عبدل شعبانیعبدل شعبانیهموند از پنجشنبه 4 خرداد 1391بازنشسته (سخت افزار) - فین هرمزگان بسیار سفر باید تا پخته شود خامی. صوفی نشود صافی تا درنکشد جامی
فسیل و بنگرعبدل شعبانیعبدل شعبانیفسیل و بنگربنگر نام محلی آبگیری است که در کوهستان بوجود میاید و مردم در قدیم از آب آن با مشک برای آشامیدن می بردند. پس از باران بهترین زمان استفاده از آب ذخیره شده در کوهستان است
کشاورزی در هرمزگانعبدل شعبانیعبدل شعبانیکشاورزی در هرمزگانزمستان که مناطق مرکزی و شمالی پوشیده از برف است اینجا هوا بسیار لطیف است و کشت و کار آغاز میشود و از اینجا مواد غذایی حاصل از کشاورزی به سایر نقاط فرستاده میشود . مزارع گندم - سیب زمینی و گوجه فرنگی بادمجان و ....
طبیعت وحشیعبدل شعبانیعبدل شعبانیطبیعت وحشیگلهای وحشی که در بهار در مناطق کوهستانی می رویند
معبد هندوهاعبدل شعبانیعبدل شعبانیمعبد هندوهامعبد هندوها در خیابان اصلی و مرکز تجاری شهر بندرعباس نظر هر بیننده ای را به خود جلب می کند
لیمو ترشعبدل شعبانیعبدل شعبانیلیمو ترشکشور ایران ششمین تولید کننده لیموترش جهان و در ایران رودان هرمزگان اولین قطب تولید محصول لیموترش . فصل برداشت لیمو ترش از تیر ماه آغاز میشود . بعضی از لیمو ترش ها دونوبت گل میدهند مهر ماه به گل مینشینند و بهمن و اسفند برداشت میشود که بسیار اندک است و فصل اصلی گل بهاره است که از تیرماه به بعد برداشت میشود
برکه آبعبدل شعبانیعبدل شعبانیبرکه آببرکه محل ذخیره آب شیرین در روزگاران نه چندان دور و در برخی از مناطق جنوبی هم اکنون هم مورد استفاده است
ابزار کارعبدل شعبانیعبدل شعبانیابزار کارنخل داران این سه ابزار اصل ابزار کارشان است . پروند parvenu (طنابی که با آن از نخل بالا می روند) داس (برای بریدن و هرس کردن) سیخ ران (ابزاری برای زدن تیغ شاخه نخل)
کاخ و باغ شاه در نازدشت - رودان هرمزگانعبدل شعبانیعبدل شعبانیکاخ و باغ شاه در نازدشت - رودان هرمزگانکاخ و باغ مربوط به پهلوی دوم در کردی شیرازی ( نازدشت ) رودان هرمزگان
انبه شاه میوه جنوبعبدل شعبانیعبدل شعبانیانبه شاه میوه جنوبمیوه انبه بخاطر خواص فراوانش انرا شاه میوه جنوب نامیده اند
نان محلی - رختهعبدل شعبانیعبدل شعبانینان محلی - رختهدر فین هرمزگان به این نوع نان رخته rekhta گفته میشود و در برخی مناطق هرمزگان نان رگاگ میگویند
حلیمعبدل شعبانیعبدل شعبانیحلیمحلیم در فین بطور خاصی تهیه میشود و انرا در ظروف سفالی که به ان خمره گفته میشود پخت میکنند و در مراسم ماه محرم هنوز به این سبک تهیه میشود
مشکعبدل شعبانیعبدل شعبانیمشکمشک از پوست گوسفند برای نگهداری آب درست میشود و کار یخچال امروزی را میکرده است
کپر kapar - فین هرمزگانعبدل شعبانیعبدل شعبانیکپر kapar - فین هرمزگانکپر خانه مردم قدیم بوده و هنوز هم در مناطقی منازل کپری وجود دارد و از آن استفاده میکنند
سوند - فین هرمزگانعبدل شعبانیعبدل شعبانیسوند - فین هرمزگانسوند sevend از شاخه خشک نخل خرما که قبلا در آب خیسانده اند با طنابی بافته شده از برگ نخل خرما بنام دورونی dorooni بافته میشود و بعنوان سایه بان . دیوار کپر و سقف سرگ serg و گافره gaferah از آن استفاده میشود.
جوغن - فین هرمزگانعبدل شعبانیعبدل شعبانیجوغن - فین هرمزگانجوغن joghan همان هاون سنگی است که از سنگ کوه تراشیده شده است و برای کوبیدن جو و گندم قبل از آسیاب کردن و هر چیزی که نیاز به کوبیدن داشت در آن میکوبند جنس هاون و دسته آن هر دو از سنگ تراشیده میشود
شلوار بندری - زنان هرمزگانعبدل شعبانیعبدل شعبانیشلوار بندری - زنان هرمزگانزنان بندری روی دم پاچه شلوار یا با چرخ های گلدوزی آنرا گلدوزی میکنند و برای شلوارهای مجلسی آنرا با نوار های بافته شده از خوس و گلابتون تزیین میکنند
154 نتیجه 456 از 1078