ورود
جستجو
سرچشمه
جاذبهها
وبلاگ
جشنوارهها
وبنامهها
نقشه ایران
جستجو
غذاهای محلی روستای خان آباد
مقدمه : آب و هوای مساعد و خاک مرغوب خان آباد ،آمادگی پرورش انواع مواد خوراکی طبیعی شامل :صیفی جات ـ میوه ها ـ حبوبات و ... غیره را دارد، و فور نعمت...
تقی قاسمی
دوشنبه 10 اسفند 1388 | 14 سال پیش
مقدمه : آب و هوای مساعد و خاک مرغوب خان آباد ،آمادگی پرورش انواع مواد خوراکی طبیعی شامل :صیفی جات ـ میوه ها ـ حبوبات و ... غیره را دارد، و فور نعمت و حسن سلیقه کدبانوهایی خان آبادی، باعث طبخ خوراکیهای لذیذ شده است. غذاهای محلی و سنتی خان آباد از مهم ترین عنصرهای دخیل در ورود مهمانان مخصوصا خان آبادی های ساکن در شهر های دیگر می باشد . امروزه؛ جاذبه های خوراکی توانسته پا از رفع نیاز آدمی به انرژی؛ فراتر گذارده و انگیزه ای باشد برای عزیمت به نقطه ای دور جهت برخورداری از تجربه ای لذت بخش جهت مصرف غذاهای محلی و سنتی. -------------------------------------------------------------------------------- انواع غذاها : مهم ترین غذاهای محلی خان آباد كه اهالی خان آباد كم و بیش با آن آشنایی دارند عبارتند از: آبگوشت - کله پاچه - آش رشته - آش دوغ - آش کشک - آش اشکنه( اِوگًرمَه ) - آش جو( جِودو) - حلیم - آش ترخینه (ترخینه شکمه ) - آش لوبیا - کله گنجشکی- کوفته - شیربرنج - شله زرد - انواع سوپها - پتله پلو - رشته پلو - انواع پلو با خورشت ها -میرزا قاسمی -آب دوغ خیار-گوره ماست - خاگینه -شامی - کوکو و... . که هر یک از این غذاها به شیوه های متفاوتی تهیه می شوند و طعم آنها همواره بسیاری از خان آبادی ها را در فصل های مختلف جذب خود می کند . -------------------------------------------------------------------------------- انواع چاشنی ها : چاشنی ها و سالاد هایی که به صورت محلی تهیه می شود و همراه با غذا سلف می شود عبارتند از : انواع ماست : ماست - ماست موسیر - ماست چکیده - ماست و خیار - ماست همراه با انواع سبزیهای خشک شده دوغ و انواع لبنیات - انواع ترشی ها - انواع شور - انواع سبزی ها -------------------------------------------------------------------------------- طرز تهیه غذاها آبگوشت : مواد لازم جهت ۴ نفر: *۴۰۰گرم گوشت ماهیچه یا سر دست با استخوان * ۵۰گرم دمبه *۱۵۰گرم لوبیا سفید با نخود و در صورت تمایل گندم پوست کنده *۱عدد لیمو عمانى *یک عدد پیاز متوسط *دو عدد گوجه *بمقدار كافى نمك و ادویه (ادویه شامل زردچوبه - آویشن - تره خشک شده - زیره - پونه خشک شده) * یک عدد سیر * دو عدد سیب زمینی متوسط * یک قاشق رب طرز تهیه: گوشت و دمبه را میشوئیم و همراه با نخود لوبیا و پیاز و گوجه - سیر - لیمو امانی و۵ تا ۶ لیوان آب در حرارت ملایم بار میكنیم بعد از گذشت ۳ تا ۴ ساعت دمبه - پیاز - گوجه - سیر - لیمو امانی را از داخل قابلمه (دوگوله ) بیرون آورده و با گوشت کوب میکوبیم البته هسته های لیمو امانی را جدا کنید و بعد از کوبیدن انها را کمی تف داده و یک قاشق رب - ادویه - نمک را به آن اضافه کرده و مجدد تف ملائمی داده و به آبگوشت اضافه می کنیم . در نهایت سیب زمینی را اضافه میکنیم و منتظر میمانیم تا حدود نیم ساعت در حرارت ملائم جوش بخورد . توجه داشته باشید که هر چه زمان پخت طولانی تر شود و حرارت شعله کمتر باشد و همچنین ظرف شما از نوع سفالی (دوگوله یا دیزی ) یا مسی باشد آبگوشت شما خوشمزه تر می شود ۰ در گذشته در روستای خان آباد آبگوشت را داخل دوگوله و پای آتش تنور بار می گذاشتند . بعد از گذشت زمان و آماده شدن آبگوشت ( اِوگوشت ) صفره را پهن کرده و شبزی - دوغ محلی - ترشی - نان محلی را در صفره چیده و نوش جان کنید . -------------------------------------------------------------------------------- کله پاچه : مواد لازم: * ۱عدد کله گوسفند * ۴عدد پاچه گوسفند * ۱عدد پیاز درشت *۱ قاشق چای خوری زردچوبه * نمک به مقدار دلخواه * فلفل به مقدار دلخواه *۴ لیوان آب سرد * در صورت تمایل ۱۰۰ گرم نخود ظروف و وسایل لازم: یک قابلمه تقریبا ٧ یا ٨ لیتری طرز تهیه: طبخ کله پاچه چیزی نیست بجز گذاشتن آن در دیگ و با حرارت بسیار ملایم پختن. هنر این کار تنها در این است که آنرا خوب تمیز کنید و هنگام طبخ آنرا زیاد نجوشانید و در عوض روی حرارت بسیار ملایم آنرا به شکلی دم کنید و استفاده از ادویه کافی که معمولا فقط نمک زردچوبه و فلفل سیاه و فلفل قرمز هندی است از مهمترین ها ست. شما می توانید کله پاچه پاک کرده بخرید یا می توانید برای تمیز کردن کله پاچه آنرا در آب گرم گذاشته تا خون آن خوب از بین برود و این کار را چندبار تکرار کنید تا کله خوب تمیز شود سپس پوست آنرا کنده و نصفش کنید (آرواره و کله )و داخل آنرا کاملا تمیز کنید . برای طبخ، کله و پاچه را با هم در یک قابلمه قرار بدهید و آب به اندازه کافی به آن بیفزاید تا جایی که نیمی از کله زیر آب برود بعد یک پیاز را پوست بکنید و به چهار پنج تیکه تقسیم کنید و داخل قابلمه بیندازید همچنین در صورت تمایل می توانید ۱۰۰ گرم یا به اندازه نیاز نخود هم پای آن بریزید زردچوبه هم بزنید و در دیگ را خوب کیپ کنید، حرارت را به صورتی تنظیم کنید که آب زیاد نجوشد و یا حتی نیازی به جوشیدن هم نیست، همین که بتواند درجه آب را به نزدیک صد درجه برساند کفایت میکند یا حداکثر و فقط بصورت خیلی ملایم بجوشد. شما می توانید کله پاچه را شب بار گذاشته و صبح جهت صبحانه نوش جان کنید . حتما کله پاچه را قبل از بردن سر سفره تمیز کنید و تنها گوشت های قابل خوردن را در ظرف بریزد و استخوان و ضایعات آنرا قبل از سرو کردن از آن جدا کنید. حتما همراه کله پاچه لیمو ترش هم استفاده کنید. -------------------------------------------------------------------------------- آش رشته : مواد لازم: * رشته یک بسته، معمولا ٤٠٠ گرم * سبزی: تره، جعـفـری، اسفناج، گشنیز ١ کیلو گرم * ٢ عدد پیاز * لوبیا، نخود و عدس هر کدام یک لیوان * کشک سائیده به اندازه دلخواه * آرد ۱تا ٢ قاشق سوپ خوری * نیم قاشق چای خوری زردچوبه * نمک به اندازه دلخواه * ١.٥ قاشق سوپ خوری نعنا خشک * روغن به مقدار کافی * آب به اندازه نیاز توضیح: در روستای خان آباد آش رشته را بیشتر جهت پشت پای مسافران و نذری می پزند. فصل پائیز و زمستان بهترین زمان برای آش و سوپ است. آش رشته غذایی کامل است با انواع سبزیجات و حبوبات و خلاصه هر چه که یک بدن سالم به آن نیاز دارد. ظروف و وسایل لازم: * یک قابلمه تقریبا ٧ یا ٨ لیتری * یک عدد ماهی تابه طرز تهیه: نخود و لوبیا را ﻗﺒﻸ با آب بگذارید برای چهار تا پنج ساعت حداقل خیس بخورد. عدس نیازی به خیس خوردن زیاد ندارد چون زود پخته میشود. یک پیاز را خورد کنید و با مقداری روغن سرخ کنید و لوبیا نخود را در آن بریزید زردچوبه را هم در آن بریزید و با مقداری آب بپزید، مقدار آب را کم کم به آن بیفزاید تا بیش از حد آبکی نشود. سعی کنید نخود و لوبیا را با هم نپزید چونکه مدت طبخ این دو ممکن است با هم متفاوت باشد، در نتیجه آنها را جداگانه بپزید تا له نشوند. وقتی هر دو کاملا پخته شد قبل از اینکه له بشود با هم مخلوط میکنم و سپس سبزیها را که شسته تمیز و خورد کردهام را به آن بیافزائید و بگذارید بپزند. مدت پختن سبزیها زیاد نیست کافی است سبزی ها له شوند و رنگ سبز خود را به آش منتقل کنند. عدس زمان زیادی برای پختن نیاز ندارد ولی اگر مطمئن نیستید عدس را هم جداگانه بپزید و بعدا با باقی مخلفات مخلوط کنید. وقتی سبزیها پخت و آش خوشرنگ شد رشته ها را به آش بیفزاید بگذارید بپزد. دقت کنید رشتهها زیاد خورد نشوند و سالم باشند. معمولا ١٠ تا ١٢ دقیقه طبخ برای رشتهها کافی است. سعی کنید آش را در تمام مدت با حرارت ملایم بپزید کنید. حالا در یک ظرف کوچک مقدار یک قاشق روغن داغ کنید و آرد را در آن بریزد خوب هم بزنید تا آرد یک دست بشود اگر لازم بود کمی آب به آن بیفزاید، سپس آنرا به آش بیفزاید و خوب مخلوط کنید. دلیل استفاده از آرد این است که آش مثل سوپ شل نشود و حالت آش داشته باشد. وقتی آش آماده شد مقداری کشک به آن اضافه کنید و آنرا از روی آتش بردارید (مقدار کشک را خود بسته به سلیقه تصمیم بگیرد). هنگام سرو آش رشته مقدار مورد نیاز را در ظرف بریزید و با کشک، نعنا داغ و پیاز داغ تزئین کنید. برای تزئین با یک پیاز دیگر پیازداغ درست کنید. سعی کنید پیاز خوب سرخ شود و نسوزد و همزمان برشته شود. برای اینکه پیاز برشته و خشک شود بعد از اینکه طلایی رنگ شد آنرا روی دستمال کاغذی پهن کنید و بگذارید خشک شود، با این کار پیازداغ شما خیلی زیبا خواهد شد. با مقداری روغن و نعنای خشک نعنا داغ درست کنید، روش درست کردن نعنا داغ به این صورت است که روغن را میگذارید خوب گرم شود بعد نعنا خشک را که خوب خورد کردهاید داخل آن میریزید و بلافاصله روغن را از روی حرارت بر میداریم و مدام نعنا داغ را هم میزنید تا نسوزد. دقت کنید نعنا را که داخل روغن ریختید آنرا حتما از روی حرارت بردارید در غیر این صورت خواهد سوخت و تلخ مزه خواهد شد. حالا برای تزئین اول مقداری کش روی آش بریزید و با قاشق صاف کنید و روی آنرا با نعنا داغ و پیاز داغ تزئین کنید. نوش جان کنید. -------------------------------------------------------------------------------- آش ترخینه شکمبه (سیرابی) : مواد لازم : * ترخینه خشک شده ۲۵۰ گرم * یک کیلو شبزی آش و اسفناج * یک عدد سیرابی گوسفند * نخود و لوبیا ۱۰۰ گرم * نمک و زرد چوبه به مقدار لازم توضیح : ترخینه ماده آماده شده ایی است که مخلوطی از دوغ - گندم پرک شده (بلغور) - گوجه - برگ چغندر - نمک و برخی سبزیجات که معمولا در فصل تابستان تهیه می شود و به این صورت تهیه می شود که در مواد فوق را با هم مخلوط کرده و می پزند بعد از پخته شدن ماده ایی به غلظت خمیر تهیه می شود که آن را به صورت تکه هایی کوچک در می آورند و در مجاورت هوا و آفتاب خشک می کنند و نگهداری می کنند . طرز تهیه : ابتدا نخود و لوبیا را جداگانه بپزید، سپس سیرآبی را که کاملا تمیز شده داخل آن انداخته تا بپزد بعد از گذشت ۳ تا ۴ ساعت که سیرابی پخته شد ترخینه ها را که قبلا درآب خیس کرده بودی به آن اضافه کرده سبزی آش را نیز به آن اضافهكنید و بگذارید تا نیم ساعتی با دمای ملائم بجوشد مواظب باشید ته نگیرد . در مرحله بعد پیاز داغ را تهیه كرده ومقداری از آن را در آش ریخته و شلعه اجاق رامقداری كم كنید، تا آب آن كمی تبخیر شود وآش جا بیفتد. مقداری از پیاز داغ را برای تزیینروی آش كنار بگذارید. پس از آماده شدن آش،آن را در ظرف ریخته و با پیاز داغ و نعناع داغ تزیین نمایید . سیرآبی را نیز از داخل آش درآورده و با قیچی یا چاقو تکه تکه کنید . نوش جان -------------------------------------------------------------------------------- آش دوغ : مواد لازم جهت 4 نفر : * نیم کیلو گوشت گوسفند با استخوان * یک یا دو عدد قلم گوسفند * ۲ عدد پیاز * ۵۰ گرم دمبه * ۱۰۰ گرم نخود * ۵۰ گرم نان خشک * ۲ لیوان دوغ محلی * زرد چوبه و نمک به مقدار کافی ظروف لازم : یک عدد قابلمه طرز تهیه : ابتدا قابلمه را تا نصفه آب کرده و صبر کنید تا آب به جوش بیاید سپس نخود - گوشت و قلم را داخل قابلمه انداخته و صبر کنید تا با حرارت ملا ئم به مدت ۳ تا ۴ ساعت بجوشد . توجه داشته باشید در صورتی که نخود ها زودتر از گوشت پخته شدند انها را از قابلمه خارج کنید تا له نشوند و در نهایت مجددا اضافه کنید . بعد از پخته شدن گوشت و نخود دمبه و پیاز را همرا با هم چرخ کرده و به محتویات قابلمه اضافه کنید و مدت نیم ساعت صبر کنید تا جوش بخورد بعد از این مرحله گوشت را از داخل قابلمه در آورده و نان خشک را که قبلا داخل دوغ گذاشته اید و کاملا خیس خورده و و به حالت له شده درامده (لعاب ) همراه با زردچوبه و نمک به قابلمه اضافه کنید . (سعی کنید نان و دوغ خیس خورده را از یک آبکش رد کنید تا کاملا له شوند) .در این مرحله شعله را کم کرده و بگذارید تا با حرارت ملایم جا بیافتد . گوشت پخته شده را که قبلا از قابلمه بیرون آورده اید تکه تکه کرده و همراه با نخود پخته شده به محتویات قابلمه اضافه کنید . کمی نعنا داغ آماده کرده و جهت تزئین غذا از آن استفاده کنید . هرچه حرارت طبخ غذا ملائم تر باشد و زمان پخت آن بیشتر طول بکشد آش خوشمزه تر می شود . نوش جان آش دوغ در روستای خان آباد به صورت نذری در ایام محرم طبخ می شود و کلیه اهالی خان آباد از راه های دور و نزدیک جهت صرف آن دعوت می شوند . -------------------------------------------------------------------------------- آش کشک : مواد لازم : * نیم کیلو کشک خشک طرز تهیه : روش تهیه آش کشک بسیار ساده است ولی در عین حال غذایی سالم و مقوی است برای تهیه آن ابتدا کشک خشک شده را داخل یک ظرف ریخته مقداری آب به آن اضافه کرده و با دو قطعه چوب مخصوص کشک سایی شروع به ساییدن کشک ها کنید بعد از ساییده شدن آنها آن را داخل یک قابلمه خالی کرده و روی حرارت قرار دهید و منتظر بمانید تا یک چند لحظه ایی جوش بخورد در این زمان آش کشک شما آماده است شما می توانید مقداری نعنا داغ یا سیر داغ درست کرده و برای مزه دار شده آن به آن اضافه کنید . نوش جان -------------------------------------------------------------------------------- کشک بادمجان مواد لازم : بادمجان =6 عدد پیاز =4 عدد نعنا داغ =2 قاشق غذا خوری مغز گردو =نصف لیوان کشک =یک لیوان طرز تهیه : ابتدا بادمجانها را پوست کنده و به صورت عمودی برش میدهیم سپس بادمجانها را نیم ساعت در آب و نمک قرار میدهیم .پیازها را به صورت خلالی خرد کرده ودر روغن سرخ می کنیم تا طلائی شود . نعنا را در باقیمانده روغن پیاز سرخ میکنیم و کنار می گذاریم. بادمجانها را سرخ کرده سپس مقداری آب روی آن میریزیم تا 15 دقیقه به آرامی بپزد و نرم شود .سپس آب اضافی آن را گرفته و با گوشتکوب بادمجانها را له میکنیم . بعد پیاز ، نعنا داغ ، گردو ،کشک ،نمک و فلفل را اضافه میکنیم و خوب مخلوط میکنیم. سپس غذا را در ظرفی کشیده و با مقداری پیاز داغ ، کشک و نعناع تزئین می کنیم . نوش جان -------------------------------------------------------------------------------- آش جو مواد لازم: این مواد برای 8 نفر در نظر گرفته شده شما میتوانید به نسبت آن را كم یا زیاد كنید. جو نیمكوب 300 گرم گوشت 400 گرم سبزی آش ( تره – جعفری- شوید- گشنیز- اسفناج) 1 كیلو لوبیا ( چیتی و سفید و قرمز مخلوط با هم) یك لیوان عدس یك لیوان برنج یك فنجان پیاز سرخ كرده 7 قاشق سوپخوری ( پیاز سرخ كرده در آش زیاد باشه آش خوشمزه تر میشه) یك شیشه كشك نمك و فلفل و زردچوبه به مقدار دلخواه طرز تهیه: حبوبات را قبلا خیس می كنیم و بعد آنرا با گوشت و پیاز سرخ كرده و زردچوبه و نمك و فلفل می گذاریم بپزد وقتی گوشت نیم پز شد جو و برنج را به آن اضافه می كنیم و حرارت را ملایم می كنیم و گاهی آش را هم می زنیم . سبزی خرد شده را به آش اضافه می كنیم و می گذاریم آش خوب جا بیفتد. از روی آتش بر می داریم و كشك یا دوغ را به آن اضافه می کنیم. مقدار دوغ یا کشک آن بسته به میل شما دارد. برای تزیین آش از پیاز داغ و نعنا داغ ( در صورت تمایل سیر داغ) و قیمه می توانیم استفاده كنیم. این آش را می توانید بدون گوشت بپزید و یا فقط از آب گوشت استفاده كنید. اگر دوست ندارید قطعات گوشت دیده شود قبل از ریختن سبزی گوشت ها را بیرون بیاورید و كاملن بكوبید و یا ریش ریش كنید و داخل آش بریزید. اگر آش را بدون گوشت درست كردید در ابتدا دو قاشق غذاخوری روغن داخل آن بریزید. نوش جان -------------------------------------------------------------------------------- شیر جوش شیر جوش غذایی است که از شیر گوسفند تهیه میشود و معمولا چوپانان تهیه می کنند . شاید اگر چوپان شیر جوش نخورد توانایی همراهی گله را در کوه کمر نداشته باشد . مواد لازم : شیر گوسفند مقداری قره قوروت تعدادی سنگ کوچک و تمیز پارچه ایی جهت صاف کردن شیر روش تهیه : در هنگام ظهر که چوپان گله را جهت استراحت به محل استراحت آنها که معمولا در نزدیکی آب می باشد انتقال میدهد و بعد از اینکه گله آبی خورد و شروع به استراحت کرد یا اصطلاحا قاش کرد چوپان نیز به سراغ گوسفند های ماده ایی که شیر دارند رفته و به مقدار کافی شیر می دوشد و به محل استراحت خود بر میگردد سپس بعد از صاف کردن شیر و آماده کردن آن تعدادی سنگ را در آتش (ذغال سرخ) گذاشته تا داغ شوند بعد از داغ شدن سنگ ها آنها را یکی یکی و با صبر و حوصله داخل شیر می اندازد و تا حدی ادامه میدهد تا شیر شروع به جوشیدن کند و در نهایت سنگ ها را درآورده و مقداری قره قوروت را بسته به میل خود در آن حل میکند در این حالت شر جوش آماده است و معمولا نون را در آن تلیت کرده و یا با نون می خورند که بسیار خوشمزه و مقوی است و معمولا شهر نشین ها که با شیرجوش آشنایی دارند زمانی که به روستا می آیند به چوپانان سفارش تهیه می دهند . www.khanabad.ir
دستهبندی
سایر ویژگیهای فرهنگی
مرکزی
کلیدواژه
غذاهای
محلی
روستای
خان
آباد
1242 بازدید
حسن صفری
معرفی و اجرای نحوه کارکرد خرمنکوب قدیمی (بَردو)
«بردو» صنعتی پرکاربرد دیروز وابزارناشناخته موزه های امروز خرمنکوب های سنتی که در اصطلاح محلی ˈ بَردو ˈ نامیده می شدند در واقع یک ماشین دست ساز چوبی بودند که به وسیله دو گاو و یا دو الاغ بر روی خرمن غلات کشیده و موجب خرد شدن ساقه ها و جدا شدن دانه های گندم از خوشه ها می شد.
محمد ناصری فرد
لرهای ایران و ایلمایی ها
پوشش های ساده هم می نواند معرف نمادهای مشترک فرهنگی تاریخی جوامع بشری باشد.
محمد ناصری فرد
سنگ نگاره های سونگون ارسباران - آذربایجان شرقی
سنگ نگاره ها، یکی از منابع کهن فرهنگی جوامع بشری محسوب می شوند. ارزش و اهیمیت آنها با دانش تخصصی و میزان علاقه مندی متولیان امور و مردم رابطه مستقیم دارد.
محمد ناصری فرد
سیر هنر کهن ایران به دیگر نقاط جهان
در گذشته های دور هنر یک زبان مشترک جهانی بوده است.
نادر چقاجردی
غار چال نخجیر
غار چال نخجیر در 8 کیلومتری شمال شرق شهر دلیجان قرار دارد. طول کلی غار حدود 1800 متر عنوان شده است که حدود 1200 متر آن قابل بازدید میباشد.
تقی قاسمی
ننه پیر و چرخ نخ ریسی(دوک dok) در باور اهالی روستای خان آباد
در باور اهالی روستای خان آباد،در اولین روز بعد از ششله یعنی هفتم اسفند ماه ننه پیر از پشکل پناه می آید و دوک نخ ریسی چوبی خود را آتش میزند تا به آب شدن یخها کمک کند و گرمابخش زمین باشد
تقی قاسمی
پخت نان شب عید در روستای خان آباد
پخت نان شب عید از جمله فعالیت های بانوان روستای خان آباد از قدیم تا به حال است.در گذشته روستائیان تمام مایحتاج نان خود را طبخ می كردند.در واقع زنجیره تولید گندم تا پخت نان (شامل كشت،داشت و برداشت گندم به عنوان ماده اصلی پخت نان، آسیاب كردن گندم و در نهایت تولید نان) توسط مردم روستا انجام میشد.
تقی قاسمی
رفتن به میهمانی های شبانه، #شب_نشینی و خوردن #شب_چره
شب نشینی از کارهای متداول اهالی خان آباد است. شب نشینی در اواخر #پاییز و فصل زمستان بیشتر صورت میگیرد چرا که عموما در روستاها بعد از برداشت محصول در فصل پاییز، اوقات فراغت و بیکاری روستائیان آغاز شده و تا پایان زمستان ادامه پیدا میکند.
محمد ناصری فرد
نقوش انسان های فرا زمینی
نقاشی های درون غارهاو کوه های ایران، اسناد دست اولی هستند که با کشف آنها نگاه به تاریخ و هنر بشر متحول می شود.
تقی قاسمی
سد روستای خان آباد
سد روستای خان آباد یکی از جاذبه های گردشگری شهرستان خمین است،آب موجود در سد از سرچشمه دیریزنو خان آباد تامین میشود .از شروع فصل پاییز تا اواسط بهار آب چشمه وارد سد می شود و کشاورزان روستای خان آباد در فصلهای کم آب از این آب برای کشاورزی استفاده میکنند .این سد به دلیل قرار گرفتن در مسیر مهاجرت پرندگان به یک پناهگاه موقت پرندگان مهاجر نیز تبدیل شده است.
تقی قاسمی
آبان ماه و آغاز مراسم بام اندود (بون انید) در روستای خان آباد
زندگی روستایی حاکم بر خان آباد در حدود 50 سال پیش صرف نظر از سختی هایی که داشت،شیرینی های خاص خود را هم در پی داشت .مردان و زنان و همه اهل خانواده در تمام فصول سال مشغول کار و فعالیت بودند که همین تلاشهای روزمره باعث می شد کمتر فردی مبتلا به بیماری های رایج این روزه از قبیل بالابودن چربی و قند خون ....باشد...
تقی قاسمی
تهیه شیره انگور ،روستای خان آباد
مراسم تهیه شیره انگور توسط بانوان روستای خان آباد روستای خانآباد از توابع شهرستان خمین است که بانوان با حضور در باغهای انگور و تاکستانهای روستا، انگورها رسیده و مرغوب را برداشت کرده و به محلی مناسب که معمولا حیاط خانه روستایی است انتقال میدهند و به تمیز کردن و شستن آنها میپردازند.در برداشت و تمیز کردن و همچنین شستشوی انگورها، تمام اعضای خانواده از کودکانی که توانایی کمک دارند تا بزرگترها و مردان شرکت و با صمیمیت خاصی با یکدیگر همکاری میکنند، در بعضی از مواقع نیز همسایگان به کمک میآیند که در گذشته
تقی قاسمی
بانوان ارزشمند و سرمایه های انسانی در عرصه هنر و فرهنگ این مرزو بوم
خاله آرا در حقیقت یكی از چهره های ماندگار خان آباد است،خاله آرا بدون کوچک ترین چشم داشتی به کمک بانوان روستا میرفت و در کلیه کارهای روزمره یاری گر خانواده های روستایی بود.
تقی قاسمی
شروع فصل تولید قره قوروت در روستای خان آباد
هرساله در اوایل تیرماه و هم زمان با گرم شدن هوا، بانوان روستای خان آباد اقدام به تهیه قره قوروت آفتابی می کنند
تقی قاسمی
شروع فصل تولید کشک خشک در روستای خان آباد
اواسط تیرماه،همزمان با گرم شدن هوا و بالا رفتن کیفیت شیر به علت مصرف دامها از علوفه تازه ،تهیه کشک در روستای خان آباد آغاز می شود.
محمد حمزه لو
روستای تاریخی لکان ( شهرستان خمین)
روستای تاریخی لکان در کنار کوه های الوند لکان ٬نسار و پرگز قرار گرفته و به همین دلیل از آب و هوای بسیار لطیفی در تابستان بهره مند است. لکان دو اثر تاریخی ثبت شده در میراث فرهنگی دارد.
محمد رفیعی
غارتاریخی آقداش
محمد حمزه لو
منطقه حفاظت شده الوند لکان (خمین)
منطقه حفاظت شده الوند لکان در شهرستان خمین استان مرکزی یکی از مهم ترین زیستگاه های پرندگان استان مرکزی است.
امیر کهلویی
معرفی روستای جورقین
محمد رفیعی
طبیعت زمستانی از روستاهای ساوه
روستای آقداش جزو استان مركزی،در ارتفاع 1980 از سطح دریا...
امیر کهلویی
جورقین
روستای جورقین تفرش - کم آبی
تقی قاسمی
حضور پررنگ پاییز در روستای خان آباد
حضور پر رنگ پاییز در روستای خان آباد از توابع شهرستان خمین
تقی قاسمی
شروع فصل برداشت انگور از سطح باغات زیر کشت روستای خان آباد
یش از یک ماه است که از برداشت انگور از سطح باغات انگور روستای خان آباد اغاز شده است انگور برداشت شده علاوه بر تامین نیاز روستا جهت تهیه کشکش -دوشاب -سرکه نیز استفاده و بخشی از ان نیز به خارج از روستا صادر می شود. شغل اصلی اهالی روستای خان اباد دامداری و باغداری(تولید سیب ) است و در کنار این فعالیت ها به تولید انواع صیفی جات -انگور-حبوبات و برخی فرآورده های دیگر روستایی می پردازند.
تقی قاسمی
شروع فصل برداشت گندم از سطح مزارع زیر کشت روستای خان آباد
گـیــــــاه گندم: گندم گیاهی است نسبتا مقاوم که میتوان آنرا بصورت بهاره یا پاییزه و یا زمستانه کشت کرد؛کشت پاییزه گیاه گندم نسبت به بقیه کشتها بهتر است زیرا در این روش گیاه فرصت کافی برای رشد را خواهد داشت و در ضمن کیفیت و کمیت آن هنگام برداشت افزایش میابد
تقی قاسمی
زنبور داری در روستای خان آباد
زنبورداری در روستای خان آباد از دیر باز وجود داشته است و کشاورزان در کنار کارهای کشاورزی جهت تهیه مایحتاج خود به زنبور داری-مرغ داری- دامداری و گاوداری نیز می پرداخته اند .به دلایل مختلف چند سالی است که شغل هایی چون زنبورداری کم رنگ شده است. اما خوشبختانه مدتی است که تعدادی از اهالی روستا به زنبورداری پرداخته اند .در حال حاضر تعداد زنبوردارها در روستا ۵ نفر است.
تقی قاسمی
شروع فصل پشم چینی در روستای خان آباد
با وجود این که همه ساله در فصل پشم چینی، چندین تن پشم از دامهای روستای خان آباد چیده میشود، اما به علت نبودن صنایع تبدیلی، این محصول با قیمت کمی داد و ستد شده یا اینکه وارد لحاف دوشک میشود! در حالی که ایجاد ارزش افزوده این محصول ازجمله مواردی است که میتواند موجب تحقق شعار اقتصاد مقاومتی در کشور شود. فصل پشم چینی معمولا در اوایل خرداد ماه شروع می شود .شستشوی دام ها و خشک شدن انها در مجاورت آفتاب و بلافاصله شروع پشم چینی یا همان چر chara .پشم چینی معمولا در دو فصل صورت میگیرد یکی در فصل بهار و دیگری در او
محمد غریب معاذی نژاد
در ورودی مسجد قدیمی وچله خانه روستای هجیج
روستای هجیج روستایی منحصر بفرد در کل مجموعه هورامان (اورامان ) در مابین استان کردستان و کرمانشاه در کنار رود سیروان قرار گرفته
عبدل شعبانی
مشک
مشک از پوست گوسفند برای نگهداری آب درست میشود و کار یخچال امروزی را میکرده است
تقی قاسمی
به مناسبت روز جهانی زمین پاک
زمین،خاکستری است؛آسمان خاکستری،در زمانه خاکستری،به کدام فردای سبز می اندیشیم؟ انسان امروز،می اندیشد که مالک زمین است،حال آنکه خود،روزی خوراک زمین خواهد شد.
ابوالفضل علیوردیلو
نمای کلی از روستای جورقین
روستای جورقین از توابع شهرستان تفرش
محسن دهقانپور فراشاه
عزاداری در فراشاه
محسن دهقانپور فراشاه
عزاداری در فراشاه
محمد رفیعی
روستای آقداش از توابع شهرستان ساوه بخش نوبران
روستای آقداش جزو استان مرکزی در 65 کیلومتری ازتوابع شهرستان ساوه در دامنه کوههای خرقان واقع شده
تقی قاسمی
بهار در روستای خان آباد
خودنمایی بهار در روستای خان آباد
محمد ناصری فرد
چرا بیشترین نقش سنگ نگاره های ایران، طرح روی سفالینه ها، پیكره های مفرغی و... بزكوهی است؟
با توجه به اینكه سال 1394 سال بز است، شاید مناسب باشد بر چرایی بز و بزكوهی بررسی بسیار كوتاهی داشته باشیم.
تقی قاسمی
دهم بهمن و برپایی مراسم کوسه ناقالی در روستای خان آباد
مراسم کوسه ناقالی (جشن چوپانان برای شکر گزاری) یکی از رسومات مردم استان مرکزی است.این مراسم هر ساله در روستای خان آباد شهرستان خمین در دهم بهمن ماه برگزار می شود.
تقی قاسمی
حمام تاریخی روستای لکان
روستای لكان در دامنه غربی كوه الوند قرار گرفته كه به لحاظ شرایط اقلیمی خاص از قدمت تاریخی برخوردار است. از مهم ترین آثار تاریخی به جا مانده از آن حمام آن روستا است
تقی قاسمی
بنای تاریخی امامزاده حسن در روستای زیبای طیب آباد
طیب آباد روستایی کوهستانی ست که در 26 کیلومتری بخش جنوبی شهرستان خمین واقع شده است .
تقی قاسمی
تهیه برگه زردآلو در روستای خان آباد
با فرا رسیدن فصل برداشت زردآلو در روستای خان آباد زمان تهیه برگه زردآلو نیز آغاز می شود
تقی قاسمی
مراسم پخت ترخینه در روستای خان آباد ( لقینه ترخینه leghineh )
لقینه leghineh ترخینه ماده اولیه یکی از خوراک های مفید و مغذی به نام آش ترخینه است که معمولا در اواسط فصل تابستان و پس از برداشت محصول گندم تهیه می شود
تقی قاسمی
مراسم تهیه آبغوره در روستای خان آباد
فصل تابستان شروع فعالیت های بانوان روستایی در راستای تهیه مایحتاج خانواده است.تهیه انواع خشکبار-ترشیجات-و...از جمله این فعالیت هاست.
تقی قاسمی
مراسم تهیه قره قوروت در روستای خان آباد
قره قوروت یکی از فرآورده های شیر است بدین صورت که بعد از تهیه کشک که باقی مانده دوغی است
تقی قاسمی
مراسم تهیه کشک محلی در روستای خان آباد
کشک از مواد لبنی پر مصرف بانوان روستاییء روستای خان آباد در تهیه خوراک ها و آش های محلی ست.
تقی قاسمی
شناخت و معرفی غار کوه گره خان آباد
با توجه به توانهای محیطی منطقه خان آباد و روستاهای اطراف و وجود غار بی نظیر کوه گره خان آباد در مناطق کوهستانی با پوشش گیاهی بکر و وجود چشمه های آب فصلی و نواحی ییلاقی خوش آب وهوا، وجود راه دسترسی به غار و پیچدگی های ساختاری و مشکلات مسیر پیمایش داخل غار انگیزه های متفاوت برای سفر به غار کوه گره را ایجاد نموده است.
تقی قاسمی
چند روزی ست هوا سرد شده است گویا ،زمستان در راه است...
زمستان است، مردم دیار من زمستانهای زیادی به یاد دارند.
تقی قاسمی
گذر پاییز از روستای خان آباد
تصاویری از گذر پادشاه فصلها، پاییز رنگارنگ از روستای زیبای خان آباد
تقی قاسمی
از آداب فراگشت سال کهنه به سال نو در روستای خان آباد
گردگیری و خانه تکانی جهت استقبال از سال نو
عبدل شعبانی
تعزیه خوانی در فین هرمزگان
مراسم تعزیه خوانی در ده شبانه روز اول محرم بطور مستمر هر روز عصر در میدان کوچک مسجد امام حسین بر قرار است
عدنان مرادی
نوسود
پاییزی متفاوت در نوسود
فرصاد حیدری
سنندج
شهر سنندج (به کردی: سنه، کورسان)
فرصاد حیدری
شهر سنندج
شهر زیبای سنندج
علی خرمکوهی
روستای زیبا و گردشگری خرمکوه
روستای خرمکوه از توابع دهستان كلیشم در نیمه شرقی شهرستان رودبار استان گیلان در بخش عمارلو، 20 كیلومتری جهت شمال شرقی جیرنده، در طول جغرافیایی 36درجه و 7 دقیقه و عرض 49درجه و 7 دقیقه در ارتفاع 1601 متری از سطح دریای آزاد در جنوب استان گیلان ،قسمت البرز غربی واقع شده است.
نمای ایران
استان مرکزی
تقی قاسمی
پاییز و حضور پرندگان مهاجر در سد روستای خان آباد از توابع شهرستان خمین
هر ساله در اواخر فصل تابستان سد روستای خان آباد پذیرای پرندگان مهاجری است که این منطقه را برای استراحتی چند روزه انتخاب کرده اند.گونه های مختلفی که در...
محمد رفیعی
طبیعت گردی روستای -متروکه داغکندی- شهرستان ساوه
طبیعت گردی روستاهای اطراف آقداش-ارتفاعات روستای زیبای داغکندی
محمد رفیعی
روستای متروکه داغکندی
باسلامی به پاکی طبیعت به دوستان باصفا بهاررسیدودوستان طبیعت گرد دوباره گردهم جمع شدن تادگرباردراین فصل زیبای بهشتی در دشت ودمن همراه وهم دل گشت ...
تقی قاسمی
روستای آباد ما
روستای آباد و پربرکت ما سرشار از عطر حضور دلسوزانه تک تک اهالی خوب روستای عزیزمان است ،پدران ما زمین حاصلخیز روستا را قرنها شخم زده و دانه های مهر در ...
تقی قاسمی
حضور پرندگان مهاجر در سد روستای خان آباد
هر ساله در اوایل فصل پائیز سد روستای خان آباد پذیرای پرندگان مهاجری است که این منطقه را برای استراحتی چند روزه انتخاب کرده اند.گونه های مختلفی که در م...
تقی قاسمی
حمام تاریخی روستای لکان
روستای لكان در دامنه غربی كوه الوند قرار گرفته كه به لحاظ شرایط اقلیمی خاص از قدمت تاریخی برخوردار است. از مهم ترین آثار تاریخی به جا مانده از آن حمام...
تقی قاسمی
نابودی تاریخ،زبان و فرهنگ ایران زمین را به تماشا نشسته ایم
(بنایی تاریخی در روستای زیبای لکان) دوام ایران ما را به فکر می اندازد آیا ما در باختر خواهیم توانست مانند ایران سه هزار سال زندگی کنیم؟(مورتن) چه ...
تقی قاسمی
کمپ آموزشی منجمان آماتور خمین در روستای خان آباد
(نمایی از رصد خانه خمین-همکاران شرکت اخترنمای شیراز در کنار سرمایه گذار رصدخانه -جناب دکتر نجاری و فرزندشان) اولین تور شبانه رصد ستارگان و صور فلکی...
تقی قاسمی
رونق گردشگری روستایی در ایران
مقدمه :گردشگری و توریسم هم اکنون یکی از درآمدزاترین صنایع جهان است. بر اساس گزارش سازمان WTO صنعت توریسم تا سال 20۱۵ اولین صنعت درآمدزا و سود آور جها...
محمد ناصری فرد
از هنرسنگ درون غارها و كوه ها تا هنر مفرغ و سفال درون خانه ها
پیكره ی مفرغی بزكوهی متعلق به هزاره ی سوم ق.م . مكشوفه در جیرفت كه طرح آن ملهم از نقوش سنگ نگاره های درون غارها و كوه های ایران (هزاره ی نهم ق.م) می ب...
تقی قاسمی
ضرورت شناخت و معرفی غار کوه گره خان آباد
با توجه به توانهای محیطی منطقه خان آباد و روستاهای اطراف و وجود غار بی نظیر کوه گره خان آباد در مناطق کوهستانی با پوشش گیاهی بکر و وجود چشمه های آب فص...
تقی قاسمی
روستای خان آباد و قابلیت های گردشگری آن
روستای نمونه گردشگری به محدوده جغرافیایی اطلاق می شود که در آن،یک یا چند جاذبه یا مجموعه ای از جاذبه های طبیعی،تاریخی و فرهنگی وجود دارد که این امر ان...
تقی قاسمی
دار قالی...
زندگی مثل یه قالیه،توش یه عالمه نقش و رنگ و طرحه،هر روز صبح كه از خواب پا میشیم، تا شب چند تا گره از این قالی رو میبافیم. شبها، یا خواب گره هایی رو م...
محمد ناصری فرد
نوع پوشش زنان ایران باستان از منظر آثار هنری كهن
جام نقره ای مرو دشت با نقش بانویی ایستاده با طرح لباسی به بلندای تمام قد و بسیار زیبا، متعلق به ایلام كهن(2300 ق.م ) با شباهتی بسیار نزدیك به نقش ل...
تقی قاسمی
دهم بهمن و برپایی مراسم کوسه ناقالی در روستای خان آباد
دهم بهمن و مراسم کوسه ناقالی در خان آباد استان مرکزی مراسم کوسه ناقالی (جشن چوپانان برای شکر گزاری) یکی از رسومات مردم استان مرکزی است. این مراسم د...
محمد ناصری فرد
مشابهت سنگ نگاره های ایران با نقش حیوانات منقرض شده استرالیا
نقش سنگ نگاره ای كه توسط هنرمند ایرانی در هزاره های قبل بردیواره ی كوه ها و دره های تیمره حك شده با شباهت هایی بسیار نزدیك به تصویر ببرهای تاسمانی T...
علی اکبر احمدی
روستای بالقلو
شهر غرق آباد در 50 کیلو متری شهر ساوه و در مسیر ساوه به همدان واقع شده است.یکی از روستاهای بسیار زیبا و خوش آب و هوای شهر غرق آباد،بالقلو نام دارد که ...
تقی قاسمی
تاثیر جبران ناپذیر آلاینده های نیروگاه و پتروشیمی شازند بر منطقه
با شروع تحولات صنعتی در جهان،به ویژه پس از جنگ جهانی اول كه به گسترش صنایع اساسی در زمینه های مختلف نظیر فلزات، نفت و پتروشیمی، رنگ، صنایع چرم و ... ا...
تقی قاسمی
قالی بافی در شهرستان خمین
سنگ قبر قالی و دست بافته های روستایی و عشایری را با نقش های قالی تبریز ،کرمان و شرکت پسند بافتند. لازمه خلاقیت،صاحب نگاه بودن است که قالیباف ایران...
محمد ناصری فرد
سنگ نگاره های ایران
نقشی شبیه انسان های فرا زمینی با كلاهخود و لباس سراندرپا كه هنرمند با نقطه چین مسیر فرود آن را به زمین نیز مشخص كرده است و شگفت انگیز آن كه دقیقا شبیه...
تقی قاسمی
دلم تنگ است،گاهی برای کودکی هایم و باز،گاهی برای کودکی هایم...
آخ که چقدر دلم هوای کرسی ذغالی کرده،دلم میخواد برم زیر یه کرسی ذغالی پاهامو ول کنم و بترسم نکنه منقل وسطش پامو بسوزونه،دلم میخواد سیب های یخو جوری گاز...
تقی قاسمی
محور توسعه در روستا
مقدمه:محور توسعه روستاها بطور سنتی کشاورزی تعریف شده و بر این اساس روستا با فعالیت کشاورزی و دامداری شناخته می شود. اما توسعه کشاورزی متکی بر منابع طب...
محمد ناصری فرد
هنرهای صخره ای ایران
یك گلازنه (كاروان) از شترهایی كه به وسیله افسارهایشان به هم وصل شده اند. ساربان افسار اولین شتر را در دست دارد. كلاه او نمایه ای از عصر خلق اثر است. ش...
محمد ناصری فرد
نقش یوز در میان سنگ نگاره های ایران
نقش یوز در میان سنگ نگاره های ایران با تكنیك هنری فوق العاده و انتقال حالت كه نشان از دیده های دقیق هنرمند و وجود فراوانی این حیوان زیبا در كوه های تی...
تقی قاسمی
هجوم فرهنگ شهرنشینی به روستاها
مقدمه آدمهایی كه همیشه در جستجوی زندگی آرام و به دور از ازدحام شهرها هستند، تصویری شاعرانه از روستا در ذهن خود دارند و برای همین است كه خیلی وقته...
تقی قاسمی
گسست میان شهر و روستا
نخستین تفاوت میان شهر و روستا، تفاوت در جمعیت این دو بود.در گذشته جمعیت شهری ایران بسیار اندك بود. بهطوری كه برای مثال در دوره زندیه، كل جمعیت شهرنش...
محمد ناصری فرد
مشابهت طرح روی سفالینه های ماقبل تاریخی با نقوش سنگ نگاره های كهن ایران
مشابهت طرح روی سفالینه های ماقبل تاریخ با نقوش سنگ نگاره های كهن در ایران، اصلی است كه برای نخستین بار در ایران موفق به كشف آن می شویم. اصلی كه از هنر...
تقی قاسمی
سنگ نگاره های چهل هزار ساله تیمره
خبرگزاری میراث فرهنگی : ایران بیشتر از 50 هزار سنگ نگاره تاریخی دارد در بیشتر نقاط کشور ایران تا کنون سنگ نگاره هایی بازمانده از دوره های تاریخی مخت...
تقی قاسمی
سنگ نگاره های ایران
گوتیان:استل سنگ نگاره نارام سین در مورد پیروزی او بر گوتیان- اولین اثری که به گوتیان اشاره دارد.یك نفر با كمان در مقابل تعدادی اسیر جنگی ایستاده است و...
تقی قاسمی
سنگ نگاره های ایران
یك تخته سنگ با نقش های متعدد بزكوهی Ibex كه نمادهایی از تاریخ، هنر و هویت ایران باستان است، آثاری كه قدمت بعضی از آنها به هزاره ی پانزدهم ق.م(17000سال...
محمد رفیعی
نمای از برداشت محصولات در روستای آقداش شهرستان ساوه
کودکان و کار در روستا
محمد رفیعی
زمستان روستا
شبهای زمستانی روستا خاطراتی دارد که تنها سرما طاقت تداعی کننده آن است... http://aghdashrosta.mihanblog.com/
محمد رفیعی
صخره زنبور و سنگ عارف در ارتفاعات روستای آقداش (ساوه)
صخره زنبور وسنگ عارف دوقطعه سنگ عظیم که در ارتفاعات روستای آقداش از بخش نوبران شهرستان ساوه قرار گرفته ...این نماها از دور به شکا جمجمه یک انسان ودیگر...
محمد رفیعی
احترام به بزرگان را از کودکی باید آموخت
احترام به بزرگان از کودکی بستر سازی میشود تا در بزرگسالی شکل میگیرد...
محمد رفیعی
موقعیت طبیعی روستای آقداش از بخش نوبران شهرستان ساوه
چشم اندازی به موقعیت وطبیعت زیبای روستای آقداش
محمد رفیعی
موقعیت طبیعی وتاریخی روستای آقداش از بخش نوبران شهرستان ساوه
از مکانهای زیارتی وسیاحتی روستای آقداش ...
محمد رفیعی
هنر وموسیقی در روستای آقداش از بخش نوبران شهرستان ساوه
عاشیق نادر رنجبراز هنرمندان ساز وآواز در منطقه میباشد که کمتر کسی میباشد که آشنایی با صدا وموسیقی او را نداشته باشد نادر درآذرماه 1356 در روستای آق...
محمد رفیعی
شعروادب در روستای آقداش از بخش نوبران شهرستان ساوه
شرح حالی برزندگینامه استاد: بمناسبت فرا رسیدن چهلمین روزدرگذشت زنده یاد كربلایی صفرعلی غیبی (غمگین) با سلام و درود به دوستداران شعروادب ترکی زبا...
ز.ر
جلوهنمایی هنر سوخت و معرق روی چرم در کاخ صاحبقرانیه
یکی از هنرهای سنتی بسیار زیبای اصفهان که در حقیقت مجموعه چندین هنر ارزشمند است، هنر سوخت و معرق روی چرم است که دو نمونه از آثار این هنر با ارزش در کاخ...
ز.ر
نقوش سفال میبد بازتاب باورهای کویرنشینان
سفالگری یکی از قدیمیترین صنایعی است که زادگاه آن میهن کهنسال ما ایران است . شاید اولین صنعت ساخته دست بشر از خاک بوده است. قرائن موجود از آثار کشف شد...
ز.ر
نازککاری هنری که به نام همدان ماندگار شد
نازک کاری، هنر ساخت اجسام متفاوت مثل جعبههایی است که در گذشته به منظور جعبه نوشت افزارو جعبه جواهرات کاربرد داشته است. ماده اولیه در ساخت این ر...
ز.ر
موسیقی محلی مازندرانی
موسیقی مازندران در یك نگاه موسیقی محلی ایران در مازندران با توجه به پیشنیهی تاریخی قوم ساكن در منطقه، وسعت جغرافیایی و طبیعت زیبا و متنوع، از گس...
ز.ر
فیروزه؛ نگینی که نگاهها را به سوی شرق ایران میکشاند
نیشابور را با فیروزه آن میشناسند چرا که مقام اول فیروزه را در جهان داراست و مرغوبترین فیروزه جهان از گذشته با نیشابور شناخته شده است. اما امروز ن...
نقد و نظر یا دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید. ابتدا وارد شوید!
آخرین پستها
ننه پیر و چرخ نخ ریسی(دوک dok) در باور اهالی روستای خان آباد
پخت نان شب عید در روستای خان آباد
رفتن به میهمانی های شبانه، #شب_نشینی و خوردن #شب_چره
سد روستای خان آباد
آبان ماه و آغاز مراسم بام اندود (بون انید) در روستای خان آباد
تهیه شیره انگور ،روستای خان آباد
بانوان ارزشمند و سرمایه های انسانی در عرصه هنر و فرهنگ این مرزو بوم
شروع فصل تولید قره قوروت در روستای خان آباد
شروع فصل تولید کشک خشک در روستای خان آباد
حضور پررنگ پاییز در روستای خان آباد
© ۱۳۷۹-۱۴۰۲ نمای ایران
راهنمای سفر و گردشگری ایران
نقشه ایران
درباره نمای ایران
راهنمای نمای ایران
وبنامهها
جشنوارههای فیلم و عکس
همکاری با نمای ایران
دریاچه کویر
پیشنهاد سفر
جاذبههای گردشگری
جاذبههای طبیعی ایران
جاذبههای تاریخی ایران
جاذبههای فرهنگی ایران
کوهها و قلههای ایران
دژها و قلعههای ایران
وبلاگ
محتوای آموزشی
جشنوارههای نمای ایران
بومگردیها
وبنامه هوم
بابک ارجمندی
فروشگاه واقعیت مجازی
ساخت وبسایت رایگان
دوستان
ویراویر™ راهکار هوشمند
انتشارات کلک آزادگان
ووددن؛ دستسازههای چوبی
آنشلف؛ دستسازههای ایرانی
وبسایت فرناز فرود
وبسایت مجید حمیدا