ورود
جستجو
سرچشمه
جاذبهها
وبلاگ
جشنوارهها
وبنامهها
نقشه ایران
جستجو
غذاهای محلی استان گیلان
محمد ارجمندی
دوشنبه 15 مرداد 1386 | 16 سال پیش
---انار پیچ مواد بكاررفته: گوشت چرخ كرده - گردوی آسیاب شده- رب انار- نمك و فلفل و زردچوبه- روغن برای سرخ كردن- سبزی معطر(جعفری- اسفناج- تره -نعناع- گشنیز).كه مقدار نعناع و گشنیز بیشتر از بقیه باشد دستور پخت: سبزیها را پس از شستن خوب ریز خردمی كنیم . یك پیمانه از آنرا كنار میگذاریم بقیه را سرخ می كنیم و كنار میگذاریم .گوشت چرخ كرده ،نمك وادویه و سبزی راخوب ورز می دهیم و كوفته قلقلی درست كرده در كمی آب و روغن سرخ می كنیم . گردو آسیاب شده و كمی روغن را با رب انار نمك و 10لیوان آب می گذاریم با حرارت كم بجوشد و به روغن بیفتد. اگر آب آن كم بود كمی آب سرد داخل آن میریزیم تا كاملا به روغن بیفتد.سپس سبزی سرخ شده و كوفته قلقلیها را داخل آن میریزیم آرام بهم می زنیم و می گذاریم یك ساعت با حرارت كم جوش بزند و به روغن بیفتد. اگر آب سردروی گردوی آسیاب شده بریزیم بیشتر روغن پس میدهد.اگر گردو را كمی سرخ كنیم بهتر روغن می اندازد.كوفته كمی از فندق بزرگتر باشد. مدت 5 تا6 ساعت طول میكشد تا گردو به روغن بیفتد.حتما حرارت گاز كم باشد ---میرزا قاسمی مواد بكاررفته: بادمجان- گوجه فرنگی- سیر- تخم مرغ- روغن- نمك و فلفل و زرد چوبه دستور پخت: بادمجانها را پس از شستن داخل فرگاز و یا روی حرارت گاز كباب میكنیم .سپس پوست آنها را گرفته و خوب می كوبیم .گوجه فرنگیهارا شسته وپوست آنها را می گیریم وكا ملا خرد می كنیم وكنار می گذاریم . سیر را پوست میكنیم و با مقداری نمك كه سبب می شود سیر ها خوب نپزند خوب می كوبیم .در یك تابه سیرها را كمی سرخ می كنیم تخم مرغها را در یك كاسه ریخته خوب بهم می زنیم وبه سیرها اضا فه می كنیم وهم میزنیم تا بسته شود .بادمجانها و گو جه فرنگیها را مخلوط كرده وبا مقداری نمك وادویه وزرد چوبه روی حرارت خوب بهم مبزنیم تا آب گوجه فرنگیها بر چیده شود.كمی روغن حیوانی یا كره روی بادمجانها ویك ربع با حرارت تم سر خ می كنیم . پس از آن سیر داغ وتخم مرغ رابه این مواد اضافه می كنیم و همه مواد را با حرارت كم بهم می زنیم. اكنون میرزا قاسمی مورد نظر را در طرف كشیده ودر كنار برنج دمی ویا كته ویا نان داغ آنرا مصرف می كنیم. ---خورش سیر و شوید مواد بكاررفته: گوشت راسته بدون استخوان - سیر باقلا تازه روغن - تخم مرغ - نمك وفلفلوزرد چوبه دستور پخت: گوشت راریز یابصورت قیمه ای خرد می كنیم كمی تفت می دهیم وبامقداری آب ونمك وزرد چوبه باحرارت ملایم می پزیم ٠ باقلا رااز یك پوست بیرون آورده وبه گوشت كه هنوز كاملاپخته نشده است اضافه می كنیم ٠ سیر راپوست گرفته خلال كرده ودرروغن كمی سرخ می كنیم وبه بقیه مواد اضافه می كنیم تاغذا كاملا بپزد وجابیفتد٠ تخم مرغهارامی شكنیم وباچنگال می زنیم ویادرسته داخل غذا می ریزیم وبهم می زنیم كمی نمك وزرد چوبه هم به خورشت اضافه می كنیم وبعد از جا افتادن باكته یابرنج صافی میل می كنیم ٠ ---خورش جوجه پریده مواد بكاررفته: روغن- نمك - فلفل وزرد چوبه - بادمجان - سبزی - گشنیز - چعفری -نعناع دستور پخت: سبزی راپس از پاك كردن خوب می شوئیم وریز خرد كرده وكمی سرخ می كنیم تاآب آن برچیده شود .بادمجانهارابه اندازه یك انگشت خرد می كنیم ودرروغن سرخ می كنیم وروی سبزی كه كمی آنراسرخ كرده ایم می ریزیم وبا5/1لیوان آب - نمك - زرچوبه وكمی ادویه می گذاریم تاپخته شود وبه روغن بیفتد این خورش رابانان یاكته مصرف می كنیم .چون این خورش بدون طیوروگوشت دست میشود به آن چوچه پریده می گویند .، برگرفته از :
topirantravel.com
عكس از : خبرگزاری میراث فرهنگی
دستهبندی
غذاهای سنتی
گیلان
کلیدواژه
غذاهای
محلی
استان
گیلان
1488 بازدید
افسانه
( :
دوشنبه 15 مرداد 1386 | 16 سال پیش
برای درج کامنت وارد شوید
آخرین پستها
خیزش سونامی نمک از شورهزاری بهنام دریاچه ارومیه
دریاچه ارومیه
رودخانه سیروان کردستان
جزیره هنگام
اهلم
گندم
معبد آناهیتا
کلیسای وانگ اصفهان
جزیره تنب بزرگ و موضوع مالکیت آن
قصر خورشید
© ۱۳۷۹-۱۴۰۲ نمای ایران
راهنمای سفر و گردشگری ایران
نقشه ایران
درباره نمای ایران
راهنمای نمای ایران
وبنامهها
جشنوارههای فیلم و عکس
همکاری با نمای ایران
دریاچه کویر
پیشنهاد سفر
جاذبههای گردشگری
جاذبههای طبیعی ایران
جاذبههای تاریخی ایران
جاذبههای فرهنگی ایران
کوهها و قلههای ایران
دژها و قلعههای ایران
وبلاگ
محتوای آموزشی
جشنوارههای نمای ایران
بومگردیها
وبنامه هوم
بابک ارجمندی
دوستان
وبسایت فرناز فرود
وبسایت مجید حمیدا
دستسازههای چوبی
بیدلینک - اشتراکگذاری لینک
آنشلف - دستسازههای ایرانی