و نور میکنیم.
ترکیببندی در عکاسی (بخش دوم)
در ادامه مبحث ترکیببندی، به تعریف نقطه و کارکرد آن در عکس و نیز رابطهی نقطهها با یکدیگر میپردازیم
آموزش ویرایش عکس - قسمت دوم
آموزش ادیت عکس با استفاده از نرمافزار GIMP
ترکیببندی در عکاسی (بخش نخست)
عکاسی نیز مانند هر هنر دیگری دارای اصول و قواعدی است که رعایت آنها باعث میشود یک اثر واجد ارزش هنری شود. در این مطلب تلاش میشود تا این اصول و قواعد به شکلی ساده به همه مخاطبان آموزش داده شود.
آموزش ویرایش عکس - قسمت اول
در این سری ویدیوی آموزشی قصد داریم ویرایش نور و رنگ عکس را آموزش دهیم
نکته های عکاسی از فضا های معماری
نور مقابل برای عکسهای معماری بهترین حالت است. این نوع نور در آغاز روز و بعد ازظهرها روشنایی و ماندگاری بیشتری برای عکاسی دارد. در این ساعت ها چون نور خورشید مایل می تابد، حجم ها و بافت سطوح بسیار بهتر دیده می شوند، سایههای جالب توجهی در سراسر نمای ساختمان جزییات بیرونی را برجسته میکنند و به بنا ظاهر سهبعدیتری میبخشند.
نکته های عکاسی از منظره های طبیعی
یکی از راههای گرفتن یک عکس خوب، قرار گرفتن در یک فضا و زمان خوب است. و به احتمال بسیار زیاد شما این فرصت را دارید که گاهی صبح، زودتر از آفتاب برخیزید و صحنه طلوعش را از نزدیکترین و قشنگترین نقطهای که پیاده به آن دسترسی دارید، ثبت کنید.
لطفا جهت ارائه نظر وارد شوید
دسته بندی
آموزش
واژه کلیدی
ترکیب بندی در عکاسی
خط
مهدی مخلصیان
عضویت از سهشنبه 23 شهريور 1389
من در شهریور سال ۱۳۵۸ در شهر بادرود در استان اصفهان به دنیا آمدم. اما تولدم در تهران ثبت شد. دوره تحصیل پیش از دانشگاه را در دبستان حر، راهنمایی نمونه نور و دبیرستان نمونه رشد گذراندم و سال ۷۶ در رشته مهندسی برق دانشگاه صنعتی خواجه نصیر پذیرفته شدم. در سال ۷۹ با مدرک کاردانی ترکتحصیل کردم و تمام وقت به شغل مورد علاقهام برنامهنویسی رایانه پرداختم. اکنون پس از گذشت بیش از ۲۰ سال، به عنوان معمار نرمافزار و مدیر تولید نرمافزار به کار ادامه میدهم. در سال ۷۲ به هنر خوشنویسی علاقهمند شدم، در سال ۸۲ با انجمن خوشنویسان نوین ایران آشنا شدم و به مدت یکسال خوشنویسی نستعلیق با خودکار را آموختم و سپس چند سال به عوان مدرس با انجمن افتخار همکاری داشتم. از سال ۹۴ به عنوان عضو کارگروه واژهگزینی فاوا با فرهنگستان زبان و ادب فارسی همکاری میکنم و به کار مستندسازی گویش بادرودی برای گروه زبانها و گویشهای ایرانی فرهنگستان نیز مشغولم. عکاسی را از سال ۸۱ به عنوان سرگرمی آغاز کردم اما از سال ۹۰ به طور جدیتر و به طور خودآموخته ادامه دادم، به مناطق مختلف ایران سفر کردم و با عکاسی از جاذبه های بی نظیر فرهنگی و طبیعی ایران به کسب تجربه پرداختم و در این راه در چندین جشنواره بین المللی عکاسی مورد تایید فیاپ و PSA شرکت کردم و در تعدادی از آنها پذیرفته شدم. حضور به عنوان داور در چندین دوره از رقابت های عکاسی مایه افتخار اینجانب بوده است.
instagram.com
آخرین پست ها
تنگه و آبشار روزیه
بنای تاریخی عباس آباد
ترکیببندی در عکاسی (بخش چهارم)
ترکیببندی در عکاسی (بخش دوم)
باغ موزه نگارستان
وب سایت ما جهت ارایه خدمات از کوکی استفاده می کند. جهت آشنایی با قوانین ما اینجا کلیک کنید!
آگاه هستم!
© 2021 Boomlog
بوم لاگ فارسی
رسانه دیجیتال
خدمات
وبافزار مدیریت محتوا
راهکار فروشگاه آنلاین
سرویس تبلیغات هوشمند
میزبانی داده ها
تولید محتوا
فروشگاه آنلاین
عطاری آنلاین
پمبافت
فروشگاه اینترنتی بانوان
صنایع دستی چوبی
هیمه
بوم لاگی ها
اطلاعات گردشگری ایران
دریاچه کویر
نشریه آنلاین فارسی کانادا
وب نامه هوم
رهبین
وایامدیا - پرورش ایده ها
VIRAWARE™ SMART SOLUTION
راهکار تقویت چرخه تولید و فروش
نقشه ایران