پوشش محلی

چوخه و رانک و فقیانه و کلاو دسمال

 پوشش محلی
عدنان مرادیشنبه 2 اسفند 1393 | 10 سال پیشپوشش مردان در پاوه شامل قسمت های گوناگونی است که عبارتند از دستار و کلاه که در زبان هورامان کلاو دسمال گفته می شود شلوار و بالاپوش که چوخه و رانک گفته می شود که از موی بز مرز بافته می شود شال که به آن میوین یا بیبن گفته می شود که از پشم یا مو بز ساخته می شود گیوه یا کلاش که از نخ و پارچه ساخته می شود فقیانه که روی لباس پوشیده می شود و آستین ها را می پوشاند پوزوانه که ساق پا را در مقابل ضربه و سرما حفظ می کنددسته‌بندیجاذبه‌های اجتماعیویژگیهای مردم نگاریکلید‌واژهچوخهرانکپاوه16126 بازدید
نمای ایران سپاسشنبه 2 اسفند 1393 | 10 سال پیش
لرهای ایران و ایلمایی هامحمد ناصری فردمحمد ناصری فردلرهای ایران و ایلمایی هاپوشش های ساده هم می نواند معرف نمادهای مشترک فرهنگی تاریخی جوامع بشری باشد.
سیاه چادر ایل عشایر سنگسریمحسن رضائیانسیاه چادر ایل عشایر سنگسریسیاه چادر ایل عشایر سنگسری- این سیاه چادر که از موی بز به دست زنان ایل بافته شده به زبان محلی «گوت» معروف است. سیاه چادر از سه بخش مجزا به نام های مهمان خانه (جلو کارگِ) و میزبان خانه ( میان کارگِ) و انبار محصولات لبنی( مشکِ زار) تشکیل شده و دور و اطراف آن به طور کامل پوشیده می باشد و دارای یک در ورود و خروج می باشد.
کوچ عشایر بختیاریمهرداد زینلیانمهرداد زینلیانکوچ عشایر بختیاریارتفاعات شهرستان فریدونشهر در غرب استان اصفهان
جاده بهشتعدنان مرادیعدنان مرادیجاده بهشتجاده پاوه به سیروان
صندوقچهعدنان مرادیعدنان مرادیصندوقچهصندوق ها قدیمی
ابیانهیوسف روحییوسف روحیابیانهامرار معاش مردم ابیانه
شیر سنگی، نماد غیرت و جوانمردی در ایل بختیاریمهرداد زینلیانمهرداد زینلیانشیر سنگی، نماد غیرت و جوانمردی در ایل بختیاریروستای شیخ علیخان، شهرستان کوهرنگ، استان چهارمحال و بختیاری
امیر صادقیامیر صادقیتحلیل مردم‌شناختی خوراك در هورامان،‌ طبیعت و فرهنگغذاهایی كه مردم از میان خوراك‌هایی كه در دسترس‌شان قرار دارد انتخاب می‌كنند، شیوه‌ی آماده كردن آنها برای مصرف و اهمیتی كه برای غذا خوردن و آداب آن قائل می‌شوند، بسیاری از ویژگی‌های جوامع‌شان را منعكس می‌كند. مهم‌ترین كاركرد غذا، استفاده از آن در رفع نیازهای زیستی است، اما شیوه‌ی رفع این نیاز بُعد فرهنگی به خود می‌گیرد به نحوی كه انتخاب مواد اولیه‌ی غذا، شیوه‌ی پخت، شیوه‌ی خوردن، ذائقه و بسیاری موارد دیگر برگرفته از فرهنگ است. از طرفی دیگر، شرایط محیطی و طبیعت هر منطقه‌ای، مواد غذایی مشخصی را به رژیم
سبد بافیعدنان مرادیعدنان مرادیسبد بافیروستاهای منطقه هورامان از طبیعت الهام گرفته و با مصالح و مواد اطراف محل زندگی خویش به بافتن و ساختن وسایل مورد نیاز اقدام می نمایند
زنان عشایر آذربایجانمحمد نورمحمديانمحمد نورمحمديانزنان عشایر آذربایجانزنان عشایر منطقه آذربایجان
محوطه مسجد كبود تبریزمحمد نورمحمديانمحمد نورمحمديانمحوطه مسجد كبود تبریزجلسه جوانان در محوطه مسجد كبود تبریز